Thursday, January 3, 2013

bestnya bila Ma datang rumah


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

rumah ni akan kembali sunyi tanpa family..sob sob sob.. sedih
Ma dan Ayah nik akan balik kampung pagi nanti :)
seminggu diaorang kat sini, rasa tak puas nak bermanja..huhu
Thanks Ma sebab masak macam - macam. terubat rindu nak makan masakan Ma
sup ayam masakan Ma nik.  rempah sup original dari kelantan 
memang dah lama mengidam nak makan
Ma memang tahu anak-anak dia memang suka sup ni
so kalau datang rumah nik, ni menu pertama yang akan Ma masak :)

Ma saya masak ringkas-ringkas pun sodap.selalu kena dengan selera. mungkin kita dah biasa berpuluh tahun dibesarkan dengan air tangan mak kan.
ayam goreng pun layan. jauh lebih sedap dari ayam di KFC atau Mc D..hehe
pastu cicah lak ngan budu .letak cili dan perah limau nipis.mak aihhh sedap nyerrrrrr
terangkat la bila makan..hehe

macam - macam lagi masakan Ma, gambar jea tak sempat nak snap..huhu
suami saya cakap saya anak  manja
dah besar still suh Ma masak.ek eleh...dia pun sama
balik kampung suh gak Mak masak tempe..werkkk


52 comments:

  1. seminggu mmg tak puas nak bermanja (dan makan hasil air tangan) emak. I pun tak suka especially few days after family left, tiba2 terasa kosong umah kan.

    ReplyDelete
  2. bestnye. lapor la pulak memalam cam gini nie. aduhh. kak nik. masakan kelate meme terbaek ahh!. manis~~ hihi.

    ReplyDelete
  3. nampaknya awak kena banyak menuntut dari mak awak tu..hahahaha.. kalau dah master segala masakan mak awak, rasanya suami pasti akan sayang bergelen2 kat awak.ehehehehe

    ReplyDelete
  4. mak aii...ade budu!!! kawe pun make jugok,,

    ReplyDelete
  5. tgk budu kecur habes!
    sedappnyerrr..nens kalo balik umah MA, nens pon akan demand suh ma masak..rindu tuu masakan ibu..hehe

    ReplyDelete
  6. paling sedap masakan mak.....takda mana2 chef yang boleh lawan....(^_^)

    ReplyDelete
  7. Masakan Ibu yang terbaik kan?

    Bila tengok sup Ayam, wowww sedapnya ;D

    ReplyDelete
  8. Wah rempah sup kelantan..kt sini tkde jual eh?

    ReplyDelete
  9. AMBOI .. SUP MADE IN KELATE GITUUU .. SEDAKKKK .. HEHE

    ReplyDelete
  10. masakan mak mang takde tandingannya...

    ReplyDelete
  11. perghhh terliur tgk smue tuuu

    ReplyDelete
  12. amboi..sedapnye..mesti berselera makan kan..bertambah2 kan...

    ReplyDelete
  13. Budu mmg wajib... Ros mmg xtggal klu makan nasi di rumah ma... Tambah pulak ade ikan tawar n ulam...fuh.. :p

    ReplyDelete
  14. masakan ibu memang yang paling sedap..
    rindu pula dgn ibu di kampung..:(

    ReplyDelete
  15. kakak2 ngn abg2 sy n mcm ni jgk. kalau blk kg msti suh mak masak. katanya tak sama air tgn sendiri dgn air tgn mak.

    masakan mak yg paling superb dpm dunia ni kan!

    ReplyDelete
  16. wah.sdpnya
    masakan mak ni,sampai bebila tetap selera makan kan.

    hehe.sy rindu mak sy.uhuk.jauh kt jb nun.akhir bulan ni blk kg.yay.

    ReplyDelete
  17. masakan mak is the best...skrg klu ayut blik kg...masak sndrik,mkn sndrik jela...huhu

    ReplyDelete
  18. @Nastyna setuju.. tetiba rasa kosong sgt rumah ni..huhu

    ReplyDelete
  19. @Annyss Aleeya masakan kelate dan masakan mak mmg terbaik.sebab dah terbiasa makan masakan tu bertahun2..hehe

    ReplyDelete
  20. @boni kacak kena blaja ngan mak mertua.sebab suami dah terbiasa makan masakan mak dia...hehe

    ReplyDelete
  21. @Arjuna Silvera ramai mkn budu walaupun bukan org kelate

    ReplyDelete
  22. @Nens Collection btol tu. selalu balik kg mesti la suh mak masak kan. jrg2 dapat merasa masakan mak.hehe

    ReplyDelete
  23. @Ena's Palace mmg selera bertambah la kalau mak yg masak

    ReplyDelete
  24. @MaMa Rey dah makan pun still rindu ni..hehe

    ReplyDelete
  25. @نورعيم mmg btol. masakan mak mmg terbaik kat dunia..hehe

    ReplyDelete
  26. @ashra rindu mak jugak. sis pun nak balik kg jugak ni.hehe

    ReplyDelete
  27. betul 2 kak..masakan ibu masakan yang terbaik di dunia..

    ReplyDelete
  28. wahhh kering budu...ahhaha.... mmg betul2 rindu masakan kelate la tu kan...hihi...

    ReplyDelete
  29. @jaakechik mmg rindu sgt la.nasib baik ma datang..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^