Friday, November 16, 2012

trafik blog naik


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


fuhhhh..statistik blog naik mendadak sejak seminggu lepas.skarang ni dah kembali normal.haha
semua ni di sebabkan entry pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle
( Klik SINI untuk baca entry dulu )
kalau korang perasan la kan, nik memang suka update majlis berkaitan nikah kwen dikalangan selebriti ni. sebab kebanyakan majlis diorang menarik. gambar - gambar lak di ambil oleh photographer pro.
lagi menarik nak update. entry macam ni walaupun dah lama, still orang akan cari. 
contohnya entry majlis nikah Nabil Raja Lawak dan isterinya Zira ( Klik SINI untuk baca entry dulu ). masih lagi entry popular walaupun dah lebih setahun entry tu di publish


sepanjang nik berblog entry dekorasi menarik untuk ruang tamu adalah entry yang paling popular
setiap hari pun, entry ni antara entry paling popular.
setakat ni dah 5408 orang views. bagi blog yang tak brapa nak popular,
ia satu jumlah yang banyak. lagipun entry tentang ni baru lagi, tak sampai pun setahun ^__^

blog ni umpama diari online bagi nik. untuk kenangan pada masa akan datang.
so apa yang nik taip berdasarkan apa yang nik rasa dan apa yang nik alami.
nik bercerita apa yang nik suka. bukan semata - mata untuk dapatkan trafik yang tinggi.
dulu rajin gak cari jalan untuk naikkan trafik blog, tapi tak jugak naik - naik. penat ..ngee
 skarang ni bila buat tak kisah, trafik naik dengan tetiba lak. 
maybe penggunaan keyword yang baik dan di publish lak pada masa sesuai, so trafik akan naik.


thanks pada yang sudi singgah blog ni
skarang tak nak kisah dah hal trafik blog. sebab dah ade pengunjung tetap untuk blog ni.
 anda tahu sapa anda kan..hehe
bagi nik, trafik pun penting untuk naikkan semangat untuk terus berblog.
so sapa nak kejar trafik tu , tak ade masalah la. yang penting kena rajin usaha. btol kan.
cuma buat blog ni tak payah la stress sangat k

nik happy, dari hari ke hari trafik makin meningkat
maybe usaha dulu - dulu dah mendatangkan hasil
yang penting, rajin kan diri blogwalking dan terjah orang yang tinggalkan komen di entry.
nik lagi suka cara ni , sebagai tanda kita hargai pengunjung blog kita.
sambil tu boleh tambah kenalan (◠‿◠) ♥
 lain la korang blogger otai dan femes. tak komen or blogwalking blog lain pun still dapat perhatian :)

apapun thanks baca blog dan up kan traffic blog nik
luv u all

29 comments:

  1. Nak tanya,camne ek buat font mcm tu dekat android? Saya tak reti. T____________T

    ReplyDelete
  2. assalam ..

    iyakan. tak yah nak stres stres .. berblog utk kita luahkan dan bicarakan sesuatu .. sekadar berkongsi sesuatu .. jangan terbeban ngannya. hehe



    ReplyDelete
  3. semoga trafic blog sis terus naikkk..hehe

    ReplyDelete
  4. hmmm.. blogger kne pandai bermain kata.. bile 'kena' dgn keyword, kompem trafik naek..
    org pernah wat n3 pasal gangnam style.. mmg tggi trafik utk tu..

    ReplyDelete
  5. Tahniah. Follower on naik mencanak jugak :)

    ReplyDelete
  6. great..kalau informative tentu memanfaat org ramai...keep on blogging

    ReplyDelete
  7. @Fyfy Liew kalau tak silap la. pi setting > display > screen display - font style.kat sna boleh tukar pun
    hope jadi yea :)

    ReplyDelete
  8. @Rashid yup btol. blog tempat berkongsi so tak perlu stress nak up kan trafik :)

    ReplyDelete
  9. @Wanie-san tak naik pun tak pe la.asl maintain mcm ni pun dah ok. yg penting sis dah ade pengomen dan pengunjung setia :)

    ReplyDelete
  10. @PinkUmmi wah..time kasih. pencapaian yg biasa2 jea. tak hebat mcm blogger lain :)

    ReplyDelete
  11. @aizu's life untung la kan. sebenarnya buat etry tak ade niat nak up trafik, just nak berkongsi tapi bila trafik naik mmg happy la :)

    ReplyDelete
  12. @Mieya Atiera wah..tahniah dear. dah mkin byk follower yea.

    ReplyDelete
  13. @Arjuna Silvera hope ade gak info dalam blog ni yang berguna untuk org yg membacanya :)

    ReplyDelete
  14. tahniah tau...:)
    ketara betul peningkatan ;)

    ReplyDelete
  15. Maybe dia dah pencen berblogging kot sis..hehe..Bersangka baik jelah..hihi

    ReplyDelete
  16. @dhiashahida thanks. biasa2 jea. org lain lagi tinggi trafik dia.

    ReplyDelete
  17. @Tulus Sweet hihi..of course.sis akan bersangka baik. maybe blog sis tak menarik kot sebab tu diorg unfollow. so mmg takkan salahkan diorg pun.hak masing2.

    ReplyDelete
  18. ini saya setujuh kak nik, saya pun dulu begini, sibuk carik trafik light, hihi. tapi bila kita tidak kesah suda benda tu, baru lah trafik tu naik mendadak.

    ReplyDelete
  19. mantapnya trafik blog nik...suka jaa tgk... semoga kita blog kita semua makin maju hari demi hari...sonok bila ramai terjah blog kita kan? terus smgt blogging mencanak jer naik..hihihi...

    ReplyDelete
  20. tahniah..ramai follower, trafik naik mencanak2..teruskan menulis ye

    ReplyDelete
  21. @mummy alisha tak ramai pun. setakat 4000 tu biasa jea bg nik :)

    ReplyDelete
  22. @Shasha Yacob tu la. skarang ni dah malas nak upkan traffic. buat entry apa yg sis suka jea. hehe

    ReplyDelete
  23. @jaakechik seronok sgt.lagi2 bila ade yg tinggalkan komen.

    ReplyDelete
  24. @Noraziha skarang rajin lagi. tapi tak tahu la akan dtg mcm mana..hehe

    ReplyDelete
  25. Yup, setuju yg topik selebriti selalunya menjadi perhatian. But sad to say it's not my area of interest. But keep on, k.

    http://blogerberjaya.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^