Friday, November 2, 2012

sis ! stay strong


Assalamualaikum  (",)



ujian Allah itu datang dalam pelbagai bentuk
kadang - kadang  Allah beri ujian pada saudara yang terdekat untuk bagi kesedaran pada kita. Subhanallah.
sedih hati saya bila dapat tahu yang adik bongsu ade ketumbuhan dekat kidney .
walaupun tak sakit tapi ketumbuhan tu membesar. ( klik SINI , baca entry terdahulu) 

walaupun kami jenis adik beradik yang susah tunjukkan kasih sayang
tapi jauh di sudut hati, kami saling menyayangi.
sedih ! serius sedih bila tengok orang yang kita sayang  berusaha macam - macam cara untuk berubat (⌣́_⌣̀)
berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul
of course kita akan buat apa saja yang ter mampu untuk sembuhkan penyakitkan.
dan lepas tu leave everything to Allah SWT

adik terpaksa tangguh pengajian di UK. ada hikmah benda ni jadi
maybe ini ujian sebelum adik bergelar doktor
Allah nak suh adik rasa macam mana jadi pesakit dulu
so nanti bila adik jadi doktor, adik akan jadi doktor yang hebat.

saya tahu adik saya kuat. always think positive and i'm proud of u sis
moga usaha adik saya berhasil
sebagai kakak, tak banyak saya dapat bantu.cuma berdoa agar Allah permudahkan urusan adik saya. 
jalan terakhir, terpaksa buang 1 buah pinggang. harap jalan ni bukan jalan yang terpaksa dipilih
tapi sapa kita nak tolak takdirkan. 
Allah knows best. Insya'Allah


38 comments:

  1. Semoga beliau cepat sembuh kehendakNya :)

    ReplyDelete
  2. huhu....semoga adik kak nik kuat..insyaallah... Allah knows the best...

    ReplyDelete
  3. liza doa kan semua selamat, insyaAllah...

    ReplyDelete
  4. Siannya adik nik. Bagi la sokongan moral kat dia ye..semoga dia kuat dan tabah dlm melawan sakit dia tu. Semoga dia cepat sembuh. Cantik sgt adik nik..

    ReplyDelete
  5. semoga adik akak sembuh dan sihat semula...

    ReplyDelete
  6. semoga adik nik cpt sembuh yer..Allah S.W.T bg ujian utk adik nik tu sbb Allah S.W.T tahu yg adik nik mampu hadapinya..Insyaallah sama2 kita doakan yg terbaik utk adik nik

    ReplyDelete
  7. kuatkan smngat adik ya..:) insyallah

    ReplyDelete
  8. semoga adik nik sembuh seperti sediakala ye....

    ReplyDelete
  9. Semoga Allah permudahkan jalan dan urusan adik Nik.. Moga cepat sihat... Insya'Allah...

    ReplyDelete
  10. semoga adik nik ros tabah menghadapi dugaan ni... insyaallah dgn sokongan dari ahli keluarga pasti dugaan ini dpt di lalui...

    cantik adik nik ....

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah mudah-mudahan 'adik' kuat, semua ni ujian dari Allah..
    Dan semoga 'adik' kembali sihat dan sembuh.

    ReplyDelete
  12. get well soon...InsyaAllah ada jalannya

    ReplyDelete
  13. akak juga doakan adik nik diberikan kekuatan untuk menempuh semua ini.. ujian Allah adalah satu nikmat yang tersembunyi...
    salam perkenalan...

    ReplyDelete
  14. as salam.. salam ziarah n polow..
    ooo cuba cari minyak habatus sawda n amalkan sesudu teh pagi n malam.. kasi adik tu try test tengok...ramai yg ada sakit kronik dgn beramal dgn makanan nabi nie.. alhamdulillah sihat..

    ReplyDelete
  15. SUBHANALLAH .. SEMOGE ADIK KAK TABAH

    ReplyDelete
  16. ya ALLAH.. be strong both of u k.. :)

    ALLAH turunkn penyakit utk kita lebih mensyukuri nikmat dia.. don't give up yea adik kak nik..

    ReplyDelete
  17. ya ALLAH, sedih dan takut dgr ttg ni.. kesian adik nik. moga dia tabah... betul2 seriau!

    ReplyDelete
  18. Ohhh.. kesiannya dgn adik akak :( kena tangguhkan pengajian dia. ape2 pun. ini semua dugaan. org kata everything happens for a reason. asalkan dia tak lemah sgt dan tak putus asa utk teruskan kehidupan

    ReplyDelete
  19. syafakillah. Semoga adik akk cepat sembuh.

    ReplyDelete
  20. @CekbOlat-bOlat thanks..insyaAllah..yang tu yg kami harapkan.moga cepat adik kami sembuh :)

    ReplyDelete
  21. @nabila azmi InsyaAllah, mampu berusaha, semuanya dari Allah kan. Allah tahu yg terbaik :)

    ReplyDelete
  22. @Noraziha sbgai family kami hanya blh bagi sokongan jea. InsyaAllah, harapnya semua akan ok :)

    ReplyDelete
  23. @nur anis thanks dear. tu la yg kami harapkan .

    ReplyDelete
  24. @Wanieys a.k.a IbuQalief InsyaAllah, nik percaya tu.Allh bg ujian sebab dia tahu org tu mampu hadapi kan.

    ReplyDelete
  25. @sHaRiNa eLyaNa InsyaAllah, nik tahu adik nik kuat semangat. nik jea rasa sedih tak dpt nak bantu apa2.mampu berdoa jea la :)

    ReplyDelete
  26. @Haryati Faizal adik nik sihat.cuma nak kena buang ketumbuhan tu jea :)

    ReplyDelete
  27. @Puan K thanks :)
    insyaAllah.semoga di permudahkan :)

    ReplyDelete
  28. @munna insyaAllah. ahli keluarga hanya mampu bagi sokongan :)

    ReplyDelete
  29. @Myra Jay yup. semua ini ujian Allah.dan kami redha.percaya ada hikmah di sebaliknya :)

    ReplyDelete
  30. @Arjuna Silvera InsyaAllah, harap jln tu jln terbaik untuk adik :)

    ReplyDelete
  31. @Kuazue Mohd wslam sis
    adik mmg ada amal kan habatus sawda dan madu. selain tu dia minum gak air akar kayu. mcm2 cara akan di cuba.moga berhasil :)

    ReplyDelete
  32. @cinta siswi thanks. sis yakin adik sis takkan putus asa. mcm2 dah dia cuba.harap berhasil :)

    ReplyDelete
  33. @jaakechik benda ni tak di sangka sebenarnya. dugaan untuk adik :)

    ReplyDelete
  34. @AmyZana terpaksa la tangguh pengajian.adik blaja kat Uk kan. tak blh nak berubat secara islamik kalau duk kat sana.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^