Thursday, November 1, 2012

produk Acai Berry beracun?


Assalamualaikum  (",)

korang pernah dengar tak pasal supplement Acai Berry?
mesti ramai jugak yang dah tau kan sebab product ni dah makin famous.
lagi famous bila di sahkan beracun 

Harian Metro Rabu 24/10/2012

Tiga product yang mengandungi racun berjadual (Sibutramine) yang telah di HARAMkan di Malaysia
i) ABC Acai Berry Soft Gel
ii) Acai Berry Dietry Supplement
iii) Acai Berry Slimming Herbal

Lima lagi product yang di bawa masuk ke dalam negara secara HARAM dan tidak berdaftar dengan KKM
i) Acai 100mg Soft Gel
ii) Acai Berry Detox
iii) Acai Berry Extreme
iv) Acai Berry Pure
v) Acai Supreme Plus

“Kelulusan itu ditarik balik kerana kesan toksik yang membahayakan pengguna dan pernah menyebabkan beberapa kes mangsa menemui ajal.

Sibutramine boleh meningkatkan tekanan darah dan kadar nadi pada sesetengah pesakit dan boleh memberikan risiko kepada pesakit yang mempunyai penyakit arteri koronari, kegagalan jantung kongestif, dan strok,” katanya. 


 tiada bukti saintifik menunjukkan acai beri boleh mempengaruhi penurunan berat badan atau mempunyai kesan positif terhadap kesihatan 

sumber : Harian Metro 




kena extra hati - hati yea kawan - kawan untuk elakkan perkara yang tak diingini berlaku
bukan setakat untuk produk ni jea, tapi untuk semua produk yang korang nak cuba
 sebelum beli product wajib tahu apa kandungan nya ye
bagi nik cara terbaik untuk lose weight adalah healthy diet dan exercise

so, sapa - sapa yang makan produk yang di sahkan Kementerian Kesihatan Malaysia adalah beracun ,
 better korang stop la  yea.

* entry ni bukan niat nak tutup pintu rezeki agent yang jual product ni,
cuma nak bagi info agar pengguna tak tertipu dengan product yang beracun
badan walaupun gemuk or berisi adalah anugerah Allah yang tak ternilai
so sayangi diri sendiri ok.

22 comments:

  1. walau dah diharam kan sbb beracun..msti de lagi org nk jualkan..

    ReplyDelete
  2. bahaya kan,huhu....rasanya kalau dia macam air gas gitu ke nana minum da:)

    ReplyDelete
  3. Betu produk ni berbhaya, pengalaman jiran sy, stop minum acia berry lepas disahkan haram. Next day terus lumpuh satu badan, tak boleh bergerak dan bangun. Mujur cepat cepat pergi hospital.

    ReplyDelete
  4. bahaya ni....jgn amik dulu tanpa tau statusnya..macam2 ubat sekarang ni

    ReplyDelete
  5. Betul tu,ros..mmg kena hati2 dlm memilih supplement atau trutama mknan yg brtujuan utk kuruskn badan nikn...

    ReplyDelete
  6. Huhu.. Kena lebih hati2 nak pilih supplemen tambahan lepas ni. Nasib baik tak pernah beli produk ni.. Thanks for the info.. =)

    ReplyDelete
  7. ish...bahaya ni...tengs sharing...

    p/s: salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

    ReplyDelete
  8. Uih, ye ke? Baru tau ni..lambat sungguh diriku.huhu. Member ada jual lak acai beri ni

    ReplyDelete
  9. @ekinashikin yup. ade jea yg jual. siap promote lagi kata yg dia jual tu ori. of course la org dah takut nak caya kan :)

    ReplyDelete
  10. @nanakimie bahaya sgt. sebab tu diorg suh stop makan serta merta :)

    ReplyDelete
  11. @dEdEQ dE wIshEs bahaya kan. takut akak.harap sapa2 yg makan tu kena stop la.

    ReplyDelete
  12. @Ctwawa siannya. tu dah kes teruk dah tu. menakutkan jea.kena hati2 la nak try produk apa2 pun.

    ReplyDelete
  13. @liza♥aufa mmg bagus la di rampas kalau btol2 tak bagus kan. kesian org yg makan tu

    ReplyDelete
  14. @Arjuna Silvera yup. ubat skarang ni mcm2.so better la rujuk pakar kalau nak ambik apa2 ubat.

    ReplyDelete
  15. @QA's ~ mamapapa ramai sgt org nak kurus sebab tu la mcm2 produk ade kat pasaran. kena check btol2.

    ReplyDelete
  16. @Misz Mieza kena hati2. sis pun dah takut nak makan supplement mcm2 ni. better tanya or check btol2 .

    ReplyDelete
  17. @wahida ur welcome. thanks gak sudi singgah blog ni :)

    ReplyDelete
  18. @ejulz sangat bahaya. better stop la sapa yg makan ni.

    ReplyDelete
  19. @Noraziha uishh..mmg bahaya la.kalau acai berry yg diorg jual tu di sahkan beracun. baik la jgn beli.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^