Monday, December 31, 2012

durian crepe lagi sekali!


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

durian crepe lagi.. ini entri nik yang ke-2 pasal durian crepe
tak habis-habis lagi fenomena makan durian crepe ni kan. hehe

adik nik yang belikan durian crepe ni, 1 paket RM 10 . dalam 1 paket ade 5 biji crepe durian
kali ni beli whipped cream tu lagi banyak dari isi durian. patutnya kena tukar nama ke whipped cream crepe
whipped cream dia sedap tapi durian dia ada yang masam. terukkan. jual benda yang tak elok
patutnya try rasa dulu durian tu elok ker tak. ni main letak jea
cukup la kali ni beli ngan dia. jangan harap nak order lagi.

bagi ni rasa durian crepe ni bergantung pada rasa durian.
kalau dah durian tu jenis tak sedap, durian crepe tu pon automatik jadi tak sedap la


kalau nak berniaga ni, biar la ikhlas yea
jangan nak pikir untung jea, tapi kualiti makanan macam apa jea
patutnya kena pentingkan rasa, barulah rezeki yang kita dapat berkat

pstt
 ingat nanti nak buat sendiri, jadi boleh buat besar-besar dan durian pun boleh letak banyak

30 comments:

  1. ye ke? lahaiii siannya... tapi kan orang kalau fikir untung jer...cam tu la... kan ke whipped cream tu murah...sebab tu la dia fikir cam jimat cket durian letak whipped cream lebey...

    farah pown lama dah x wat durian crepe...ekekeke...kerajinan itu belum timbul lagi...

    wat jer sendiri... lagi puas hati makan yunk...

    ReplyDelete
  2. wahhhh...ain dah 2 kali mkn heehe..akak2 ain abg ain mak ain xmkn pun kalo beli ain rembat sume weeeeee..hahha

    ReplyDelete
  3. BETOL TU AKAK .. SABAR ERK .. WAHHH .. CREPE CREPE AG :)

    ReplyDelete
  4. kalau boleh ari2 nak mkn ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Btul2.. Durian crepe ni sdap sebenarnya..kesian kat sape yg try 1st ime kna yg masam..pastu wat statusterus kata durian crepe xsedap... :(

    ReplyDelete
  6. glamer sguh la diyan crepe nih kan..tp sayangnya saya tak prnh rasa pon lagik..baunya dah tak tahan cmna la nak makan..hehee

    ReplyDelete
  7. hahahaa besar-besaran yer? some ppl kan, berniaga mcm untuk hari ni jer nk idup, tk pk jangka panjang, main bedal jer taruk.

    ReplyDelete
  8. ambik kesempatan di atas dunia. sok kat akhirat tanggung ler kan.

    org niaga skang nak cpt2 pakai ferari hehehe

    ReplyDelete
  9. 2mgu lepas,sy br makan skali,ptama kali.tgk entry nik,ni buat nk makan lg ni.

    hehe.

    ReplyDelete
  10. jeles i, sebab belum pernah merasa crepe durian nih

    ReplyDelete
  11. kadang2 org berniaga ni cuma nak untg je. tak pikir org lain. huhu

    buat sdri jugak yg puas hati..hehe

    ReplyDelete
  12. pernah skali gak..tp tu time MAHA beli yer..durian ye tak sdap..tu la..bniaga mmg kna btul2x..klu mcmni tak best..dh menipu planggan dh nama ye ni

    ReplyDelete
  13. Salam, hye.. Saya pun pernah dapat durian crepe, tapi duriannya dah masam. huhu..Jadi, makan cepe ngan krim je la jawabnya..

    Rasanya yg tukang buat tu dia buat banyak2 sekali gus, pastu durian tu pun die bukak banyak2 dan terbiar kat suhu biasa, tak masuk ke tempat sejuk, tu yg jadi masam tuu. Huhu..

    ReplyDelete
  14. @Farah Waheda Wahid memang kesian la. whipped cream lagi byk.

    nak buang syg so makan la whipped cream jea.durian dia mmg masam sgt. tak leh telan..huhu

    ReplyDelete
  15. @Cik Ain sis kali kedua makan ni. yg ni tak best..huhu

    ReplyDelete
  16. @ejulz sama la.sis suka durian crepe ni..hehe

    ReplyDelete
  17. @♥ ROS ♥ kan. nsib baik nik mula2 makan sedap..hehe

    yg ni jea tak brapa nak best.

    ReplyDelete
  18. @deq's qienz kalau bau dah tak boleh, baik jgn makan..hehe

    ReplyDelete
  19. @Nastyna kan..tak suka peniaga mcm ni.sekali jea la beli ngan dia :)

    ReplyDelete
  20. @liza♥aufa tak lama boleh la tu pakai ferari agaknya...haha

    ReplyDelete
  21. @ashra
    mmg sedap tapi nik la terkena yg tak sedap..hehe

    ReplyDelete
  22. @ayut
    mmg menipu pun.tak berkat la apa yg dia dapat tu :)

    ReplyDelete
  23. @am3thyst sis pun rasa mcm tu la. pttnya kena try la skit. tak baik berniaga mcm tu

    nanti org takkan beli lagi.kan dah rugi..huhu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^