Thursday, June 28, 2012

makan dan makan


Assalamualaikum  (",)

 Apa khabar semua!
nak update blog selalu walau pun tak tau nak cerita apa
tapi kali ni tak nak citer hal yang menyakitkan hati.phewww

hari ni saja nak tempek gambar makanan jea.
seronok jugak bagi orang yang tengok meleleh air liur sekali-sekala. ekeke


Chicken Chop


bubur nasi ayam
makanan feveret ni :)

sedap di makan ngan ikan bilis dan kacang goreng


tea ais

tak tau nak merapu apa dah
kita merapu next entry la nanti
terima kasih pada yang sudi singgah.
bye




Tuesday, June 26, 2012

so stress


Assalamualaikum semua ..... (",)

penatnya badan.kalau lah hari-hari macam ni, mau pengsan jugak kat opis ni.
tak menang tangan nak siapkan semua kerja. dengan sorang budak opis dah tak datang keje 2 hari. 
kita pulak yang kena handle keje dia.
dengan keje yang berlambak2 tu.mencik tau tak.
balik je rumah badan and otak pun dah letih.

rase macam esok nak bercuti pastu buat bodoh dengan semua kerja2 opis .boleh gitu? 
orang tu boleh buat takkan kita tak boleh? erkkk.

tak nak la fikir sangat hal keje.sampai mati pun tak penah abis kan.
ingat pesan Ma, keje biar ikhlas.tak pe orang buat kita susah.
jangan kita buat orang lain susah sebab kita.
ikhlas bile kerja yea .tak boleh ikhlas kena gak cuba jadi ikhlas
kalau tak mampu jugak kena berhenti la nampaknya ni  ^____^



.

Friday, June 22, 2012

plan nak bercuti laa


Assalamualaikum semua ..... (",)

plan nak bercuti sebelum puasa nanti.. tu pun lepas ayah ni operate kat IJN.
 nak pi bercuti pun kena ada plan dulu,yang paling penting duit kena cukup. 
* bab-bab ni kena jeling kat hubby la..ehehe


rasa macam dah lama tak bercuti. last pi bercuti awal bulan 5 aritu kat Pulau Pangkor.
kaki dah gatal balik nak bercuti ni
misi pusing-pusing Malaysia harus diteruskan :)

kami bercuti dekat-dekat sini jea. this time kami decide untuk ke Melaka .
dekat jauh tak pentingkan, yang penting kami enjoyyyy  ^_____^


plan nak cari baju raya. berkenan nak beli kebaya la dekat Dataran Pahlawan Melaka Megamall.
cantik-cantik kebaya kat sana :). aritu pi Melaka dengan keluarga mertua tak sempat nak shopping.
omak aihhhh bukan main kan.puasa pun belum.
takpe, kita ikut konsep sediakan payung sebelum hujan. ecece
lagipun kena cari awal, tahun ni tema raya warna biru.

harap-harap plan menjadi. tak jadi pun kita tangguh la percutian ni lepas raya :)

Tuesday, June 19, 2012

cuba untuk menjadi positif !



Assalamualaikum semua ..... (",)

cuba sedaya upaya memberi motivasi kapada diri sendiri untuk menjadi lebih positif.
nak elak dari berfikiran  negatif. think positif yea nik
jadi diri sendiri and bersyukur dengan apa yang ada.
kalau tak, boleh jadi penghuni hospital sakit jiwa nanti..eheheheh



Bila kita buat baik kita seronok bila kita buat jahat kita susah hati- ini tanda kita orang yang baik. Kita berdoa kita masuk golongan ini. Audit diri kita suka dengar kebaikan atau keburukan orang. Awasi berita yang kita baca dan dengar
-Prof Dr Muhaya


The happiest people do not have the best of everything but they simply make the best of everything. Live simply, speak kindly, care deeply and love generously





Monday, June 18, 2012

bila nak berhenti kerja ni



Assalamualaikum semua ..... (",)



saya sekarang ni dalam dilema. stress sangat kat ofis
bila suami tak de bertambah la stress. sekarang ni, kuat sangat rasa nak berhenti kerja tu

biasa la keje ngan manusia.macam-macam kerenah.ada yang baik sangat, ade yang cepat sangat nak marah.fikir keje dia jea la yang banyak kan,mengadu situ sini.aishhhhh...macam-macam la.rasa keje dah tak fun macam dulu.asyik memendam rasa jea.


macam harem jea pengurusan company skarang. makin lama makin melalut.tak suka keje dengan orang yang pentingkan diri.
haiyooo..ko yang pilih nak ambik job tu,  so ko buat la sendiri kan.time bz pandai lak mengadu.konon ko banyak keje.tak mampu nak buat banyak keje.time orang lain busy ade ko ambik peduli.
* sabar jea la dengan orang macam ni kan
tapi sampai bila. manusia pasti ada tahap kesabarannya kan :)

k la.tu saje nak ngadu.
nak tido.harap-harap bangun pagi esok jiwa lebih tenang  ^______^
bye


pssssttt
thanks B.walaupun awak jauh , awak tetap membahagiakan saya.
luv u so much ❤ ❤ ❤ 

Saturday, June 16, 2012

kaki kikis



Assalamualaikum semua ..... (",)

hari ini nak bercerita tentang dia. apa yang saya suka tentang suami saya

suami saya tak suka marah - marah. dia seorang yang sangat cool. lagi satu dia tak suka bercerita hal orang lain.satu sikap suami yang saya suka.
kalau kami borak pun pasal diri kami , perancangan masa depan kami bersama.
kalau ade dia tak puas hati dengan orang pun dia kan citer kat saya. lepas tu dah tak ungkit balik dah


semalam hubby sakit hati dengan bekas opismate dia. opismate dia kata saya kaki kikis sebab tu suami kurus.
Hubby cakap dia bengang bila ade orang cakap mcm tu kat isteri dia.
alahai sweet nya suami saya kan kan..haha
maybe sebab dia tahu isteri dia macam mana
suami terasa sebab cakap pasal wife dia .tetiba lak tu.kalau nak cakap pun cakap jea la pasal hubby
sebab pompuan tu tak kenal sy pun.



lagipun saya tak kisah pun dengan kata - kata pompuan tu. maybe dia bergurau jea kot
kalau dia maksudkan apa yang dia cakap, tu terserah la pada dia kan. saya senyum saje  ^______^
* haa senyum lebar lagi
lagipun kikis duit pun bukan kikis duit sesiapa.suami sendiri bukan suami orang , jauh skali suami dia..ahaksss

rasanya dia tak amalkan duit suami, duit isteri gak kot
sebab tu la dia cakap mcm tu
atau dia tak faham maksud belanja dengan kikis duit,
atau dia tak sengaja cakap macam tu.biasa la.main cakap lepas jea kan.tak fikir la perasaan orang lain.
awak tak nak cakap ker sy kaki kikis duit mak bapak saya lak..hehe
apa2 jea la.moga mereka -meraka bahagia

saya ni suka jugak shopping, tapi tengok duit jugak
kalau ada duit lebih baru beli benda yg bukan2.. hehehe
tapi kene berjimat cermat jugalah..nak cari duit bukan senang wooo.

to Hubby
di sebab kan saya ni kaki kikis so balik nanti kena belikan saya macam - macam, kena bawak saya jalan2 round dunia tau

muka macam ni dia kata kaki kikis..juling kot mata dia..ahakkkkssss
* muntoh hijau org lain baca

Thursday, June 14, 2012

handphone baru


Assalamualaikum semua ..... (",)

seronok sangat
dapat handphone baru pemberian myHubby
thanks a lot B . susah2 jer belikan sayang handphone canggih nih.
terharu  * kelip2 mata tanda suka

haa ni lah my new handphone touchscreen. samsung brand



ngeee .. senyum lebar bila dapat handphone baru ni.
of course saya akan jaga baik2 sebab ni pemberian insan tersayang kan.






thank you so much again hubby 
moga bertambah2 la rezeki awak nanti
sayang awak lebih la :)))


jakun sekejap bila godek2 handphone baru ni  ^____^
nak tulis mesej pun terkial2 lagi

Monday, June 11, 2012

yang mana satu..??


Assalamualaikum

poning kepala den. nak beli laptop or  handphone Samsung Galaxy S II
nak beli  Samsung Galaxy S III or Samsung Galaxy Note masih tak mampu.
tak cukup bajet *nangis. sobs


laptop

or

Samsung Galaxy S II



tak boleh demand lebih2. bukan beli guna duit sendiri pun
boleh jea nak beli tapi kena tambah duit sendiri.
sebab nak beli benda alah ni semua bajet dari hubby
isteri harus la pau duit hubby, hubby keje penat2 cari duit bukan untuk sapa
untuk isteri jugak kan * kelip2 mata

nak beli gajet ni biar la berbaloi
bukan beli semata-mata nak ikut trend dan untuk nampak cool jea.


Sunday, June 10, 2012

kisah di IJN


Assalamualaikum

ayah dah setuju untuk di operate
insyaAllah, 5 july nanti ayah nik akan jalani pembedahan pintasan jantung di IJN.
kalau ikut ayah, memang dia tak setuju la tuk di operate bagai ni.
tapi dapat support dari family and saudara mara, so terpaksa la dia setuju..ehehe




pengaruh adik jugak yang kuat.tak sia2 hantar blaja jauh. berjaya pengaruh ayah untuk di operate
ma pesara kerajaan. so kos operation FOC. Alhamdulillah :)
dari segi kewangan kami tak perlu bersusah payah macam sesetengah orang.syukur sangat
kalau tak free pun kami sanggup kumpul duit,  asal ayah di operate. kami ade sorang ayah jea.
tanpa dia tak lahir la gadis secomel ni kan.ahakkk


* isteri sapa la yang perasan ni kan mohd hafidz


ayah cakap dia dah tua. so tak kisah pun kalau meninggal.
ayah tak tahu betapa pentingnya dia dalam hidup kami. tak sanggup saya kehilangan dia.
tapi kalau sudah ketentuan Allah kami tetap redha


kata nak pi konvo adik kat London 3 tahun lagi.
so ayah kena kuat.pejam celik pejam celik dah tak lama dah tu.
impian dia nak sangat salah sorang anak dia jadi doktor. harap tercapai la kan. InsyaAllah

berseri-seri jea muka dia kalau dia bercerita hal anak-anak.
saya tahu dalam hati dia tak ada niat membangga diri atau riak tapi dia bercerita sebab gembira.
anak-anak la buat dia gembira
apa lagi yang ayah harapkan kat dunia ni selain nak tengok anak dia berjaya kan

kagum dengan Ma.sepanjang masa dengan ayah
isteri yang sanggup bersama saat susah dah senang
moga Allah lindungi kedua ibu bapa yang saya sayangi



jadual pemakanan kat IJN ni bagus
diorang akan bagi menu untuk kita pilih. so ayah nik tak makan benda yang sama jea tiap2 hari macam dekat hospital Putarajaya sebelum ni
kat IJN ni makan 5 kali sehari. menu dia pun ade banyak pilihan
sepatutnya semua hospital kena ikut macam IJN

setiap bilik akan di sediakan botol yang di isi air panas air masak
so tak perlu nak bawak dari rumah

kalau dapat bilik single kat IJN memang terbaik la. ade sediakan katil untuk sapa2 yang menunggu.
so Ma tak perlu berkongsi katil dengan ayah



memang selesa la bilik kat IJN ni
tapi ayah lak kata boring.
kalau kat hospital Putrajaya kongsi 1 bilik 4 orang. so boleh la dia borak2
time kat Putrajaya tu jugak la kami jumpa arwah Kuman.




Allah uji kami sekeluarga
moga kami berjaya harungi ujian ni
harap kita dapat berkumpul ramai-ramai lagi masa raya puasa nanti
tu pun kalau hubby dapat cuti raya ni
waaaa

Friday, June 8, 2012

saya rindu dia


Assalamualaikum

cepatlah berlalu wahai masa
menukar hari menjadi minggu. minggu menjadi bulan

saya rindu dia.
saya rindu bau dia.. saya rindu pelukan dia.. saya rindu gurauan dia..
saya rindu nak gaduh dengan dia
saya rindu suami saya   ^_____^

wahai hati.bertabah lah.
kerana tidak semuanya perkara dalam hidup ini dapat dilalui dengan mudah

Just remember, when your feeling down, it could have always been worse.
Be grateful in your life for what you have, instead of what you don't.


“Janganlah kamu mencari pasangan yang terlalu sempurna dimata kamu, tapi carilah pasangan yang telah menyempurnakan hidupmu dengan caranya.”

entry suka hati setelah dua hari tak ber update.harap tak ade yang rindu *mata ke atas, tangan di bahu
maaf sebab tak sempat blogwalking dan nak balas komen semua
laptop tak baiki lagi. nanti laptop dah ok senang sikit nak update dan bw
 apa pun. thanks for reading this blog.

Tuesday, June 5, 2012

ayah kat IJN


Assalamualaikum

semalam ayah admit kat IJN
dan tadi doktor buat indogram,result dia 3 saluran jantung ayah tersumbat.
so memang tak ade cara lain la. ayah terpaksa di operate

esok kami adik beradik akan ke IJN lagi
nak berbincang dengan doktor dan buat keputusan samada nak ker tak nak buat operation tu
maybe doktor datang untuk bagi penerangan pasal prosedur operation dan
 apa yang akan berlaku lepas operate 
ayah kami yang beria tak nak buat operation tu
kita tgk la result dia macam mana nanti kan

maybe ayah akan berubah fikiran kot sebab sepupu kami yang keje doktor pakar bius jantung tu datang. 
siap bagi penerangan macam mana pembedahan tu akan di buat . so harap terbuka pintu hati ayah nik 
nak operate. 
takut sangat kalau di biarkan makin teruk nanti.
 3 saluran jantung yang dah tersumbat kot.

enjoy gambar yang sempat di snap oleh kamera cikai saya :)
sempat aje

comel kan lukisan ni :)


ayah dapat bilik single. tak perlu kongsi dengan orang lain.
bilik ni besar
siap ade wall gambar bunga lagi..cantikkan :)

orang sakit
luaran nampak sihat, tapi jantung tak berfungsi dengan baik

my ayah, my everything



moga Allah berikan kekuatan buat kami sekeluarga
hadapi setiap dugaan di hadapan dengan penuh kesabaran dan ketabahan

dan semoga Allah lindungi ayah saya nanti.
Doakan ya





Sunday, June 3, 2012

Happy Sunday Darlings


Assalamualaikum :)

mula-mula ingat nak buat entri happy, alih-alih jadi entri stress pulak
stress..suami tak dapat nak call sebab line phone kat kapal problem.
stress sebab laptop problem, hard disk rosak. melayang la duit nak baiki ni
nak online pun payah apatah lagi nak update blog
pinjam laptop adik ni haa
stress ni mula la nak ingat suami.mula la feeling2 sedih..ehehehe
* ayat sedih mintak penampo kan

tetiba berkobar-kobar nak beli laptop baru
nak yang sendiri punya, tak nak share-share ngan orang lain
en hubby please please
sayang nak laptop baru a.s.a.p..ehehe


nak share kata-kata sweet ni. copy paste dari facebook

Perempuan memang suka tengok lelaki handsome, body tough, pakai kemeja.
tapi,
 dia memang tak kisah suami dia macamana rupanya. 
asalkan hati baik dan menyayangi dia sepenuh hati ♥

SWEET tak?
ehehehe

Saturday, June 2, 2012

kawan opis


Assalamualaikum semua (^_____^)

sorang lagi kawan opis resign sebab dapat better offer.
tinggal kami2 yang lama jugak la yang masih setia kat opis ni.

kawan yang baik memang sayang nak dilepaskan

tahniah dan good luck LIN
moga tempat baru ni lebih menyeronokkan
jangan lupa kami kat sini
happy dan ceria selalu ya :)

kami sibuk duk posing. mentang2 la boss on leave seminggu kan
syurga dunia tau bila boss tak de.

tapi kan.boss ader ke takde still kena buat keje gak..huhuhu
cam tak caya jer kan?
 tapi itu lah realitinyer..nik  pun taktau naper  nik baik sangat..kehkehkeh.
*tangan didada mata keatas


sebenarnya kat ofis nik ni, facebook , youtube , YM dan  segala bentuk hiburan memang kena block
.kami hanya dapat access email company dan system company saje. strictkan company ni

kononnya nak tingkatkan prodiktiviti la tu. nanti kerja tak siap, asyik layan fb je...opss
twiiter nik dapat access tau..ntah kenapa twitter kat tempat nik tak kena blog pulak
so kalau bosan sangat bukak jea la twitter tu



budak opis :)
LIN,  KAK ROZI, NADZIA, JU
kerja kat sini ade jugak yang best.. dapat officemate yang giler2
kalau stress pun sebab client dan boss jea..huhu

ermmm
sampai bila agaknya saya mampu bertahan :)

nak RESIGN jugak..huhuhu