Sunday, December 9, 2012

Duta Aqsa Syarif, Afdlin Shauki ke Gaza Bermesa dengan Kanak - kanak Gaza


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

contohi Afdlin Shauki dari segi usaha dan kesungguhan beliau dalam buat apa yang boleh dibuat untuk saudara kita di Gaza.

Saudara Afdlin bukan ustaz, bukan pelajar agama, tetapi dia ada rasa nak usaha apa yang dia boleh usaha. Menceriakan anak-anak Gaza, melihat mereka dengan lebih dekat, bergaul dengan mereka, memberikan sumbangan, dan sebagainya.

Ya, bukan semua kita mampu dan perlu pergi ke Gaza.
Tetapi kita semua masih mampu memberikan bantuan, melalui dana, dan doa.

Marilah sama-sama menginsafi diri.
Buat sesuatu walaupun sedikit itu, langsung tidak sama dengan tidak berbuat apa-apa.


tengok gambar ini sahaja hati sudah sayu


kanak baju biru tu memang sukakan Ammu Afdlin. 
setiap gambar ada dia dengan muka yang gembira


Terima kasih Afdlin Shauki . teruskan update. semoga Allah membalas usaha yang anda lakulan
tahniah juga kepada semua yang terlibat membantu rakyat Palestin samada secara langsung atau tidak langsung.
setiap orang ada kelebihannya, gunakan dengan sebaiknya untuk melaksanakan peranan membantu manusia Lillahi Taala..



14 comments:

  1. Exactly, walau tak banyak, at least something. Tengok gambar2 ni tetiba dada rasa lapang, mungkin all this while duk sayu hiba tengok nasib mereka, and all of sudden nampak those kids smiling happy. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. seriyesly mmg sebak dada tgk gambar2 kat ats tu, kesian kat kanak2 di palestin kan. suka dia duk kerumun afdlin seolah2 nk mintak tlg jer...

    ReplyDelete
  3. @Nastyna btol tu.happy tengok mereka ceria jea. afdlin shauki ni bagus.mesra dengan kanak2.

    moga kegembiraan milik mereka.

    ReplyDelete
  4. @jaakechik afdlin shauki buat diorg happy sebab tu suka sgt budak2 tu kat afdlin :)

    ReplyDelete
  5. tengok riak wajah dorang...sangt2 gembira..harap dorang tabah hadapi dugaan kat sana.

    ReplyDelete
  6. rasa seronok tgk kegembiraan mereka...

    ReplyDelete
  7. @luqman zakaria nampak happy kan diorg,
    ketabahan diorg mmg luar biasa :)

    ReplyDelete
  8. @Fendy

    kita yang tengok dalam gambar pun dha rasa seronok.inikan afdlin shauki yang ke sana

    lagi la happy kan :)

    ReplyDelete
  9. tgk wajah kanak2 kat sana happy jer dpt jumpa artis dr mesia ni....moga mereka semua terus dilindungi^^

    ReplyDelete
  10. @Wanieys a.k.a IbuQalief afdlin pandai ambik hati anak2 ni

    sebab tu tgk diorg happy jea :)

    ReplyDelete
  11. @Mimie

    mmg sedih tapi in shaa Allah, mereka pasti dalam lindungan Allah :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^