Wednesday, January 23, 2013

genap seminggu


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

dah genap seminggu adik jalani pembedahan. keadaan adik? masih dalam peringkat recovery
major operation, so of course ambik masa untuk sembuh kan tapi Alhamdulillah dah semakin sihat. dah boleh berjalan ke toilet. sebelum ni menahan sakit jugak la bila ubat bius tu dah abis. sampai terkeluar air mata menahan sakit.

nik yang period pain ni pun dah rasa sakit, lagi la sakit di sebabkan pembedahan. scary the mery kan?..huhu

bagi nik yang lihat sendiri keadaan selepas pembedahan, rasanya tak sanggup lagi untuk menghadapinya untuk kali ketiga.
bayangkan la. orang yang kita sayang. yang selalu kita tengok sihat dan ceria tetiba tak bermaya . semoga Allah melindungi saya, dan family dari segala penyakit yang merbahaya

masuk hari ke 2 selepas pembedahan, saudara mara tak putus-putus datang menziarah. siap kena tegur dengan doktor pakar, mitak kurangkan jumlah pelawat. pesakit yang jalani pembedahan buah pinggang selalunya senang nak di jangkiti kuman yang datang dari pelawat. tapi nak buat macam mana doc, takkan nak halang saudara mara datang lak kan..huhuhu

ramai yang ambik berat pasal awak dik..Mek dan Abah siap tunggu sepanjang pembedahan . mak saudara dan pak cik saudara yang selalu ada setiap kali family kita perlukan sokongan.dah la mereka berdua tu bukan nyer sihat sangat.
ayah chik lak pagi datang, lepas pembedahan pun datang.
Che Jarah pun sama. tiap- tiap hari datang melawat lepas balik berniaga kat pasar.
jiran depan dan sebelah rumah pun datang melawat. diorang just datang melawat, tak ganggu adik pun. sepanjang masa adik tido jea..hehehe

moga adik cepat sembuh dan moga Allah permudahkan segalanya.

32 comments:

  1. semoga cepat sembuhhh... aminnnn

    ReplyDelete
  2. semoga cepat baik ye... sokongan keluarg penting.. alhamdulillah semuanya ambil berat

    ReplyDelete
  3. betol tu :(...rasa sedih bila tengok orang yg ceria jadi x bermaya hu hu

    ReplyDelete
  4. get well soon..kirim salam kat adik ye..

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh buat adik..igt..sume tu adalah ujian buat kita..

    ReplyDelete
  6. insyaAllah moga cepat sembuh...=D

    ReplyDelete
  7. moga adik nik sembuh cpt...amin

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..speedy recovery ye buat adik nik..

    Hehe.tu ar pasal..takan kita tak bagi sedara melawat la plak kan..huhu

    ReplyDelete
  9. moga adik nik cepat sembuh yer...hope nik dan keluarga tabah dgn ujian ni

    ReplyDelete
  10. kira okay lah tu ramai sangat yg dtg daripada takda org dtg lansung kan?
    semoga adik nik cepat sembuh :) makan kena pantang tu! (ckp kt dia) hehe

    ReplyDelete
  11. semalam kawan call dia cakap mak dia kena cancer paru2..hmm..Ya Allah ramai betul org sakit skrg ni..
    Semoga semua sihat sepenuhnya...inhsyaAllah

    ReplyDelete
  12. @N.Aima K kan...tak pernah tgk dia sakit teruk tetiba sakit kan.pasti sedih

    ReplyDelete
  13. @ashra

    alhamdulillah .makin sihat nampaknya

    ReplyDelete
  14. @Awan Nina thanks. anggap pelawat datang sebagai rahmat. ramai yg sudi jenguk.

    ReplyDelete
  15. @Tulus Sweet tu blum duk kat hospital.mcm2 penyakit yang kita jumpa.seram lak

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^