Sunday, November 25, 2012

Top 12 finalis Anugerah Juara Lagu ke-27


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

frust tengok bola tadi. so tukar channel lain. tengok separuh akhir muzik - muzik ke 27 kat tv 3.
kebanyakan yang masuk final AJL 27 kali ni lagu best - best.
seronok la nak tengok nanti :) 
tahniah kepada finalis. saja nak share 12 finalis Anugerah Juara Lagu ke-27. 
which one favourite korang ???

Azlan & The Typewriter,Stacy,Hafiz,Black & Malique, Shila Amzah, Amir Jahari,Hafiz dan Adira,Bedroom Sanctuary, One Nation Emcees dan Jimmy Palikat, Yuna,Hazama dan Amy Search, Mojo
*gambar ehsan en google*

1) Tanpamu 
   Artis : Amir Jahari
   Komposer, Penulis Lirik : Amir Jahari

2) Ombak Rindu
   Artis : Hafiz dan Adira
   Komposer, Penulis Lirik : Zaidi

3) Lagu
   Artis : Bedroom Sanctuary
   Komposer dan Penulis Lirik : Bo Amir Iqram

4)  Anak Kampung
    Artis dan Penulis Lirik : One Nation Emcees dan Jimmy Palikat
    Komposer : Jimmy Palikat

5)  Terukir Di Bintang
    Artis :Yuna
    Komposer, Penulis Lirik : Yuna

6)  Simetri
    Artis : Hazama dan Amy Search
    Komposer : Audi Mok
    Penulis Lirik : Zel Firdhaus Haduan

7) Andaiku Bercinta Lagi
   Artis : Mojo
   Komposer dan Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

8) Idola
   Artis : Azlan & The Typewriter
   Komposer : Audi Mok
   Penulis Lirik : Azlan

9) Pelangi Senja
   Artis : Stacy
   Komposer : Taja
   Penulis Lirik : Tun Teja

10) Ku Akui
    Artis : Hafiz
    Komposer dan Penulis Lirik : Ajai

11) Teman Pengganti
    Artis : Black & Malique
    Komposer dan Penulis Lirik : Malique

12) Patah Seribu
    Artis : Shila Amzah
    Komposer, Penulis Lirik : Shila Amzah

majlis anugerah ni berlangsung tahun depan, 6 Januari 2013, di Stadium Putra Bukit Jalil 
pada jam 9.00 malam di TV3

pssstttt
yang tak tengok bola tadi , first games ni, Malaysia MENANGgung kekalahan.
Malaysia 0 - 3 Singapura
Harimau Malaya perlu bangkit di perlawanan seterusnya
Insyaallah..yakin boleh.. Malaysia Boleh


22 comments:

  1. Tak tengok TV sangat td.tahniah yg berjaya..nak pilih shila lah camni (:

    ReplyDelete
  2. Suka lagu mojo..tp rasa mcm shila amzah jer menang thn ni..

    ReplyDelete
  3. @Azhafizah Md Nor tengok tv sebab bola tadi.dah kalah terus tukar channel .so tgk la muzik2 tadi :)

    ReplyDelete
  4. @Jiha
    nik suka lagu Black,Teman Pengganti

    selalu lagu terbaik AIM jarang menang tuk juara lagu.hehe
    tapi tak tahu la kot rezeki Shila Amzah lagi :)

    ReplyDelete
  5. sedihnya bila lagu fiq tak dapat ke akhir..sob2..

    ReplyDelete
  6. MENANGgung yer hak hak hak (lawak monster). Apek main ker tadi? selalu gigih tengok online tapi kali ni mmg malas hihi, kan dah kalah.

    ReplyDelete
  7. tak tauler akak.. harap2 yang terbaikler menang... jangan nanti ada yang tak puas hati..

    ReplyDelete
  8. liza tertdo smalam, gara2 tgk bola, tensen...haha

    ReplyDelete
  9. yess! dah agak dah yuna dapat \o/

    ReplyDelete
  10. suka Shila Amzah dpt masuk...suke lagu dia tuh

    ReplyDelete
  11. kompom lah stacy, alamak terlebih sudah. haha

    ReplyDelete
  12. saya lansung xtgk tv hehe....saya suka hafiz..suara dia sedap

    ReplyDelete
  13. jaa pilih lagu ombak rinduu!! hehe... sedap!

    ReplyDelete
  14. @boni kacak mesti minat lagu tu kan.

    nik tak pernah dengar lagu tu
    so tak tahu la best ker tak.huhu

    ReplyDelete
  15. @Nastyna jangan tengok.sebab dah kalah..ehehe

    Apex la main tadi.sian dia :)
    bolos 3 gol kot..ehehe

    ReplyDelete
  16. @Cho Zila mesti ade yg tak puas hati pun.biasa la tu kan. :)

    ReplyDelete
  17. @liza♥aufa nik lak tensen sebab tengok bola coz tu la tukar channel ker tv3 tu..ehehe

    ReplyDelete
  18. @Miss A lagu tu best kan. mmg harap pun yuna akan dapat masuk final:)

    ReplyDelete
  19. @PinkUmmi lagu shila pun best gak tu :)
    lagu terbaik AIM kan

    ReplyDelete
  20. @Shasha Yacob wah...minat stacy yea. lagu tu pun best jugak.aishhhh..byk lak lagu best yea ..

    ReplyDelete
  21. @Wanieys a.k.a IbuQalief nik pun suka Hafiz.lagi2 lagu ku akui tu.sedap jea bila dia nyanyi :)

    ReplyDelete
  22. @jaakechik pilih lagu jiwang yea
    lagu ni mmg popular.ramai yg suka ni :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^