Tuesday, January 8, 2013

buat Adik


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

setiap dugaan itu pasti ada hikmahnya, setiap kesabaran pasti ada ganjaran
Allah sahajalah sebaik-baik perancang dan penentu
berat mata memandang berat lagi bahu memikul
buat Adik, moga segala urusan di permudah kan olehNya.Amin

Jadilah orang yang bersyukur sewaktu menerima ujianNya lebih-lebih lagi tika musibah menimpa. Itu tanda kasih sayang Allah SWT padamu agar hatimu sentiasa bertaut padu dengan namaNya. Usah mengeluh pada RahmatNya, sekalipun ujian musibah menjadi tamu hidupmu. Insafilah dan hayatilah simbolik kesusahan hidup yang menimpa. Allah lebih Maha Mengetahui sedang kita sedikit pun tidak mengetahui. Serahkanlah kehidupanmu sepenuhnya pada Allah SWT. Pasti suatu hari nanti, dirimu akan tersenyum syukur dan bahagia atas ketentuanNya dan barulah engkau mengetahui itulah yang terbaik untuk dirimu.
sumber : iluvislam

40 comments:

  1. Wish everything goes well with your sister.

    ReplyDelete
  2. ni adik kak nik yg sakit tu kan? camana dia skang>? update la details sikit kak...

    ReplyDelete
  3. kenapa ngn adik nik?
    nens doakan cepat sembuh hendaknyer

    ReplyDelete
  4. semoga adik nik cpt sembuh dan jalan kehidupan seperti biasa..

    amin2...

    ReplyDelete
  5. Doa kakak buat adik juga moga diberi ketabahan atas ujian yg diberi. Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  6. Yg penting kena bersabar dan jangan mengeluh..

    Moga cepat sembuh ye ;D

    ReplyDelete
  7. akakpun berdoa yang baik2 untuk adik nik.. dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  8. alahai kenapa tu... moga cepat smbuh ya adikk

    ReplyDelete
  9. ooo..adik nik kena msuk wad lg ke?smga adik nik trus tabah dan dipermudahkan urusannya...amin..

    ReplyDelete
  10. semoga adik nik tabah menghadapi dugaan ni....

    ReplyDelete
  11. @jaakechik yup.adik bongsu ni
    tak ada perkembangan lagi. so kalau ada pasti akan di update..hehe

    ReplyDelete
  12. @Arjuna Silvera ada masalah dengan buah pinggang, apa pun thanks :)

    ReplyDelete
  13. @Myra Jay insyaAllah, anggap ni ujian tanda kasih syg Allah :)

    ReplyDelete
  14. @Cho Zila tak putus2 berdoa semoga semuanya di permudahkan :)

    ReplyDelete
  15. @ayut

    adik ni baru jea masuk wad. doc tgh cari apa punca penyakitnya :)

    thanks ayut :)

    ReplyDelete
  16. Get well soon...semoga sentiasa dilindungi Allah

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^