Saturday, December 1, 2012

Minggu 3 | Maharaja Lawak Mega 2012


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

jelesnya ngan korang yang dapat tengok Maharaja Lawak Mega 2012 live kat tv.
nik hanya dapat tengok kat you tube jea. nasib baik ade yang upload kat sana. pantas lak tu.
selalu nik akan tengok 3 kumpulan ni jea iaitu Jozan, Jambu dan Boboi.
yang lain nik akan tengok kalau ade review positif dari kawan-kawan.

kali ni tema persembahan Maharaja Lawak Mega ialah parodi.
parodi tu tiru perwatakan atau cerita orang lain.

1. Jambu
ramai yang cakap persembahan Jambu terbaik malam ni
tapi bagi nik biasa jea.tak ade la kelakar mana pun.
maybe lain kot tengok live dengan yang dalam you tube..huhu


2. Boboi
sian Boboi , berlawak dengan 3 orang. bagi masa sekejab jea. mana la cukup
bagi nik lawak diorang creative. tak ade isu sensitif pun.
 Boboi tunjukkan ketidakadilan terhadap saudara kita di Palestin melalui lawak tentang perlawanan bola antara Israel dan Palestin.Tarbaekkk lah Boboi



3. Jozan
ramai yang cakap persembahan Jozan kureng jea malam ni.
tapi nik suka jea tengok persembahan diorang.
walaupun rasa macam kelam kabut skit. macam tak ade jalan cerita.
tapi ade la yang lawaknya . tergelak gak la bila tengok :)



nak tengok persembahan yang lain. klik SINI
so enjoy yea !!!

14 comments:

  1. sy pown rasa jozan lg best..masa tgk jambu,sy sekadar tersenyum je...mcm xlawak je..hukhuk

    ReplyDelete
  2. Saya kalau tengok pun selalu Jozan tu jer. thanks again Nik for sharing, senang nak klik satgi ehehe

    ReplyDelete
  3. @~didiey~ la..ingatkan sis jea yang rasa macam tu. rupanya ade yg sependapat :)

    ReplyDelete
  4. @Nastyna ur welcome
    jozan ok jea.cuma nak kata best sgt tu tak la.hehe

    ReplyDelete
  5. Tp tgk jambu yg dpt sorakan gmuruh dr yg lain kn ;-)

    ReplyDelete
  6. @Wanieys a.k.a IbuQalief tu yang pelik. sebab nik rasa tak kelakar sgt pun. maybe nik kot yang tak faham cara diorg melawak..huhu

    ReplyDelete
  7. huh, semalam tengok jambu gelak sampai keluar air mata.. hehehe..
    tapi, shiro pon best jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  8. yati pun tak dapat tgk live jugak...sbb tak melanggan channel yg tu...

    ReplyDelete
  9. @pha is sis tengok jambu mcm biasa jea.tak rasa lawak

    maybe sis tak faham sgt kot lawak diorg..huhu

    ReplyDelete
  10. @Haryati Faizal tengok you tube jea.
    malas la nak langgan channel tu samata2 nak tgk maharaja lawak.

    membazir jea.hehe

    ReplyDelete
  11. @♥ sitifarhana ♥ peminat jozan jugak yea

    ramai peminat Jozan ni..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org