Friday, November 30, 2012

penyokong Malaysia 'menganjing' negara lain ?


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

ada penyokong bola sepak indonesia komen di entry saya tentang kemenangan Malaysia menentang Laos ( klik di SINI untuk baca entry terdahulu)
bertanya pendapat saya tentang video Ultras Malaya yang 'menganjing' negara orang lain.

adik manis ni bagi link untuk untuk saya tengok


saya memang takkan mempertahankan perkara yang salah
dan saya pun tak sokong apa yang penyokong kami buat
penyokong di indonesia juga perlu tahu yang ramai dari kalangan kami rakyat Malaysia juga tak suka dengan cara mereka. sepatutnya lirik lagu perlu ditukar kepada bahasa yang lebih sopan
kita tak perlu naikkan semangat pasukan dengan cara yang sebegitu

tapi bagi saya penyokong Indonesia atau Malaysia sama saje
lihat jea 2 tahun lepas macam mana layanan penyokong  Indonesia pada pemain kami
tempat latihan dikacau dan jauh dari hotel, pergi dan balik perlu naik Barracuda.


jangan hanya kerana bola sepak sesama muslim berpecah belah
bukankah Indonesia dan Malaysia sama sama muslim.
kenapa harus saling mengejek dan menyerang

apa pun salam perkenalan untuk awak , Fuji Syukrillah
ini hanyalah pendapat peribadi semata - mata
mungkin ada yang tak setuju dengan pendapat saya.
 nak komen apa - apa? dipersilakan dengan segala hormat..ehehe


dekorasi ruang tamu idamanku


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

bosannn..arini tak ada apa nak buat, so usha gambar dekorasi rumah. 
pastu berangan nak hias rumah macam mana. elok sangat la perangai macam tu yea..huhu

disebabkan skarang tak berkerja, so kita berangan jea la dulu. ..tak kena bayar pun kan
nanti bila ada duit terlebih, nak hias cantik - cantik  ^___^
skarang ni ruang tamu umah nik simple sesangat. nasib baik mampu lagi beli sofa
nik suka ruang tamu yang ade sofa berbentuk L 
kalau tak dapat pun, biar ruang tamu tu ade set sofa yang lengkap
lebih prefer sofa fabrik dari sofa kulit

 nik tak pandai menghias tapi suka tengok hiasan dalaman yang cantik - cantik.
nanti boleh cilok idea dari gambar kat bawah ni
semua macam menarik jea :))

ruang tamu gabungan warna hitam dan putih ni sangat la menawan



sofa kuning ni menarik jea :)

simple tapi menarik !!

sumber gambar SINI

Petua dalam menghias ruang tamu rumah anda.

1. Pilih perabot yang sesuai dengan saiz ruang tamu.

2. Pastikan jarak di antara satu sofa atau kerusi tidak terlalu jauh.

3. Serikan ruang tamu dengan pokok hidup atau sejambak bunga.

4. Jangan letak pokok plastik kerana ia akan membuatkan ruang tamu nampak kaku.

5. Segarkan ruang tamu dengan meletakkan semangkuk pot-pouri atau nyalakan lilin wangi yang diletak di dalam mangkuk air.

6. Jangan letakkan televisyen di ruang tamu kerana akan mengganggu perbualan. Bagaimanapun jika terpaksa kerana tidak ada ruang lain maka terpaksalah juga meletakkan televisyen di ruang tamu.

7. Jangan terlalu padat ketika menyusun perabot kerana lebih ringkas adalah lebih baik.

8. Bagi ruang yang sempit, warna dinding mestilah terang kerana warna gelap akan menampakkan ruang menjadi sempit. Pilih warna-warna lembut seperti putih, kuning air dan krim. Dinding yang dicat dengan warna putih atau warna lembut mudah disesuaikan dengan apa sahaja warna sofa atau bingkai gambar.

9. Rumah yang mempunyai banyak sudut atau berbelok-belok boleh dicat dengan warna berbeza pada setiap sudut.

10. Rumah yang banyak barang tidak sesuai menggunakan kertas dinding kerana rumah akan nampak lebih berserabut.

11. Rumah yang tak banyak perabot boleh menggunakan kertas dinding tetapi jangan semua dinding diletakkan kertas dinding. Letak pada satu bahagian sahaja.

sumber di SINI

hias macam mana sekalipun, yang penting dapat beri keselesaan kepada kami sekeluarga
so bila masuk rumah akan rasa tenang jea  ^__^


hadiah bookmark dan pocket calendar dari Cik Rongoks


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Salam Jumaat :)
penghulu segala hari. moga hari ini membawa rahmat buat kita semua
hari terakhir di bulan November, seperti biasa , cepatnya masa berlalu kan
pejam celik dah hampir ke penghujung tahun

entry ni nak ucap thanks to Ika a.k.a Cik Rongoks sebab bagi bookmark dan pocket calendar ni.
nik TOP COMMENTORS kat blog IKA so dapat la hadiah comel ni.
nak terjah blog cik adik manis ni boleh ke SINI yea

comel kan
mendalam makna ayat kat bookmark ni
"Seandainya dirimu TIDAK MEMILIKI sesuatu yang kamu cintai,
Maka cintailah sesuatu yang kamu miliki. Jangan pinggirkan ALLAH,
kerana Dia yang mengurniakan RASA CINTA"
 bookmark boleh selit kat buku
pocket calendar ni lak boleh simpan dalam purse dan bawak kemana saja
memang berguna la dua - dua benda ni
sekali lagi thanks yea cik ika

thanks for reading my blog


Thursday, November 29, 2012

apa pun tak boleh


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

bila anak saudara saya jiwang kat facebook.
kena hentam la ngan mak cik dia


euuwwww...geli bulu hidung mak cik kau ni baca Najmi oiii
udah2 la tu. baru umo 15 dah gatai 
budak-budak zaman skarang. 
balik kampung nanti siap la dia. ade la modal untuk mak cik dia mengusik ni

sebenarnya banyak lagi ayat-ayat jiwang. tapi mak cik tak sanggup nak baca dah.
kalah mak cik kau yang dah kwen ni
anak saudara saya tu lelaki..tapi profile pic pun dah tukar gambar awek
adoyaiiii... dari letak gambar awek baik ko letak gambar ummi lagi bagus la
apa pun tak boleh
ni gambar paling macho yang mak cik boleh letak
yang lain semua hancur ^___^

anak saudara dah makin membesar
diri ni dah makin tua..huwaa


3 tahun yang BAHAGIA


Assalamualaikum  (",)

W A R N I N G : ini entry jiwang untuk en hubby, so sapa yang meluat, tak suka ayat jiwang,
diharap janganlah membacanya.di khuatiri anda akan mengalami muntah hijau..hehe
sebelum tu ucap congrat kat kami dulu. arini anniversary me dan my hubby
ewahhh..paksa orang ucap tahniah lak yea

Alhamdulillah,  saya B A H A G I A
bahagia menjadi isteri,  Mohd Hafidz Abd Salam



terima kasih kerna mencintai saya seadanya
terima buruk dan baik saya
terima kasih kerna menyayangi saya
terima kasih kerna menjadi suami yang paling memahami
suami yang terus setia bersama dalam susah atau senang
terima kasih untuk 3 tahun yang BAHAGIA
terima kasih untuk semuuuuaaaaaaanyaaaaaa

To my lovely husband
HAPPY ANNIVERSARY ! I LOVE YOU SO MUCH
*bighugs*

i can't believe that i have been married to my dear husband for 3 years now
semoga Allah kekalkan rasa kasih dan sayang ni sampai ke akhir hayat
doakan kami dikurniakan zuriat soleh solehah


happy sebab dia tak pernah lupa tarikh - tarikh penting dalam hidup kami
selalu dia la orang yang terawal akan bagi ucapan
saya sayang awak sangat - sangat B

thanks for reading

Harimau Malaya menGAUM !!!


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tahniah Harimau Malaya, Wan Zack Haikal,Mohd Shafiq Bin Rahim, Malaysia, Laos

malam tadi tengok bola tanpa stress sebab tak berharap sangat.tapi Alhamdulillah, Malaysia menang.
nik tak kisah pun kalau kalah..coz adat permainan ada kalah dan menang
janji main abis upaya..tapi kalau kalah sebab main cam tak ade semangat, memang la akan kecewa.

bagus gak la peminat tu melenting dan kritik aritu, untuk bagi tekanan,
nampak la perubahan games tadi. akhirnya Rajagopal masukkan jugak Shakir Shaari .
aritu dia jadi pemain simpanan jea kot. ceaaa..tetiba jadi pengulas sukan lak kan..
Press Conference :
Shakir did really good.he's great.
Wonderful job by him and i'm really glad.
good positioning and Of coz thats good for him. - Dato' K Rajagobal
ok. Dato' K Rajagobal dah sedar ada pemain ni dalam pasukan dia.bagus lah
 apa pun mai la kita sokong games seterusnya

Malaysia vs Indonesia
Sabtu, 1 Disember 2012
8.45 malam
Stadium Nasional Bukit Jalil

kali ni kita lawan pasukan hebat. musuh ketat kita :)
baharulah boleh dipanggil pertarungan buku dengan ruas
moga sejarah 2 tahun lepas akan berulang kembali.
keputusan penuh
Laos 1 - 4 Malaysia
15' [0 - 1] Mohd Shafiq Bin Rahim
39' [1 - 1] Sivongthog
67' [1 - 2] Safee Sali
75' [1 - 3] Wan Zack Haikal
80' [1 - 4] Khyrill
video jaringan gol
AFF Suzuki Cup 2012 [Game 2 Group B] - Laos 1 - 4 Malaysia


Tahniah Harimau Malaya
moga Harimau Malaya terus melakar kejayaan .
tahniah kepada pasukan dan kepada penyokong-penyokong yang tidak berputus asa memberi sokongan padu!


wajah-wajah penjaring gol kita semalam

Mohd Shafiq Bin Rahim,Safee Sali,Wan Zack Haikal,Khyrill

maaf la selalu update sal bola
tuan blog ni peminat bola.walaupun tak pandai main bola
kah..kah...kah


Wednesday, November 28, 2012

aktiviti santai hari ni :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tadi ke bank , bayar duit bulanan tuk kete. kena la keluar pepagi. pagi tak pagi, dalam pukul 11 jugak la.
pastu alang-alang kuar terus la ker Jalan Klang Lama.dekat ngan opis lama. jumpa kawan - kawan lama.hikhikhik
dapat la lepaking sekejab dengan diorang

seronok betul dapat jumpa mereka.. macam-macam cerita ada. kesian diorang. 
di sebabkan ramai pekerja baru, keadaan jadi kelam kabut. budak baru banyak la yang tak tahu kan.
tak pe. lama - lama ok la nanti tu ^__^
dah hujung bulan dah ni, diorang still lagi tak dapat cheque. nak tunggu clear ambik masa 2-3 hari. so minggu depan gak la kalau dapat pun. kesian kesian kesian. sabar yea korang :)

bila diorang dah masuk opis, nik lak masuk mall. saje je nak berjalan sensorang.
sambil cuci mata dan menghiburkan hati
ade 3 mall kat sini, boleh pilih yang mana nak
nik masuk guardian dan central market jea,
kalau lama lagi kat situ macam -macam lagi yang akan beli

antara barang yang saya beli
en hubby. ni hasil shopping harini . skit jea ni..hikhik * kenyit mata
beli chocolate ni pun sebab nak hilangkan stress,  coz hubby tak balik - balik..hahaha
simple je cara nik hilangkan stress

ini kakak.. manyak happy ini hari sebab dapat shopping ..ehehe

sorry...gambar syok sendiri lagi  ^____^
k bye

Naira MiKayla


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Naira Mi Kaila , anak Nabil, Zira

Alhamdulillah
tahniah Nabil dan wife, Zira..dapat baby girl ahad lepas..comel sangat

Nabil umum nama anak dia kat MeleTop semalam
nama baby girl ni
Naira MiKayla binti Ahmad Nabil

Naira tu gabungan nama Nabil dan Zira
dah besar nanti mesti cantik macam mama dia kan



tahniah !!!

May Allah bless you and your family


Tuesday, November 27, 2012

Wedding Planner di Johor


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

cantik kan kaler baju ni.? baju ni ade kat butik akak ipar hubby, MEGA BRIDAL CREATIONS
baju rekaan Rizman Ruzaini
time nik kawen dulu, tak ade pun baju designer popular ni kat butik tu
kalau tak , masa kawen dulu boleh gak feeling retis pakai baju ni..huhu



biras nik ni ade buat bisnes bridal dengan family dia.
so pada siapa-siapa yang tengah mencari wedding planner untuk majlis bersejarah boleh la try usha-usha kat sini. mana tahu berkenan kan. bridal ni kat Johor yea uolss
banyak menang award ketegori pelamin tercantik
adik owner lak selalu menang contest make up.

antara koleksi pelamin yang ada




MEGA BRIDAL CREATIONS
No 67-A, Jalan Pulai 20,
Taman Pulai Utama, Skudai
Phone : 019-791 0878
Email :mega_bridalcreations@yahoo.com
nak contact terus dengan boss dia pun boleh. ni no fon biras nik..ehehe

Jeslina (Wedding Planner)
+6013-774 0377
+6019-791 0878
+6017-777 2275

nak tengok gambar pelamin dan baju-baju boleh la jenguk kat facebook
 MEGA BRIDAL CREATIONS
kalau nak lagi best, jenguk jea butik.banyak lagi pilihan
boleh juling biji mata sebab tak tahu mana nak pilih..huhu

ok lah, byeee
nak tidur. kepala dah ting tong .sok pagi nak kuar pi dating setel something.
kang kalau tido lewat, tertangguh la keje :)
nite uolss

rindu kampung


Assalamualaikum  (",)

yuhuuu.. hai uolss * mode gedik *



sejak akhir-akhir ni asyik teringat kat kampung.
rindu sangat suasana kampung dan orang - orang kat sana :(
macam -macam kenangan pahit manis ada kat rumah tu. tapi yang pasti penuh dengan nostalgia indah dan nilai-nilai sentimental. sampai bila - bila akan kekal diingatan

nik boleh jea balik tapi tak best la nak balik sorang kan. dah la raya hari tu balik kampung tanpa suami.
sumpah tak best bila ade suami tapi terpaksa balik tanpa dia.
tapi nak buat macam mana, suami keje kan time tu :) kalau ade suami boleh la ajak jalan - jalan.



rindu nak tido kat bilik ni..rumah kayu jea rumah saya kat kampung uolss
tapi itu yang best sebenarnya, selesa dan nyaman jea :)



Monday, November 26, 2012

Harimau menGAUM ke menGUAP?


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers
Dia (Khairul Fahmi) membuat kesilapan dan memberi kesan kepada moral pemain
sejujurnya saya tidak sangka kita akan tewas dengan keputusan malam ini (malam tadi)
-K.Rajagobal-

tak baiknya K. Rajagobal cakap macam tu. ni menjatuhkan moral Apex.
memang la gol kedua nampak kesalahan tu datang dari Apex tapi tak boleh nak salahkan Apex 100%.
2 tahun lepas K. Rajagobal salahkan keeper gak sebab bolos 5 bijik masa 1st game

Apex masa main dengan TRW bagus jea. owh..maybe sebab pertahanan TRW bagus kot kan.eh..tet!!!
K. Rajagobal kecewa dengan persembahan Apex tapi penyokong lak kecewa dengan K. Rajagobal.
acener nak jawab tu..huhu


lebih kurang 100 penyokong sejati skuad kebangsaan itu menunggu di pintu keluar pasukan di Stadium Nasional Bukit Jalil menuntut jurulatih, Datuk K. Rajagobal memberi penjelasan kekalahan tersebut.
-Utusan online -
Bila K. Rajagobal letakkan Apex sebagai punca kekalahan,
teringat pula kata -kata Jose Mourinho,
" Kalau pasukan saya menang, 90% adalah kerana usaha mereka sendiri,
dan 10% adalah kerana saya dan jika pasukan kami kalah, ianya 100% salah saya,"
- Sumber geng bola FB- 

Tajuk berita mengenai Harimau Malaya pagi ini :
Utusan Malaysia : 'Langkah Sumbang'
Sinar Harian : 'Dah Agak Dah'
Berita Harian : Harimau Lembik!
Harian Metro : HARIMAU MENGAUM? KE MENGUAP?

psttt!!!
doakan kejayaan mereka menentang Laos nanti.
jangan marah - marah yea. bola jea pun..hehe
 kemenangan atau kekalahan sesuatu team bola sepak itu bukan hanya terletak pada keeper sahaja.
ianya adalah hasil usaha berpasukan

kijang mampu untuk menewaskan singa.. kenapa harimau tak mampu??
Apapun untuk perlawanan kedua menentang Laos Rabu ini, kami seluruh rakyat Kelantan mendesak K.Gopal sendiri menjadi penjaga gol negara.
- I ♥ KELANTAN -

kah..kah...kah

who wore it better?


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

morning semua
entry yang santai di pagi isnin. cer korang tengok gambar ni
eh ! baju sama kan  ^___^
mula - mula nik tengok Neelofa pakai masa kat ASK 2011.
pastu tengok kat facebook,  Alyah pulak pakai.
last tengok baju tu kat butik akak ipar en hubby lak.

tak sangka akhirnya akak ipar hubby beli baju ni letak kat butik dia.
baju ni rekaan Hatta Dolmat Couture.
sapa nak pakai untuk wedding boleh sewa di MEGA BRIDAL CREATIONS  yea..hihi
ade beberapa koleksi baju pengantin yang artis penah pakai sebelum ni. tapi dah di ubah sedikit.
tetiba promote bisnes biras lak yea..hehe

k bye

Sunday, November 25, 2012

Top 12 finalis Anugerah Juara Lagu ke-27


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

frust tengok bola tadi. so tukar channel lain. tengok separuh akhir muzik - muzik ke 27 kat tv 3.
kebanyakan yang masuk final AJL 27 kali ni lagu best - best.
seronok la nak tengok nanti :) 
tahniah kepada finalis. saja nak share 12 finalis Anugerah Juara Lagu ke-27. 
which one favourite korang ???

Azlan & The Typewriter,Stacy,Hafiz,Black & Malique, Shila Amzah, Amir Jahari,Hafiz dan Adira,Bedroom Sanctuary, One Nation Emcees dan Jimmy Palikat, Yuna,Hazama dan Amy Search, Mojo
*gambar ehsan en google*

1) Tanpamu 
   Artis : Amir Jahari
   Komposer, Penulis Lirik : Amir Jahari

2) Ombak Rindu
   Artis : Hafiz dan Adira
   Komposer, Penulis Lirik : Zaidi

3) Lagu
   Artis : Bedroom Sanctuary
   Komposer dan Penulis Lirik : Bo Amir Iqram

4)  Anak Kampung
    Artis dan Penulis Lirik : One Nation Emcees dan Jimmy Palikat
    Komposer : Jimmy Palikat

5)  Terukir Di Bintang
    Artis :Yuna
    Komposer, Penulis Lirik : Yuna

6)  Simetri
    Artis : Hazama dan Amy Search
    Komposer : Audi Mok
    Penulis Lirik : Zel Firdhaus Haduan

7) Andaiku Bercinta Lagi
   Artis : Mojo
   Komposer dan Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

8) Idola
   Artis : Azlan & The Typewriter
   Komposer : Audi Mok
   Penulis Lirik : Azlan

9) Pelangi Senja
   Artis : Stacy
   Komposer : Taja
   Penulis Lirik : Tun Teja

10) Ku Akui
    Artis : Hafiz
    Komposer dan Penulis Lirik : Ajai

11) Teman Pengganti
    Artis : Black & Malique
    Komposer dan Penulis Lirik : Malique

12) Patah Seribu
    Artis : Shila Amzah
    Komposer, Penulis Lirik : Shila Amzah

majlis anugerah ni berlangsung tahun depan, 6 Januari 2013, di Stadium Putra Bukit Jalil 
pada jam 9.00 malam di TV3

pssstttt
yang tak tengok bola tadi , first games ni, Malaysia MENANGgung kekalahan.
Malaysia 0 - 3 Singapura
Harimau Malaya perlu bangkit di perlawanan seterusnya
Insyaallah..yakin boleh.. Malaysia Boleh


Jadual Perlawanan Pasukan Malaysia di Piala AFF Suzuki 2012


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

jom support pasukan Harimau Malaya di Piala AFF Suzuki 2012
first games Malaysia akan bertemu Singapura pukul 8.45 malam ni.

harus la sokong Malaysia kan walaupun pemain pujaan hati saya tak mewakili Malaysia.
kecewa tapi nak buat macam.saya bukan jurulatih. saya hanya juruletih..hikhikhik
sama -sama kita doakan kemenangan pasukan Harimau Malaya.semoga dapat pertahankan kejuaraan


Jadual Perlawanan Pasukan Malaysia Piala AFF Suzuki 2012
Match Day 1
MALAYSIA vs SINGAPORE
[25 November 2012 - 8.45 mlm - Stadium Bukit Jalil]

Match Day 2
MALAYSIA vs LAOS
[28 November 2012 - 8.45 mlm - Stadium Bukit Jalil]

Match Day 3
MALAYSIA vs INDONESIA
[1 Disember 2012 - 8.45 mlm - Stadium Bukit Jalil]

Barisan rasmi 22 pemain skuad Malaysia AFF Cup 2012:

PENJAGA GOL
● Khairul Fahmi  ● Farizal Marlias

PERTAHANAN
● Bunyamin  ● Fadhli Shas ● Aidil Zafuan
● Faizal Muhamad ● Mahali Jasuli ● Azmi Muslim ● Zubir Azmi

TENGAH
● Safiq Rahim ● Shakir Shaari ● Gary Steven
● Amar Rohidan ● Baddrol Bakhtiar

SAYAP
● Wan Zack ● Kunalan
● Azamuddin Akil ● Fakri Saarani

PENYERANG
● Khyril Muhymeen (senjata rahsia) ● Safee Sali (top scorer national team)
● Norshahrul(Mr.Linesman) ● Hazwan Bakri (top scorer harimau muda)

Harga tiket

website rasmi AFF Suzuki Cup 2012

pssstt!!
good luck Malaysia.. Malaysia harus menang
Malaysia Boleh!

sumber :

Bolasepak Malaysia

Saturday, November 24, 2012

Video | Ajari Aku dari Anuar Zain


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nice video muzik. nik suka tengok video muzik yang ade jalan cerita.
   first time dengar lagu ni, rasa macam biasa jea, tapi bila dengar betul- betul lirik dia boleh feeling kot, lyric is so meaningful.
Nora Danish time excident pon nampak comey...acaner ni. jeles okey !!


sila ke You Tube untuk tengok video ni ^___^

Lirik Lagu :  Ajari Aku dari Anuar Zain
Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu

Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu
lagu ni nyanyian asal oleh Adrian Martadinata. pennyanyi Indonesia. Klik SINI

Nora Danish,Anuar Zain, Anuar Zain dan Nora Danish gambar mesra, Anuar Zain dan Nora Danish berciinta ker, Anuar Zain suka Nora Danish

psttt
lagu ni sesuai sangat untuk lagu kawin


si comel, Arrianshah Akid


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

anak Tomok, Tomok dan Ayu, Arrianshah Akid , comel, baby Arrianshah Akid

alololo..si comel, Arrianshah Akid 
 comel kan anak Tomok dan Ayu ni
 wahhhh tengok pipi dia, tembamnya , geram je tengok. mata lak bulat, cantik !.
moga Arrian menjadi anak yang soleh bila besar nanti

psttt
cilok gambar ni kat instagram Tomok dan Ayu
sebab comel sangat


busuk.org