Friday, November 16, 2012

unfollow


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

semalam tengok ade 4907 follower, tapi petang ni dah turun ke 4906 follower .eh !!
takpe lah.. nik tak kesah pon. dah banyak kali nik perasan benda macam ni jadi
follow or unfollow itu hak mereka. lagipun nik tak pernah paksa orang untuk follow blog nik
yang penting dah ade pembaca yang setia.. follower ramai tak semestinya mereka baca belog kita :)

follower, blog, unfollow
terima kasih sudi follow belog merapu meraban saya ni ^__^

cuma sebaik-baik nye, kalau nak follow tu biarlah dengan hati yang ikhlas.
janganla di sebabkan orang tu tak follow blog kita, maka kita pun unfollow blog mereka
dalam blogging ni takmo la stress - stress  ok. 

psttt!!!
tetiba lepas abis entry ni, tengok balik ade follower baru. tq yea
ni pun selalunya terjadi, sorang unfollow,insyaallah ade orang lain yang akan datang follow
janji kita berblog dengan ikhlas.

44 comments:

  1. Setuju dgn entry nik..betul2.. Hehehe :D

    ReplyDelete
  2. salam..hai nik...nik org puchong yer...? puchong ktner yer??

    ReplyDelete
  3. selalu gak jd mcm nih....jnji kite follow dengan ikhlas

    ReplyDelete
  4. tp kalau bnyk follower org ckp hebat ba. hehehe. wen ada sikit ja follower.. hehehhee

    ReplyDelete
  5. @Nory Zoulkefle nik duk menyewa kat puchong.duk putra perdana, puchong.

    ReplyDelete
  6. @PinkUmmi tak pe la. janji kita follow ikhlas kan. yang nak unfollow tu hak diorg la :)

    ReplyDelete
  7. betoi.. betoi.. yang followtu bukanlah bacapun.. jangan risau akak akan baca punya...

    ReplyDelete
  8. takpela..nnt ilang 1 mne tahu tmbh 2..hihihi :)

    ReplyDelete
  9. hana xperasan unfollow follow ni.. haha biar je lah

    ReplyDelete
  10. hi..saya baru je follow awak..ikhlas ni...klu sudi berkawan..jenguk lah blog saya..terima kasih
    http://cikgogreen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Exactly Nik, kenapa perlu follow kalau tak peduli the updates kan. Saya mmg kurang arif pasal dunia blogger ni, tapi tak kesah la. lain orang lain tujuan.

    ReplyDelete
  12. biasa la nik..adat dunia blog macam nie la

    ReplyDelete
  13. OK la tuh.. nih br berapa kerat jew yg tau blog mama..tp tak kesah la.. janji dpt merapu merepek kat blog tersayam.. hahaha

    ReplyDelete
  14. ececeh, yang unfollow tu kira bajet saja tu. biarkan mereka dengan ketidakikhlasan dorang tu.

    ReplyDelete
  15. btul tu Na stuju..
    bg Na reader lagi penting dari follower.. ;)

    ReplyDelete
  16. Malem sobat..
    Waw nice post..
    Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
    terus berkarya ya..
    Haha..:D
    oh ya mampir juga ya ke my blog..:)
    rengga.-tikus.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. itu perkara biasa terjadi macam mood jugak kan..^__^

    ReplyDelete
  18. It's okey sist..yg penting caye reader tegar blog ini. huhu keepintouch always <3

    ReplyDelete
  19. takpe..lagi seronok dpt menulis kat blog sendiri..org tak follow ke baca ke takpe..

    ReplyDelete
  20. penah je jd gini,tp biala hak memasing nk folow or tak kan:)

    ReplyDelete
  21. buruk siku betol la.. hehehehe..

    ReplyDelete
  22. @Cho Zila maybe diorg bz.sebab tu follow pun tapi tak sempat nak baca kan :)

    ReplyDelete
  23. @ayut
    tu la. dah bertambah kepada 2 dah..hehe

    ReplyDelete
  24. @Hnahdy
    selalu bukak blog.so mmg akan perasan la. tapi tak kisah la. tak ade paksaan untuk follow.maybe dia rasa blog sis ni tak menarik so baik unfollow jea :)

    ReplyDelete
  25. @Nastyna setuju.lain org lain tujuannya kan. so ikut diorg la yea :)

    ReplyDelete
  26. @mrs kayrul btol tu. mmg adat la tu kan. tapi rajin gak diorg pi unfollow.nik sampai skarang tak tahu nak unfollow blog mcm mana..hehe

    ReplyDelete
  27. @mama maman aka yana ala.tak kisah la.nnt lama2 ramai la yg tahu. yg penting rajin bw dan komen kat blog org lain.senang nak tambah readers nnt :)

    ReplyDelete
  28. @Jna marcello yup btol. readers lagi penting dari follower.

    ReplyDelete
  29. @Azhafizah Md Nor yea la. mmg biasa terjadi pada blog nik an blog lain pun .so tak kisah la.saje jea nak up enrtry pasal unfollow ni. hak masing2 kan

    ReplyDelete
  30. @Cik Farhana terharunya.thanks sudi bacab blog ni. merapu meraban pun ade yg sudi singgah dan baca :)

    ReplyDelete
  31. @Noraziha tak follow tak pe.asal ade yang baca. pun dah kira ok la tu :)

    ReplyDelete
  32. @nanakimie yea la.hak msg2.mana kita blh paksa kan.

    ReplyDelete
  33. @pha is tak pe la. biarkan dia.maybe dia tak berminat dengan blog yg merapu meraban ni.sebab tu dia unfollow.hehe

    ReplyDelete
  34. @Wen sis tak hebat lagi la sebab tak byk follower.tapi tak kisah la kan.yg penting happy :)

    ReplyDelete
  35. Dah selalu dah kena ~ Datang follow blog kita semata2 utk follow back jer ~ kalau dia biarkan je atau redha je dia tak follow kita okeylah. Tapi bila kita TAK follow dia kembali, mulalah tangan gatal nak unfollow bagai ~ eden sebagai blogger agak sedih jugee mengenangkan nasib eden ;_;

    ReplyDelete
  36. @AmyZana tak apa la. jgn sedih2 k. nnt ade lagi ramai yg akan follow tu. yg penting readers ade.

    ReplyDelete
  37. jaa dua hari lepas pon ada p[erasan followers jaa bkurang sorang..hihi... kebetulan ke kita ni? ntah2 masalah blogger.com x? btw, jaa setuju entry nik ni..

    p/s : followers hampir 5k...mantap tuu...!

    ReplyDelete
  38. @jaakechik tak pe la. tak kisah la berkurang pun kan.nnt ade la pertambahan tu :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^