Friday, December 14, 2012

lunch di Restoran Wong Solo, Bandar Baru Bangi


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

makan luar lagi. ni aktiviti semalam. kami lunch di Restoran Wong Solo.
Restoran Wong Solo ni ada banyak branch. kami makan kat branch Bandar Baru Bangi
restoran ni halal dan jalan-jalan cari makan dah sampai pun kat sini

sumber gambar en google
sumber gambar en google

kat sini memang terkenal dengan Nasi Ayam Penyet dan Nasi Ayam Bakar
tapi nik order menu lain
nik order Nasi Ayam Goreng..hehe


Teh O Ais Limau sedap :)

cumi goreng aka sotong celup tepung

rasa makanan kat sini memang sedap. air pun sedap . menepati citarasa kami
so kalau datang Bangi, boleh singgah makan sini lagi
walau mahal skit tapi berbaloi dengan apa yang  kita makan
ruang makan pun selesa :)

alamat Restoran Wong Solo, Bandar Baru Bangi
No. 8-G-1 & 9-G-1, Seksyen 9
Jalan Medan Pusat Bandar 4A
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
No. Telefon : [03] 89253414


18 comments:

  1. selalu jugak pergi bangi, tapi tak pernah lagi makan sini. nampak macam sedap, kena try nih :)

    ReplyDelete
  2. Pernah sampai jugak kat sana..Heee~Tapi tak minat nak makan dah menu tu..Wuhu~

    ReplyDelete
  3. salam...

    wah..dapnye! x penah lg mkn kat sana..leh ajak hbby ni.. :)

    ReplyDelete
  4. masakan ala2 jawa ye dik
    sedap niee ;)

    ReplyDelete
  5. selalu gk g makan sini..ayam penyek sedap..hihi

    ReplyDelete
  6. mcm rancangan jln2 cari makan pulak ye...tq nik coz share tempat makan yg besh...

    ReplyDelete
  7. selalu jugak dengar Wong Solo ni, lagi sedap dari Waroeng Penyet eh? I ni ambik feeling2 jer la menu2 ni sumer hehe.

    ReplyDelete
  8. @ieda
    ala2 jawa la kak. hubby suka ..hehe

    ReplyDelete
  9. @are_lin@yu nnt sis nak pi lagi.nak mkn ayam penyet lak..hehe

    ReplyDelete
  10. @Haryati Faizal tu la. asyik mkn kat luar jea. so buat la entry sal makan..hehe

    ReplyDelete
  11. @Nastyna nik tak pernah pi mkn kat Waroeng Penyet so tak tahu mana yg best..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^