Tuesday, December 25, 2012

kahwin lari tanpa restu keluarga, Fazurina mohon maaf


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Fazurina mohon maaf
sepatutnya peranan parents ialah menasihati, pastu memberi pendapat dan pandangan kenapa tak setuju. tetapi parents mesti hormat dan akur jika anak mereka tetap dengan pilihannya
yang nak kawin dan hidup bersama adalah anak, bukan mereka.

banyak je pasangan yang tak ade restu keluarga ni la yang kekal bahagia rumahtangga mereka berbanding yang dapat restu daripada family.kadang-kadang menantu yang dibenci itu la yang akan disayangi.
sumber gambar dari SINI

psttt
di kalangan family nik ada gak yang mula-mula  nikah tanpa restu family.
tapi sebagai parents diorang redha sebab tu dah jodoh anak mereka walaupun mereka kurang bersetuju dengan pillihan anak.
anak dan menantu pun kena la usaha rapatkan balik hubungan. 
hope Fazurina dapat selesaikan masalah ni dengan cara elok.
sedih pulak tengok keadaan family macam ni :(


52 comments:

  1. yang mak pun, ok jer lah, dah kahwin kan...daripada tak kahwin, nanti lain pulak yang jadi...

    ReplyDelete
  2. parent selalu nak kan yang terbaik untuk anaknya...tapi manusia mampu merancang shj

    ReplyDelete
  3. siswi setuju dgn sis.. :) restu ibu bapa penting tapi kalau masa depan ank jd taruhan, mcm xelok jgk.. dlm family siswi pn ade kawin tnpa restu.. tapi Alhamdulillah.. bahagia je even smpai skrg si bapa xleh terima menantu.. kalau dah jodoh Allah tu.. kite xleh nak halang.. :)

    ReplyDelete
  4. memang banyak jer jenis menantu pilihan ni banyak cekadak and buat perangai lepas kahwin hihihi. hopefully dorang sekeluarga dapat menerima each other kan.

    ReplyDelete
  5. @Orga
    susah lagi nak terima kot. harap sejuk la hati mak dia nnt :)

    ReplyDelete
  6. @Arjuna Silvera yea. parents mmg nak yg terbaik untuk anak.

    anak dah nikah, so terima la pilihan anak tu :)

    ReplyDelete
  7. @cinta siswi setuju.dah jodoh mereka, parents kena la terima. dah halang tapi anak ttp nak so restu jea la :)

    ReplyDelete
  8. @Nastyna harap2 mcm tu la. tak berpanjangan la isu ni kan :)

    ReplyDelete
  9. @Nyamuk Terbang bukan artis pun ade mcm ni. tapi sebab artis citer mereka ada kat paper..hehehe

    ReplyDelete
  10. Kalau dah kawin tu nak wat camna dah kan...restu ja la..

    ReplyDelete
  11. itulah.. harapan agar semuanya akan pulih seperti sebelum ni..

    ReplyDelete
  12. harap suasana keruhni dapat dijernihkan..
    kena pandai ambil hati mereka :)

    ReplyDelete
  13. @Si Matatajam mak dia terkejut lagi kot..hehe
    hope nanti dapat la restu kan :)

    ReplyDelete
  14. Harapa dapatlah pulihkan kembali hubungan tu..setiap ibubapa tu pasti inginkan yg terbaik untuk anak²..

    ReplyDelete
  15. kita sama2 doakan kan dik

    akk pun sama ,awal2 dulu mak ayah x suke dgn suami sbb dia 2 pupu akak
    ( x suke kawin sedara ) ..

    tapi akhirnya mereka restu .. tanpa restu mereka , kita akan rasa bahagia
    bila dah restuu insyaallahh semua di tangan allah .. ;)

    ReplyDelete
  16. cian dia..pasti mereka ada sbb trsndiri..

    ReplyDelete
  17. bila jd mcm ni, dah tentu la si anak yang lebih nampak salahnye

    kdg2... keluarga berilah peluang atau cuba faham keinginan anak

    ReplyDelete
  18. Mmg restu ibu ayah tuh penting... apa2 pun bincang elok2 dgn mak ayah...kalu mak ayah masih xsetuju doa la byk2 mg dibukakan pintu hati utk terima pilihan kita kan?tp tuhla skrg da jadi ibu boleh phm betapa hancurnya hati seorg ibu andai anak kawen tanpa restu... mesti sdeh sgt2...jgn sesekali belakangkan perasaan n hati mak n ayah dlm apa2 keadaan skalipun...plsssss...huhu

    ReplyDelete
  19. sy ada baca kisah dari adik dia di fb.. (adik dia kawan saya) barula saya tau kisah sebenar...

    ReplyDelete
  20. sian die..patutnye ibu die kne la restu perkahwinan die

    ReplyDelete
  21. ntah la diorg nih..lakukan sesuatu tanpa bfikir dulu..sian maknya kan..nauzubillah mintz kite dijauhkan,.

    ReplyDelete
  22. sebenaarnya mak ayah dengan anak mesti satu kepala kalau bab bab gini. xbest lah kalau mak pilihkan then, xkenal pun, baru tuh xsependapat. siapa yang nak kawin sebenarnya nih. hihi

    ReplyDelete
  23. betul tu nik, adik yati pun 1stly mak tak restu tp bl dh jadi 1 famili secara automatik restu tu datang....

    ReplyDelete
  24. setuju dengan tindakan fazurina. sikap ibu bapa yang terlalu mengagungkan restu membuatkan maksiat berleluasa! yang nak kawin tu anak-anak. part jawapan ustaz azhar memang killer.

    ReplyDelete
  25. pergh.. mantap jawapan UAI.. baru tahu. hehe

    ReplyDelete
  26. @ieda

    family nik pun ada yg mcm tu. mula2 tak restu tapi lama2 boleh terima
    so sama2 doakan :)

    ReplyDelete
  27. @NM03

    moga perkara ni dapat di selesaikan :)

    ReplyDelete
  28. @Faizah^Ramli yea la. tu jea cara. doa dan cuba cari jln terbaik untuk berbaik :)

    ReplyDelete
  29. @BERT
    kita kena dgr dari dua pihak jugakkan :)

    ReplyDelete
  30. @Mimie
    mmg kesian. moga restu la nnt tu.

    ReplyDelete
  31. @Deq's Qienz ntah la. tak boleh nak salahkan mana2 pihak kan.kita tak tahu sapa yg btol :)

    ReplyDelete
  32. @shasha yacob kena la cuba terima kan. maybe susah lagi kot
    harap2 nnt boleh la terima

    ReplyDelete
  33. @Haryati Faizal setuju tu
    family kena redha la sebab dah kwen kan :)

    ReplyDelete
  34. @M Fizan suka part UAI gak. maybe mak dia ada sebab tersendiri tak bagi restu

    sama2 la doakan hbgan ni dapat di perbaiki

    ReplyDelete
  35. @Blogberry Emry cinta tak buta, kita yg butakan cinta..ewahhh

    ReplyDelete
  36. @pha is mmg mantap kan.UAI kalau bagi jawapan mmg mantap la :)

    ReplyDelete
  37. masalah keluarga kenapa sampai pihak media tahu ni :(

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^