Tuesday, November 27, 2012

rindu kampung


Assalamualaikum  (",)

yuhuuu.. hai uolss * mode gedik *



sejak akhir-akhir ni asyik teringat kat kampung.
rindu sangat suasana kampung dan orang - orang kat sana :(
macam -macam kenangan pahit manis ada kat rumah tu. tapi yang pasti penuh dengan nostalgia indah dan nilai-nilai sentimental. sampai bila - bila akan kekal diingatan

nik boleh jea balik tapi tak best la nak balik sorang kan. dah la raya hari tu balik kampung tanpa suami.
sumpah tak best bila ade suami tapi terpaksa balik tanpa dia.
tapi nak buat macam mana, suami keje kan time tu :) kalau ade suami boleh la ajak jalan - jalan.



rindu nak tido kat bilik ni..rumah kayu jea rumah saya kat kampung uolss
tapi itu yang best sebenarnya, selesa dan nyaman jea :)



28 comments:

  1. skang dok mana nik?

    best nya ada kampung...~

    ReplyDelete
  2. best !
    rumah kayu sejuk dan nyaman :)

    ReplyDelete
  3. kak nik kampong ktne?? bestnyer ade kampong...

    ReplyDelete
  4. rumah kayu mahal tau. jangan main2, now mana nak dapat umah gini lagi dah, i sukaaaaa kampung.

    ReplyDelete
  5. wowwww...luasnya kawasan umah nik nie..seronok2..eh kg kite pun umah kayu gak..sejuk biler malam2...

    ReplyDelete
  6. rumah kg la best..klu tido mlm,sejuk je :)

    ReplyDelete
  7. semua tu nostalgia yang tak dapat dilupakan..betul tak? :)

    ReplyDelete
  8. damainya tengok..banyaknya pokok nyior kampong uols..tepi pantai ke

    ReplyDelete
  9. @Shasha Yacob best sangat2 la. lagi2 bila dah lama tak balik ni. rindu tol ngan suasana kg :)

    ReplyDelete
  10. @liza♥aufa skarang nik duk puchong.

    kampung kat kelantan.best sgt2 ade kg ni.sbb tu rindu ni :))

    ReplyDelete
  11. @Nory Zoulkefle kak nik kg kat bachok, kelantan.

    jauh..nak blk ngan kete 8 jam.huhu

    ReplyDelete
  12. @Nastyna umah kayu skarang mmemang mahal.tak mamu dah nak bina umah kayu.

    skarang ni kat kg, umah kayu pun jarang dah.diorg dah tukar pada rumah batu dah pun.kami jea masih duk umah kayu :)

    ReplyDelete
  13. @missGogreen tido pagi pun sejuk jugak.rasa malas jea nak bangun :)

    ReplyDelete
  14. @dEdEQ dE wIshEs bukan umah akak. ni umah family akak.umah kg jea dik

    bertuah la akak kalau ni umah akak :)

    ReplyDelete
  15. @boni kacak takkan dapat dilupakan. membesar kat sana kan. tak pernah pindah mana2 pun :)

    ReplyDelete
  16. @saya gemuk saya comel..^^ kampung kita mmg banyak pokok kelapa.

    jauh dari pantai tapi mmg kwsan umah banyak pokok kelapa. datuk suka tanam pokok kelapa :)

    ReplyDelete
  17. @Noraim
    kampung kat bachok, kelate

    sis org kelate.anak jati kelate..eheh

    ReplyDelete
  18. @ira_bluebee umah kampung memang selalu luas la kan. jarang umah kg kecik2..ehehe

    ReplyDelete
  19. @Wanieys a.k.a IbuQalief btol tu.best sgt.lagi2 rumah family. rumah kat mana kita membesar. lagi la rasa best jea :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org