Saturday, November 17, 2012

souvenir dari Bandung


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

semalam adik nik baru balik honeymoon bercuti dari jakarta dan bandung.
 lebih kurang seminggu kat sana. syok giler. holiday sakan dia, bujang la katakan

so kalau dia pi jln2 mana -mana dia mmg takkan lupa belikan souvenir tuk kakak dia ni.
kakak dia jea selalu buat - buat lupa nak beli souvenir utk adik - adik. maklumla bajet akak dia cukup - cukup tuk pi bercuti jea. balik umah terus makan meggi tuk sebulan coz nak cover balik belanja bercuti..eh!!..tett..pecah rahsia (◠‿◠) ♥

selalunya akan dapat t- shirt. kali ni lain.adik belikan kaftan tuk kakak dia
untuk adik2 lain pun dia belikan kaftan gak.yang bongsu jea mintak belikan kebaya  ^___^



adik bawah saya ni memang menyewa sekali dengan saya. so kalau hubby pi offshore tak ade la sunyi sangat saya ni. dia la yang banyak menolong. kalau malas masak saya pesan jea kat dia suh tapau makanan kat mana- mana  (*__*)

thanks a lot sista!
ingat jugak kat kakak dia kalau travel tu yea. love ya!


21 comments:

  1. wohoooo pecah rahsia... buat2 lupa gitu. hahhaa cantik kaftan tu, bandung mmg shopping heaven kan, I tak sampai lagi sana. lastime my fren belikan I kebaya dari sana, sangat santik...

    ReplyDelete
  2. @Cik Ainuntung la . dapat free kan.nak beli sendiri mmg tak la kan..hehe

    ReplyDelete
  3. @Nastyna kebaya kat sana mmg cantik.dah la murahkan.mmg syurga shopping la :)

    ReplyDelete
  4. WAhhh untonglah dapat ole2 dr Bandung...cantekkk plak tu..

    ReplyDelete
  5. @Nory Zoulkefle untung la ade adik yg rajin bg ole2 kat akak dia :)

    ReplyDelete
  6. @Nelly Strangehehe..org kasi.harus la lawa..tak tahu la bila pakai jadi tak lawa nnt :)

    ReplyDelete
  7. @dEdEQ dE wIshEs best sgt2. tanda ade org ingat kat kita..hehe

    ReplyDelete
  8. ooo tggal sakali, x sunyi ler nik ye time hubby ke laut. ada teman. bgus adik nik, siap beli baju tuu...cantik!

    ReplyDelete
  9. @jaakechik dia la teman ni.byk tolong nik kat umah ni. tak ade la rasa risau sgt kalau hubby tak ade :)

    ReplyDelete
  10. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^