Sunday, January 27, 2013

dinner di Umai D' Lake Cafe


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nak share tentang satu tempat makan kat Putrajaya.
orang Putrajaya mesti dah biasa dengan tempat ni kan
nik tau kewujudan Umai D' Lake Cafe dari blog Ben Ashaari. Umai D'Lake Cafe Putrajaya terletak di Monumen Alaf Baru, Presint 2 dan berdekatan dengan Masjid Tuanku Mizan aka Masjid Besi

yang macam roket, tu la Monumen Alaf Baru yea adik-adik.akak pun baru tahu.hahaha

Masjid Tuanku Mizan aka Masjid Besi.amat cantik di waktu malam
akhirnya semalam sempat terjah tempat makan ni. kedai ni betul-betul sebelah tasik
nik dan hubby order makanan yang sama
Nasi Lemak Ayam Rendang. sedap jugak la makanan ni.
air sirap cincau dan air asam boi
tengok harga semua makanan pun berpatutan.
semalam ke sana, kena tunggu lama skit sebab customer ramai.huhu.
cashier pun duk ulang -alik ambik order. tak putus-putus orang datang. kesian pulak tengok diorang ni kita yang tengok pun rasa penat. 

boleh jugak tempah tempat ni untuk pelbagai jenis occasion .macam kenduri or birthday party ker.
nak tengok macam-macam jenis menu boleh terjah ke SINI.
yang best, parking kat sana sangat la luas.

nanti nak pi lagi la. nak try semua makanan kat sana. dessert tak order sebab dah kenyang
makanan untuk menu petang dia nampak macam menarik jea.
peta

Waktu Operasi : 9 am - 11 pm setiap hari
(waktu tutup akan diberi notis di facebook dan juga blog)

Telefon :
(Encik Amir) 0136067710

Email :
umaicafe@yahoo.com
umaicafe13@gmail.com

facebook :

lepas makan, ronda-ronda Putrajaya dengan en hubby.lengang je Putrajaya kalau waktu malam
ni kat PICC. kalau kat Dataran Putrajaya maybe ramai kot.

Putrajaya yang cantik :) meriah dengan lampu . 

20 comments:

  1. blh la ke sini nnty. bln 5 nnty konvo dekat picc. :)

    ReplyDelete
  2. Putrajaya ni berbahang kan waktu siang, kalau malam2 dah redup ok la. Menarik tempat ni.

    ReplyDelete
  3. @Cik Diana boleh singgah.dekat jea dari PICC tu. bawak family lagi best

    ReplyDelete
  4. @Nastyna malam mmg best. nik suka tgk lampu2 kat bangunan dan jambatan

    ReplyDelete
  5. duduk bersantai ni mesti besz kan huhu..nk terjah gak la nanti..

    ReplyDelete
  6. Kena try kalau ke putrajaya ni...

    ReplyDelete
  7. tak pernah pergi lagi ni, harga macam mana nik, ok tak? plan sok lusa nak terjah jugak, heheh...

    ReplyDelete
  8. putrajaya memang menarik hendaknya waktu malam kan?

    ReplyDelete
  9. comelnya suasana tempat tu kak. yg paling jaa terliur air tu kak, berair mulut tgk air asam boi tu...muahahaa...

    ReplyDelete
  10. wah view pun dh menarik apatah lg makanannya hehe

    ReplyDelete
  11. dulu masa muda2 slalu gak g putrajaya, skang dah jarang dah...

    ReplyDelete
  12. tq nik share tempat makan lagi... mungkin time weekend kot tu yg ramai org...

    ReplyDelete
  13. kat kota bharu ada restoran atas kapal, tepi sungai kelantan tuh.. pnah try..? hehe

    ReplyDelete
  14. ros xsampai2 agi nih..haishhh :P
    cantik pemandangan dr kedai mkn tu :P

    ReplyDelete
  15. mkn lg.... :) putrajaya mmg bergemerlapan je klu mlm..meriah lmpu

    ReplyDelete
  16. macam best je tempat tu, nanti boleh singgah insyaAllah..

    Sys, nti review pasal percutian tau..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^