Thursday, December 27, 2012

pahit manis sepanjang tahun 2012


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

diam tak diam dah nak masuk 2013. tinggal lagi 4 hari untuk ke tahun 2013. kehidupan nik macam orang lain jugak, ada suka duka. pahit dan manisnya. rasa nak buat review suka duka tahun 2012..ehehe
*cerita di bawah ni tak ikut susunan. nik cerita mana yang ingat jea ^__^

cek dari Nuffnang dan bonus
awal  bulan Jan, dapat cek pertama dari Nuffnang hasil blogging selama lebih 2 tahun
dan
keajaiban telah berlaku kat opis. setelah bekerja lebih setahun, akhirnya dapat jugak nik merasa bonus setengah bulan gaji
bulan 4, hubby lak dapat bonus 4 bulan gaji. first time jugak dapat setelah beberapa tahun bekerja

cuti-cuti cinta di Pangkor dan Melaka
tahun ni dapat melencong ke 2 buah negeri jea.  nak ker oversea tak mampu :)
bulan 4 ke Pulau Pangkor, bulan 8 ke Melaka Bandaraya Bersejarah
tak kisah la percutian ke mana pun asal bersama hubby..ewahhh

Pulau Pangkor


Melaka

Ayah di IJN
3 saluran jantung Ayah nik tersumbat. Alhamdulillah , ayah selamat jalani bypass
luluh hati bila lihat orang yang kita sayang dalam keadaan macam ni.  lagi-lagi masa mula-mula dia di masukkan ke ICU selepas pembedahan. dengan wayar berselirat  kat badan, dengan susah nak bernafas, susah untuk makan* sebak bila ingat balik kejadian tu
tapi hikmah di sebalik ujian ni, kami dapat berkumpul satu family. 

dugaan bulan Ramadhan
adik bongsu di sahkan doc ade ketumbuhan di kawasan buah pinggang
adik terpaksa tangguhkan study dia kat UK untuk balik berubat kat sini 
permudahkan urusan dia Ya Allah.ujian buat dia dan kami sekeluarga
moga adik kesayangan kami cepat sembuh dan dapat continue study. 
moga jadi doktor yang hebat nanti :)

beraya tanpa hubby
raya puasa dan raya haji tak dapat beraya dengan en hubby
dia beraya kat kapal, dan of course nik lak balik beraya di kelantan 
Alhamdulillah, masih ada family
mereka cinta hati saya :)


surprise birthday dari adik -adik
kami adik beradik ni memang jarang sangat la nak celebrate birthday
sebab tu nik tak jangka bila adik-adik nik buat kejutan ni.  konon nak ajak makan-makan jea. rupanya ada udang disebalik mee
apa pun terima kasih adik -adikku..kakak luv u all..ecece

berhenti kerja
setelah lebih 2 tahun , akhirnya nik nekad berhenti kerja. sebab utama ,dah bosan degan kerja.lalala
bosan dengan tempat keje,bosan dengan orang-orang kat sini, bosan dengan suasana kat sini. semua benda kat sini buat saya BOSAN..hahaha
rasa lega sangat bila dah resign. rasa semua beban dah hilang



hadiah birthday dari hubby
dapat hadiah bday dari en hubby. bukan niat nak show off tapi nak berkongsi kegembiraan. ecece
tahun depan nak request apa lak yea? ermmmm

pertemuan setelah 29 tahun terpisah
Alhamdulillah, setelah lebih 29 tahun terpisah, akhirnya hubby di temukan kembali dengan MaMa kandung
dapat extra Ayah tiri dan 3 adik lelaki.hehe
Amir. MaMa. Ayah. Afif. Fahim

serba ringkas kenangan pahit manis di tahun 2012.

SELAMAT TINGGAL 2012, SELAMAT DATANG 2013

50 comments:

  1. Wow! Kak Nik, macam roller-coaster kisah suka duka sepanjang tahun 2012...

    Saya suka baca part dapat cek Nuffnang tu,hadiah birtdhay dari husband Kak Nik & p'temuan husband Kak Nik dgn mak kandung lepas 29 TAHUN?...

    Selamat menyambut tahun baru 2013 ye Kak :)

    ReplyDelete
  2. menarik kenangan pahit manis suka duka... tersentuh bab bertemu mama tu... :)

    ReplyDelete
  3. xsagka lagi 4 hari nak ke 2013.banyaknya kenangan yang pastinya kenangan manis lebih banyak dri pahit

    ReplyDelete
  4. Banyak kisah menarik berlakuu thn ni..

    ReplyDelete
  5. wah..banyak nye kenangan nik, bila kenang balik, mesti senyum sorang-sorang kan...

    ReplyDelete
  6. wahhhh..bnyak citer menarik tahun ni hope thun depan pun sama la sis yer amin...feel free join la segmen ain buat yer sis ehehe lalalala..

    ReplyDelete
  7. Itulah lumrah hidup ada pahit manisnya..^^

    ReplyDelete
  8. semua nya jadi kenangan terindah..

    saya pun buat entry ni pagi tadi hihi.. jemput baca.. hihi

    ReplyDelete
  9. Pahit manis, inilah kehidupan. Moga tahun mendatang brings more lucks and happiness to all us ;)

    ReplyDelete
  10. bnyak kirsah gembira dlm hdup akak kan . :)

    ReplyDelete
  11. banyak kenangan jugak ye tahun 2012 ni..:)

    ReplyDelete
  12. hehehe liza pon dok menaip sakan pasal kenangan 2012 ni. tp asik pending jerk

    ReplyDelete
  13. berwarna warni sungguh 2012. macam2 perkara berlaku. nampak lebih kepada yang gembira :)

    -> ❤ TechKini.com

    ReplyDelete
  14. selamat datang 20113...adat hidup memang macam ni
    banayk dugaan
    laman-ayahsu.blogspot.com
    salam kenalan

    ReplyDelete
  15. wah..bonus..rejeki..alhamdulillah..

    mudahan ayah da sembuh sepenuhnya ya..mmg sedihkan kalu tgk orang tua kita sakit.kalu leh,nak mereka sihat selalu...

    ReplyDelete
  16. 2012 dalam kenangan...welcome 2013...please be nice to us...amiiinnnn

    ReplyDelete
  17. pelbagai kisah suka duka...

    owh.. sedih dgn apa y mnimpa adik awk..sy doakan moga beliau tabah & kmbali sihat & blh myambung cita2 utk mjadi doktor

    ReplyDelete
  18. banyaknya kisah suke duka nik... selamat tahun baru 2013 ye

    ReplyDelete
  19. byk kisah suka duka yer..moga adik sembuh cpt dan ayah trus shat yer...

    ReplyDelete
  20. byk suka duka yg berlaku sepanjang 2012 kan

    ReplyDelete
  21. @Hanih Borhan mmg mcm2 la.ada yang manis dan ada yg pahit :)

    tu la kehidupan kan :)

    ReplyDelete
  22. @kongsi apa saja yg tu kenangan terindah gak tu. terindah untuk hubby :)

    ReplyDelete
  23. @Hnahdy tu la. tak sangka cepat masa berlalu :)

    ReplyDelete
  24. @Orga
    yg manis mmg senyum sorang2. kalau yg pahit tak nak ingat.kalau ingat sedih sorang2..hehe

    ReplyDelete
  25. @Cik Ain hope tahun 2013 byk yg lagi menarik :)

    ReplyDelete
  26. @BERT

    setuju.semua dah tinggal kenangan :)

    ReplyDelete
  27. @nur anis mmg byk sgt.ada pahit dan manis :)

    ReplyDelete
  28. @ashra mmg best dapat bonus lagi2 first time dapat kan :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^