Friday, November 30, 2012

hadiah bookmark dan pocket calendar dari Cik Rongoks


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Salam Jumaat :)
penghulu segala hari. moga hari ini membawa rahmat buat kita semua
hari terakhir di bulan November, seperti biasa , cepatnya masa berlalu kan
pejam celik dah hampir ke penghujung tahun

entry ni nak ucap thanks to Ika a.k.a Cik Rongoks sebab bagi bookmark dan pocket calendar ni.
nik TOP COMMENTORS kat blog IKA so dapat la hadiah comel ni.
nak terjah blog cik adik manis ni boleh ke SINI yea

comel kan
mendalam makna ayat kat bookmark ni
"Seandainya dirimu TIDAK MEMILIKI sesuatu yang kamu cintai,
Maka cintailah sesuatu yang kamu miliki. Jangan pinggirkan ALLAH,
kerana Dia yang mengurniakan RASA CINTA"
 bookmark boleh selit kat buku
pocket calendar ni lak boleh simpan dalam purse dan bawak kemana saja
memang berguna la dua - dua benda ni
sekali lagi thanks yea cik ika

thanks for reading my blog


Thursday, November 29, 2012

apa pun tak boleh


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

bila anak saudara saya jiwang kat facebook.
kena hentam la ngan mak cik dia


euuwwww...geli bulu hidung mak cik kau ni baca Najmi oiii
udah2 la tu. baru umo 15 dah gatai 
budak-budak zaman skarang. 
balik kampung nanti siap la dia. ade la modal untuk mak cik dia mengusik ni

sebenarnya banyak lagi ayat-ayat jiwang. tapi mak cik tak sanggup nak baca dah.
kalah mak cik kau yang dah kwen ni
anak saudara saya tu lelaki..tapi profile pic pun dah tukar gambar awek
adoyaiiii... dari letak gambar awek baik ko letak gambar ummi lagi bagus la
apa pun tak boleh
ni gambar paling macho yang mak cik boleh letak
yang lain semua hancur ^___^

anak saudara dah makin membesar
diri ni dah makin tua..huwaa


3 tahun yang BAHAGIA


Assalamualaikum  (",)

W A R N I N G : ini entry jiwang untuk en hubby, so sapa yang meluat, tak suka ayat jiwang,
diharap janganlah membacanya.di khuatiri anda akan mengalami muntah hijau..hehe
sebelum tu ucap congrat kat kami dulu. arini anniversary me dan my hubby
ewahhh..paksa orang ucap tahniah lak yea

Alhamdulillah,  saya B A H A G I A
bahagia menjadi isteri,  Mohd Hafidz Abd Salam



terima kasih kerna mencintai saya seadanya
terima buruk dan baik saya
terima kasih kerna menyayangi saya
terima kasih kerna menjadi suami yang paling memahami
suami yang terus setia bersama dalam susah atau senang
terima kasih untuk 3 tahun yang BAHAGIA
terima kasih untuk semuuuuaaaaaaanyaaaaaa

To my lovely husband
HAPPY ANNIVERSARY ! I LOVE YOU SO MUCH
*bighugs*

i can't believe that i have been married to my dear husband for 3 years now
semoga Allah kekalkan rasa kasih dan sayang ni sampai ke akhir hayat
doakan kami dikurniakan zuriat soleh solehah


happy sebab dia tak pernah lupa tarikh - tarikh penting dalam hidup kami
selalu dia la orang yang terawal akan bagi ucapan
saya sayang awak sangat - sangat B

thanks for reading

Wednesday, November 28, 2012

aktiviti santai hari ni :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tadi ke bank , bayar duit bulanan tuk kete. kena la keluar pepagi. pagi tak pagi, dalam pukul 11 jugak la.
pastu alang-alang kuar terus la ker Jalan Klang Lama.dekat ngan opis lama. jumpa kawan - kawan lama.hikhikhik
dapat la lepaking sekejab dengan diorang

seronok betul dapat jumpa mereka.. macam-macam cerita ada. kesian diorang. 
di sebabkan ramai pekerja baru, keadaan jadi kelam kabut. budak baru banyak la yang tak tahu kan.
tak pe. lama - lama ok la nanti tu ^__^
dah hujung bulan dah ni, diorang still lagi tak dapat cheque. nak tunggu clear ambik masa 2-3 hari. so minggu depan gak la kalau dapat pun. kesian kesian kesian. sabar yea korang :)

bila diorang dah masuk opis, nik lak masuk mall. saje je nak berjalan sensorang.
sambil cuci mata dan menghiburkan hati
ade 3 mall kat sini, boleh pilih yang mana nak
nik masuk guardian dan central market jea,
kalau lama lagi kat situ macam -macam lagi yang akan beli

antara barang yang saya beli
en hubby. ni hasil shopping harini . skit jea ni..hikhik * kenyit mata
beli chocolate ni pun sebab nak hilangkan stress,  coz hubby tak balik - balik..hahaha
simple je cara nik hilangkan stress

ini kakak.. manyak happy ini hari sebab dapat shopping ..ehehe

sorry...gambar syok sendiri lagi  ^____^
k bye

Tuesday, November 27, 2012

Wedding Planner di Johor


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

cantik kan kaler baju ni.? baju ni ade kat butik akak ipar hubby, MEGA BRIDAL CREATIONS
baju rekaan Rizman Ruzaini
time nik kawen dulu, tak ade pun baju designer popular ni kat butik tu
kalau tak , masa kawen dulu boleh gak feeling retis pakai baju ni..huhu



biras nik ni ade buat bisnes bridal dengan family dia.
so pada siapa-siapa yang tengah mencari wedding planner untuk majlis bersejarah boleh la try usha-usha kat sini. mana tahu berkenan kan. bridal ni kat Johor yea uolss
banyak menang award ketegori pelamin tercantik
adik owner lak selalu menang contest make up.

antara koleksi pelamin yang ada




MEGA BRIDAL CREATIONS
No 67-A, Jalan Pulai 20,
Taman Pulai Utama, Skudai
Phone : 019-791 0878
Email :mega_bridalcreations@yahoo.com
nak contact terus dengan boss dia pun boleh. ni no fon biras nik..ehehe

Jeslina (Wedding Planner)
+6013-774 0377
+6019-791 0878
+6017-777 2275

nak tengok gambar pelamin dan baju-baju boleh la jenguk kat facebook
 MEGA BRIDAL CREATIONS
kalau nak lagi best, jenguk jea butik.banyak lagi pilihan
boleh juling biji mata sebab tak tahu mana nak pilih..huhu

ok lah, byeee
nak tidur. kepala dah ting tong .sok pagi nak kuar pi dating setel something.
kang kalau tido lewat, tertangguh la keje :)
nite uolss

rindu kampung


Assalamualaikum  (",)

yuhuuu.. hai uolss * mode gedik *



sejak akhir-akhir ni asyik teringat kat kampung.
rindu sangat suasana kampung dan orang - orang kat sana :(
macam -macam kenangan pahit manis ada kat rumah tu. tapi yang pasti penuh dengan nostalgia indah dan nilai-nilai sentimental. sampai bila - bila akan kekal diingatan

nik boleh jea balik tapi tak best la nak balik sorang kan. dah la raya hari tu balik kampung tanpa suami.
sumpah tak best bila ade suami tapi terpaksa balik tanpa dia.
tapi nak buat macam mana, suami keje kan time tu :) kalau ade suami boleh la ajak jalan - jalan.



rindu nak tido kat bilik ni..rumah kayu jea rumah saya kat kampung uolss
tapi itu yang best sebenarnya, selesa dan nyaman jea :)



Friday, November 23, 2012

durian


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

woohooooo . sekarang ni musim durian kan.
tepi-tepi jalan bersepah orang jual durian. 

nik ni hantu durian.  memang sangat sangat suka makan durian.
sejak kecik memang ni buah feveret nik.mak cik ade kebun durian,
so kalau time musim durian, mak cik akan call ayah nik suh ambik durian kat umah dia
berbakul - bakul dapat.ade sekali tu siap pi makan kat kebun durian sambil tunggu durian jatuh..hehe.
yang tak tahan banyak nyamuk. tapi seronok tau!
dah jadi kenangan dah semua tu  ^__^  rindu .huhu
tapi kan, nik tak boleh la makan pulut durian
hilang rasa original durian
lagi best letak isi durian dalam peti ais, makan time sejuk.nyummmm!




beli durian ni masa on the way nak balik rumah.
bila beli kat sini. dia bagi durian yang dah siap buka.so senang keje nik.
tak dapat makan durian crepe, makan durian original pun ok lahh :)


Thursday, November 22, 2012

hangout with sibling :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

khamis yang indah.. senyum sampai ke telinga.
actually baru balik hangout ngan adik-adikku. kali ni kami bertiga jea
kebetulan adik bongsu saya dari kampung datang sini coz ade hal yang nak di setelkan. 
adik kedua bongsu lak cuti so diorang plan nak ke Mines, Serdang. 

seriuosly bosan bila lama duk umah jea kan.so bila adik- adik ajak kuar tu, of course la terus on jea.
seronok hangout dengan adik beradik sendiri tau..kalau hangout dengan suami double seronok.
tapi hubby tak balik lagi :(

kami plan nak tengok wayang filem ISTANBUL AKU DATANG. akhirnyaa dapat tengok jugak.
filem tu sweet and romantik sangat. berbaloi la dengan harga tiket 9 ringgit.
filem memang wajib tonton.kalau tak salah minggu ni minggu terakhir tayangan.

suka watak Lisa...funny,comel dan kalut. her best acting so far bagi nik la. lakonan Beto Kusyairy tak pernah mengecewakan.jatuh cintaaaaaaaaaaa ngan watak Harris ..oh my..hehehe!!!
 Beto Kusyairy, my fav hero
bagi nik, ok apa lakonan Tomok. tak ade la nampak macam kayu pon.
lakonan dia not that bad la  ^__^ ..boleh improve lagi
suka part masa dia nak propose Lisa jadi wife dia, nampak kesungguhan dia :)

congrats to all team. Istanbul Aku Datang sangat awesome
cerita ni straight to the point.tak ada lah meleret leret
enjoyed every second of the movie. well done :)

lepas abis wayang, kami lepak makan di Kenny Rogers Roasters

menu nik
order quater meal with 3 side dishes,
roasted 1/4 chicken with blackpepper sauce, cheese macaroni,  fresh fruits salad dan mashed potatoes
air ice lemon tea dan jugak chocolate muffins..so yummmy :)


bertudung kuning tu, adik bongsu saya. kami panggil dia ADIK
yang bershawl hitam, adik kedua bongsu, ANIS dan akan perasan jadi bongsu bila adik bongsu saya fly ke UK. haha
 thanks bawak kakakmu yang manis ni jalan - jalan.


nak jugak letak gambar sendiri
jangan meluat yea :)
tuan blog dah lama tak snap gambar terbaru dan letak gambar sendiri kat blog..huhu

XOXO 
publish!




Happy 27th Birthday :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

just a simple entry to my dearest sista
Alhamdulillah... hari ni 22/11 adalah hari ulangtahun kelahiran adik saya yang ke 27.
Happy Birthday Ja
moga panjang umur
moga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat
may Allah bless u alwayssss



Tuesday, November 20, 2012

pesanan untuk isteri dan suami



Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Pesanan untuk isteri
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang CEREWET...sebab kita tahu ape die suka dan tak suka
BERSYUKURLAH kalau dapat suami  yang TAK PANDAI MASAK..sebab dia tak banyak komplen masakan kita dan makan jea apa yang ada
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang TAK BERAPA NAK HENSEM...sebab kita tak perlu takut dia jadi rebutan ramai
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang KAKI CEMBURU...sebab cemburukan tandanya sayang
BERSYUKURLAH kalau dapat suami  yang KUAT MAKAN...sebab kita mesti bangga makanan kita masak semua habis, cam sedap sangat jea kan
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang BUTA IT...sebab kita tak perlu takut kalau dia nak berselingkuh belakang kita
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang TAK BERAPA NAK RAJIN..sebab mesti kita seorang yang rajin...tuhan tu kan adil.


Pesanan untuk suami
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang GEMOK..sebab tak yah nak risau kena jawab dengan mak mertua sebab tak bagi anak dia makan
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK BERAPA NAK LAWA..sebab laki pon tengok sebelah mata jea
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang KUAT MEMBEBEL..sebab kita mesti akan rindu suara dia kalau sehari dia tak cakap
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK PANDAI BERGAYA..sebab tak yah kuar duit banyak sangat asyik tiap - tiap bulan nak tukar baju
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang CEREWET..sebab kite leh relaks skit..sebab semua dia nak buat sendiri.nanti kang tak puas hati pulak
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK PANDAI BAWAK KETE..sebab tak payah risau dia gi mana- mana kalau kita tengah kerja ..kang kita keje dia pi dating pulak

ermmmm...anda dapat isteri or suami yang macam mana
or anda isteri atau suami yang macam mana ???

apapun

bersyukur dengan apa yang anda ada.
sabar dan jangan merungut dengan apa yang anda tiada

I LOVE YOU SO MUCH
 Moga cinta kita sampai ke Jannah, Insya'Allah
mood : rindu suami  (◠‿◠) ♥

Saturday, November 17, 2012

souvenir dari Bandung


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

semalam adik nik baru balik honeymoon bercuti dari jakarta dan bandung.
 lebih kurang seminggu kat sana. syok giler. holiday sakan dia, bujang la katakan

so kalau dia pi jln2 mana -mana dia mmg takkan lupa belikan souvenir tuk kakak dia ni.
kakak dia jea selalu buat - buat lupa nak beli souvenir utk adik - adik. maklumla bajet akak dia cukup - cukup tuk pi bercuti jea. balik umah terus makan meggi tuk sebulan coz nak cover balik belanja bercuti..eh!!..tett..pecah rahsia (◠‿◠) ♥

selalunya akan dapat t- shirt. kali ni lain.adik belikan kaftan tuk kakak dia
untuk adik2 lain pun dia belikan kaftan gak.yang bongsu jea mintak belikan kebaya  ^___^



adik bawah saya ni memang menyewa sekali dengan saya. so kalau hubby pi offshore tak ade la sunyi sangat saya ni. dia la yang banyak menolong. kalau malas masak saya pesan jea kat dia suh tapau makanan kat mana- mana  (*__*)

thanks a lot sista!
ingat jugak kat kakak dia kalau travel tu yea. love ya!


Thursday, November 15, 2012

sebulan


Assalamualaikum  (",)

how time flies. arini genap sebulan hubby outstation ke Kemaman.
selagi tak siap projek selagi tu tak boleh balik.
kesian dekat hubby. mengadu dah bosan duk pandang laut jea. rindu isteri la tewww
rindu nak pandang isteri kan kan. ewahhh
tak pe. nanti balik boleh pandang puas - puas ^____^

nik dah boleh biasa diri dengan keadaan macam ni. cakap dulu sebulan jea.
hah tengok sekarang. dah sebulan, still tak dapat nak turun dari kapal lagi.
biasa la tu. memang dah agak dah.
sebab tu tak berharap sangat hubby dapat balik awal seperti yang di janjikan.

biasa la opis hubby tu. tang hubby selalu jea delay.
sebelum ni nak mintak turun sebab ayah mertua operation kat IJN pun kena marah. apakes?
orang lain naik kapal tak sampai sebulan pun ade. alasan nak bertunang lah.
nanti bagi la alasan nak kawen lak supaya senang nak dapat cuti .
tahun berikutnya boleh bagi alasan nak kawen lagi satu. so senang la dapat cuti time raya .yea dak..huhu
tak pe lah . orang kata sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.


hope hubby sempat balik sebelum sambutan anniversary kami nanti
kalau tak sempat balik pun tak pe la
kan dah biasa (◠‿◠) ♥


Wednesday, November 14, 2012

percutian akan datang : Pulau Langkawi


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kami tengah planning nak bercuti - cuti Malaysia ni.
nik suka tempat yang tinggi dan sejuk. hubby lak suka pantai.
di sebabkan percutian akan datang ni di tanggung sepenuhnya oleh en hubby,
 so kena ikut pilihan dia la kan  ^___^

ehsan en google

hubby decided nak ke Langkawi. kami tak pernah jejak kaki lagi ke sana.
nik okey jea sebab best kat sana coz boleh shopping. phewww
harus la shopping chocolate kalau kat langkawi...tak sah kalu tak beli kan.
tu yang syiokk tu. dah la nik suka chocolate.
pinggan mangkuk ni,  nik tak brapa minat sangat nak beli.

InsyaAllah , rancangnya hujung tahun ni nak pegi. harap - harap jadi la kan.
susah gak rancang cuti time musim cuti sekolah kan. mesti bersesak dengan orang nanti. 
harga hotel mesti naik dari biasa. tapi kalau tak pegi bercuti skarang, hubby naik kapal lagi nanti.
 tengah survey lagi tang hotel, sewa kereta dan tempat mana yang menarik tuk diterjah dan shopping..hehe

niat di hati nak jelajah semua pulau yang ade kat Malaysia ni. time blaja pernah ke Pulau Redang.pastu ke Pulau Pangkor dengan hubby. Pulau Pinang pun dah.. ehh..pulau gakkan.
hope kali ni dapat ke Pulau Langkawi pulak.

korang yang dah pi Langkawi,  please share tempat menarik kat sana.
nik nak terjah bila ke sana nanti
  (◠‿◠) ♥

psttt !!!!
jiey, my classmate dan matrikmate yang come lotte
kalau baca entry ni sila komen yea.
 jiey lagi familiar kat Langkawi sebab penah mengajar kat sana.


UPDATE !!!
buat blogger Orga
tak dapat terjah blog sebab blog awak terkena malware virus.

buat blogger nur azian
naper tak dapat nak komen. memang disable komen kat blog yea.



Tuesday, November 13, 2012

gadget idaman hati


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers 

5 hari blog bersawang. akhirnya dapat jugak online. phewww
tapi arini super excited. sebab dapat update blog guna laptop baru.
 Alhamdulillah, akhirnya tercapai jugak hasrat nak ada laptop sendiri.

sebelum ni guna laptop adik jea. adik jarang guna so akak dia la yang selalu guna sampai rosak laptop tu akak dia kerja kan.
 nasib baik adik jenis yang tak berkira. hohoho

hard disk laptop lama rosak uolss... dah lama dia bagi warning.
kali ni rosak terus. ade duit lebih nanti nak kena baiki laptop lama tu :)
masih elok. cuma hard disk jea yang rosak

say hai to my new laptop. 
jenama acer jea. yang penting harganya affordable
acer aspire v5-4 series

selalunya bila beli laptop dapat beg laptop free kan
skarang ni dapat beg sandang lak . bagus la dari dapat dapat beg galas tepi kan.
tak ade sakit bahu sebelah bila guna beg sandang ni.


dan dapat lebih 10 barang free gift yang lain
macam Portable USB Cooling Pad,  USB 2.0 4 Port Hub, Keyboard Protector, DVD holder bag,  USB Optical Mouse dll


so, masa untuk blogwalking dan terjah blog korang :)


Thursday, November 8, 2012

IMissYou


Assalamualaikum  (",)

till death do us apart. In Shaa Allah


pssstt!!! Sorry guys.tak dapat nak blogwalking dan komen kat blog korang.laptop rosak.sobsobsob..bila laptop dah ok nnt nik akan terjah blog korang.

Tuesday, November 6, 2012

borak santai


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers ;)

quick updates. pagi tadi liat kemain kan nak bangun dari katil.
tapi ade benda yang nak kena setel kan, terpaksa la bangun. 

sampai awal kat opis lama . budak - budak opis tak kuar makan lagi. so round guardian sekejab. 
malu lak masuk guardian kalau tak beli apa - apa kan.. *ohhhh!!! pleaseee!..alasan baik punya kan
biasa la pompuan.  cakap jea tak nak beli apa - apa. nak tengok jea. 
tapi ermmmm...cakap tak serupa bikin. eh !..ker nik jea pompuan macam tu..huhu

hasil rembatan arini. 2 barang jea pun ^__^

ehhh..majalah pun terbeli..hoho

janji ngan budak - budak opis jumpa kat kedai mamak.
tak snap pun gambar diorang pun . asyik kusyuk sangat berborak

thank you so much  girlss.. walaupun dapat lepak sekejab jea.
and hopefully kita boleh lepak sama - sama lagi
tak sangka ramai rindu kita rupanya. terharu !!! ..ecece
i will miss you guys tooo *hug*

nasib baik sempat sampai umah.
sampai rumah jea, hujan turun dengan sangat lebat..phewwww