Wednesday, December 19, 2012

suami dan kerja


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


apa khabar semua? harapnya semua sihat-sihat belaka.
hari ni saje nak borak-borak kosong

pagi tadi bangun awal dalam kul 5, sebab siapkan baju kerja hubby.
dah lama tak gosok baju kerja hubby,coz dah jarang sangat dia masuk opis.selalu keje kat laut jea.
nik tak suka gosok baju kemeja sebenarnya. lagi -lagi gosok seluar cotton ni.sembur dengan air masa gosok pun still nampak jugak kedut dia. bercinta nak gosok kasi tak berkedut. huh
suami nik kalau tak keje kat laut, dia memang akan masuk opis.
walaupun tak ade keje nak buat kat opis, kena gak masuk opis.memang peraturan keje macam tu.
yang best keje hubby skarang, walaupun keje offshore, gaji dan elaun kapal tak sama. 

walaupun naik kapal, gaji tetap di bagi tiap-tiap bulan.
elaun kapal lak akan dapat bila naik kapal jea. so tak ade la kami bergantung pada elaun kapal jea.
 sebab tu nik berhenti keje coz suami ada pendapatan bulanan selain pendapatan sampingan naik kapal:)

sebab tu redha jea walaupun terpaksa berjauhan.experience lagi penting sebenarnya.
orang kata bersusah - susah dulu, bersenang - senang kemudian.
hope dapat keje lagi better yang tak perlu tinggalkan isteri lama- lama 
^__^

arini hubby pi keje half day jea. tak ada keje dan semua opismate ramai yang cuti.
hubby lak ade lebih 60 hari lagi cuti termasuk cuti offshore, nasib baik cuti boleh carry forward  ker tahun depan. kalau tak membazir jea :)

yeay... seronok esok dah tak yah gosok baju keje sebab hubby cuti sampai minggu depan
alang - alang cuti, tahun depan jea la masuk keje yea B :)


62 comments:

  1. acewahhhh...kecian sis kene tinggal lama2 hehe..

    ReplyDelete
  2. wow...bestnyer keje offshore, penah bercita-cita dulu, tapi lari bidang pulok lepas tu, huhu~...

    ReplyDelete
  3. hahahaha.tahun depan je masuk kerja?? habis lama tu nak cuti tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. setuju tu Nik, experience tu yg penting, bukan senang nak dapat.

    ReplyDelete
  5. @Cik Ain tak pe la.nak buat mcm mana. dah keje.ekeke

    ReplyDelete
  6. @Orga

    biasa la tu lari bidang dengan apa yg di cita2 kan. yg penting bidang skrang pun ok kan.

    ReplyDelete
  7. @boni kacak tak lama dah nak masuk tahun depan. so baik cuti jea kan :)

    ReplyDelete
  8. @Nastyna setuju jugak. bukan senang nak dapatkan

    ade peluang ni guna sebaik mungkin :)

    ReplyDelete
  9. singgah & follow sini..salam kenal..:)

    ReplyDelete
  10. Seronokkan bila suami sentiasa kat sisikan. Cek Ya pun sama x suka gosok baju lelaki lagi2 kemeja. Baju Cek Ya pun kebanyakan dari fabrik yg x yah gosok. x la kalut2 nak gosok :)

    ReplyDelete
  11. nikkkk, kalau nik sudi atau free, nak mintak tolong bolehh :)
    nak mintak tolong nik panjangkan entry tentang sumbangan untuk anak yatim tu ke blog ni. tapi nadia tak paksa tau. hanya Allah mampu balas jasa baik nik dan semua :)

    ReplyDelete
  12. @Siti Saleha sama la ngan nik. lagi senang pilih baju yg kalau gosok pun senang jea.sebab tu nik tak suka beli kain cotton yg susah nak gosak..hehe

    ReplyDelete
  13. @nadia

    ok. insyaAllah. nnt nik akan buat entry untuk sumbangan anak yatim ni :)

    ReplyDelete
  14. @nuyui a.k.a miss YUI mmg syg la ni kan :)

    lama kena tinggal..hehe

    ReplyDelete
  15. @liza♥aufa suami keje it. cuma kalau ade keje kat kapal dia kena naik kapal. kalau tak mmg duk kat opis.

    ReplyDelete
  16. InsyaAllah mudah-mudahan korang suami isteri akan dapat tinggal bersama2 dan suami akak tak tinggal lama2 lagi :D

    ReplyDelete
  17. akak suka prinsiptu.. susah2 dulu senang2 kemudian... takper yang penting masyuk.. mana kejepun susahkan...

    ReplyDelete
  18. kutip pengalaman byk2 nanti sennag nk cari kerja lain

    ReplyDelete
  19. Sebelum nie asyik kena tinggalah ya nik...

    ReplyDelete
  20. alalo..tian sis nik kena tinggal..hi3..

    ReplyDelete
  21. ecece.. xpe sis.. syg kn isteri tinggal tinggal kan.. hehe.. sweet.. xsbar nk kawin.. hahaha

    #bile nk bg siswi ank sedara ni? wee

    ReplyDelete
  22. yelah nik .. mengosok nie cabaran kan .. akak cukup x suke .. sib baik hubby akak bukan kerja pejabat ekeke ;)

    wahh cuti ada 60 hari lagi .. jenuh tuu kalau dpt bercuti .. 2 bulan ! ..

    berjauhan lebih manis dari dekat , rindu2an .. bila jumpe macam baru kawin ekeke ;)

    ReplyDelete
  23. wani pn tinggal asing dgn husband...kalau husband belayar tu mcm ok jer sbb kami mmg dh tinggal asing..a'a bersusah dulu senang kemudian :-)

    ReplyDelete
  24. hihihi...bkn slalu kan dpt iron baju asben.. ;) slmt cuti byk...nnt kecemasan tak ssh dh :)

    ReplyDelete
  25. saya pun x cun lg nak iron seluar slack dan kemeja nih sbb suami sll masuk hutan T___T

    ReplyDelete
  26. boleh cuti sakan nie...sampai 60 hari lagi yg tak terusik...hehehe

    ReplyDelete
  27. Kerja offshore memang banyak elaun dia...hee

    ReplyDelete
  28. banyak lagi cuti. hehe cuti sakit dan raya kira lain ek

    ReplyDelete
  29. sy pb tak suka gosok baju kemeja lelaki. susah. abg2 salu buli sy tau sis.

    rh tahun depan tu. lama jangka mangsa. hihi.

    ReplyDelete
  30. @Cho Zila tak masyuk mana pun. tapi cukup2 mkn la :)

    ReplyDelete
  31. @Adriana btol tu. keje dulu nnt boleh demand keje lagi bagus :)

    ReplyDelete
  32. @nabila azmi dah mmg keje isteri..hehe
    takkan nak bagi hubby pi keje ngan baju tak gosok...hahaha

    ReplyDelete
  33. @cinta siswi amboi.tak sbr nak kwen yea
    ok.sis doakan siswi cepat2 kwen.

    ada rezeki dapat la siswi anak saudara..hehe

    ReplyDelete
  34. @ieda
    btol tu. untung la suami akak tak keje pejabat.
    kan best kalau suami ni keje pakai t shirt jea..hehe

    ReplyDelete
  35. @Wanieys a.k.a IbuQalief tak pe la kan. bila dah biasa tu ok la.

    susah2 dulu, nnt senang kemudian :)

    ReplyDelete
  36. @ayut

    yea la. mmg skarang jarang dah iron baju keje oda..hehe

    ReplyDelete
  37. @N.Aima K mmg sis susah la nak gosok baju lagi2 kalau kain cotton.

    ReplyDelete
  38. @Haryati Faizal selagi alaun tak masuk selagi tu tak blh jln lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  39. @afifudinsohaini tak byk mana pun.keje offshore biasa jea suami sis ni

    ReplyDelete
  40. @Hnahdy byk cuti sebab hubby keje laut..so sabtu ahd dia keje kat laut akan di ganti dengan cuti

    sebab tu dia byk cuti :)

    ReplyDelete
  41. @نورعيم nasib baik sis tak ade abg yg keje opis. so tak pernah kena buli gosok baju.kalau ayah pun dia selalu gosok baju sendiri..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^