Monday, December 17, 2012

Misi Jejak Kasih


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sebenarnya, MaMa nak jumpa kami ari Sabtu. sebab tu jea masa free dia tanpa anak - anak.
anak - anak MaMa dengan suami baru tak tahu lagi tentang hubby, ayah tiri hubby mintak tempoh untuk dia bagitau anak -anak dia tentang hubby.
take your time Ayah. kami tak kisah. dah happy bila Ayah izinkan kami jumpa dan spend masa dengan MaMa

so ingat petang jumaat tu nak kuar la pusing - pusing Taiping tapi MaMa  tak sabar - sabar lak nak jumpa anak dia  ni ^__^
sejak dia dapat no hp hubby dari kakak dia. tiap - tiap hari MaMa call hubby.
btol la apa yang Ma nik cakap, ibu mana yang tak sayangkan anak. berpisah macam mana pun, kasih sayang antara anak dan mak takkan terputus
lagi - lagi la kalau berpisah bukan kehendak diri sendiri kan

pertama kali jumpa Mama kat sini. pertemuan yang cukup indah.
saya tumpang happy untuk my hubby
kami hampir putus asa nak teruskan pencarian. akhirnya kesedihan bertukar kegembiraan

kami borak sampai lupa kami tak makan lagi sepanjang hari tu.
serius tak rasa lapar pun..huhu
balik dari rumah Mama baru la singgah makan di Restoran Kamunting Timur

order mee sup untuk orang deman..uhukk
pagi Sabtu kami ke rumah MaMa lagi
last day sebelum balik Puchong
 hubby dengan muka happynya :)
isteri dengan muka tak sihatnya
tapi tetap tersenyum bila lihat hubby ceria daripada biasa bila dapat jumpa MaMa dia :)
sweet jea tengok mereka bercerita sambil berpegangan tangan. sebak tapi cuba tahan.huhu
Mama sediakan makanan untuk kami
first time makan masakan MaMa..ehehe ..MaMa buat Mee Kari..sedap !!!
makan mee lagi :))
pastu ajak MaMa kuar jalan - jalan. kami ke Taman Tasik Taiping
lepak -lepak dan borak - borak kat sana


kenalkan MaMa mertua saya :)
rupanya Ayah tiri hubby dah bagitau anak sulung dia, Fahim
tapi anak kedua dan bongsu blum tahu apa -apa lagi.
Alhamdulillah, yang sulung terima dengan positif . petang tu snik dan hubby jumpa dia.

mula-mula dapat tahu dari Ayah, Fahim macam tak percaya, tetiba jea ada abang kan :)
akak ipar awak ni pun tak caya gak adik ooii. tetiba jea ada 3 adik ipar kan.
dulu ingat hubby anak bongsu. (eh..still lagi anak bongsu kalau sebelah keluarga angkat ∩_∩ )

keluarga dah betambah. dulu saya hanya ada abang dan kakak ipar sebelah hubby
skarang ade 3 lagi adik ipar lelaki.
ingatkan dulu lambat lagi la saya dapat adik ipar sebab adik perempuan saya tak ada lagi tanda - tanda nak nikah kan. sekali ambik koo.. 3 adik ipar terus dapat .hikhikhik

Thanks MaMa untuk kenangan indah sepanjang 2 hari ni
mesti MaMa tak puas nak bermanja dengan anak MaMa kan, 
dah la nik asyik ikut jea ke mana korang pegi.huhu
nanti ade masa, kita jumpa lagi. hope MaMa dan hubby dapat luangkan masa berdua lak nanti
nik janji takkan kacau okey..ehehe  ^__^

to Ayah
jangan risau. kami tak kan culik MaMa. Ayah ni risau, takut MaMa lari balik rumah hubby kalau Mama merajuk dengan dia atau anak - anak. sweet ok. nampak kat situ yang memang dia sayangkan MaMa ^__^


36 comments:

  1. wahh mcm drama pun..
    apa pun Alhamdulillah nampak kegembiraan hubby awk ;)

    ReplyDelete
  2. ehemm . adik ipar hnsem hnsem tak ? ahahahaha .

    syukurlah dpt jmpa blik . depa borak smbil pgang tgn tu sweet gila :)
    bolat dgn mama tak mcm tu pun . ahaks :p

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah..dah dpt berjumpa akhirnya....muda lagi MIL nik ya

    ReplyDelete
  4. Seronoknya baca... tahnia pd hubby adik tu.... hubungan ibu ngan anak x mungkinnputus kann..

    ReplyDelete
  5. berpisah dr kecik ke kak nik? mcm mane boleh dpt cr balik....sebakk baca entry ni...huhu

    ReplyDelete
  6. betol tu nik ibu mana la yg xsayangkan anaknya kan

    ReplyDelete
  7. @Jna marcello boleh buat darap ber episod yea..hehe

    Alhamdulillah.. mmg nampak sgt dia hhapy :)

    ReplyDelete
  8. @Myra Jay

    Alhamdulillah syukur.. mmg sgt sweet :)

    ReplyDelete
  9. @CekbOlat-bOlat

    ehemmm..ehemmm.. boleh tahan la hensemnyer.. hahaha

    ReplyDelete
  10. @ayu Ismail

    Alhamdulillah.
    mak mertua umo 50 tahun. dia nikah muda.lahirkan hubby masa umo 21 thn

    ReplyDelete
  11. @aimaniman

    Alhamdulillah. thanks
    hbgan anak ngan mak mmg takkan terputus.

    ReplyDelete
  12. @Nory Zoulkefle

    yup. berpisah sejak kecik. akak mak mertua yg bagi hubby dekat org lain.

    cari balik pun sebab jumpa balik dgn org yg serahkan hubby pada mak dan ayah angkat :)

    ReplyDelete
  13. @Wanieys a.k.a IbuQalief

    yea la. lagi2 anak yg di serahkan bukan kehendak diri sendiri

    ReplyDelete
  14. sedih baca.. Alhamdulillah semuanya di permudahkan ye Nik.. :D

    ReplyDelete
  15. air dicincang takkan putus.. moga berbahagia hingga akhirnya,.. tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...akhirnya Allah bg 3 adik..hihihi...akhirnya bertemu :)

    ReplyDelete
  17. hehe bertambah2 ahli keluarga, I pun tumpang happy :D

    ReplyDelete
  18. wahh akhirnya berjaya gak misi cari ibu mertua kak nik ni yer..syabas....

    p/s : jaa tumpang heppy!

    ReplyDelete
  19. wah , dah jadik jejak kasih pulak. hihihi. napa tak sihat nih, cuba cek kat doktor mungkin ada isi. hihi #justsaying

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah akhir...dapat jugak bertemu ye nik...yati pun tumpang gembira utk nik....

    ReplyDelete
  21. sedih pula :( apapun air dicincang tak akan putus..mama mana yg x sayang anak..

    ReplyDelete
  22. @Cik Syida dah di permudahkan.Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  23. @jaakechikAlhamdulillah. berjaya jugak..

    thanks jaa

    ReplyDelete
  24. @shasha yacob Alhamdulillah.jejak kasih dah berjaya

    demam biasa jea dik.bukan demam nak ada isi..hehe

    ReplyDelete
  25. @N.Aima KAlhamdulillah. akhirnya dapat jumpa.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^