Friday, January 25, 2013

Hayaki Kopitiam : masakan Pantai Timur


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

makan lagi?? hubby ada boleh la ajak kuar mkn .hikhikhik
kali ni nak bawak korang jalan-jalan cari makan di Hayaki Kopitiam di Platinium Walk Danau Kota, Setapak. sebelah OLDTOWN White Coffee. first time makan kat sini.
tujuan asal nak pi shopping kat downtown Danau Kota.sebelum tu singgah makan dulu.mengeyangkan perut yang sedang kelaparan
jangan risau, it's a halal kopitiam. sebelum ni ada yang bertanya Ayam Penyet Ap tu halal ker. halal dik. yang sis dengar-dengar ada satu jenis restoran ayam penyet lain yang tak halal di negeri Selangor..tak yakin ngan sis boleh call talian bebes tol Bahagian Hab Halal, Jakim (1800 2222 44)
HALAL… kita mesti pilih :))) kalau dah was-was sangat, tak yah makan kat luar. masak sendiri. senang kan.pilihan kat tangan kita. kalau ikut yang beli kat gerai-gerai dan tepi jalan tu boleh gak di ragui halalnya.sebab selalunya mana ada tanda halal pun :))

Kopitiam ni nama macam ala-ala Jepun kan. tapi bukan yea sebab konsep dia ialah makanan pantai timur, kebanyakan makanan dari Kelantan. ore kelate hok rindu masakan kelate buleh la mari sini.western food pun ade. tapi western food dia macam kureng menarik jea :)
menu .suasana dalam Pasar Siti Khadijah, Kelantan.

nik order
Nasi Kukus Hayaki  RM7.90
nasi dia memang banyak. 
Iced Bandung Cincau
siap bungkus ni lagi..sedapppp sangatttttt
pencuci mulut - Pulut Mangga
menu popular kat sini - Nasi Kerabu Ayam Percik RM9.90
adik dan bf dia selalu lepak makan kat sini.so diorang la yang suggest suh pi makan kat sini kalau nak makan nasi kerabu dan nasi dagang sedap. nanti datang lagi kena try ni.

Nasi Ulam Ikan
kedai selesa dan bersih. ada ruangan outdoor dan indoor. beroperasi 24 jam dan ada WiFi free
ramai giler orang yang lepak dan makan-makan kat sini semalam.
masakannya boleh tahan sedap.menepati citarasa nik . 
harga makanan pun berpatutan. mahal pun tidak, murah pun tidak.
suke sangat definitely akan datang makan lagi

alamat 
87-G, Platinum Walk, 
No.2, Jalan Langkawi, 
Setapak, 53300 Kuala Lumpur



59 comments:

  1. sedapnya tengo nasi kerabu tu.....

    ReplyDelete
  2. Kakak tengok pun nampak sedap nik. Pandai empunya restro buat cara pelbagai so ramai boleh masuk, kalau harga rendah tapi yg dtg tak berhenti dah lebih dari untung nik..

    ReplyDelete
  3. Wahh. Nasi kerabu. Kecintaan saya... dia punya gelas air banding tu kerrrlasss sgt

    ReplyDelete
  4. nama Hayaki tu ingatkan tadi kedai sushi or tepanyaki...he he he...rupa2nya adalah kedai masakan pantai timur...

    ReplyDelete
  5. menariknya gambar nasi kerabu tu... terliur di buatnya

    ReplyDelete
  6. Uihh...sedapnya... 2mggu lagi nak balik kelate...dah terbayang nasi berlauk, and kuih2..hahha

    ReplyDelete
  7. wahhhh..menarik!nk nsi kerabu...lme tak mkn... :)

    ReplyDelete
  8. wahhh menarik ni...harga pon boleh tahan...

    ReplyDelete
  9. sedapnya nasi kerabu ayam percik tu nik....

    ReplyDelete
  10. tak tau nak cakap apa Nik, berpinar2 mata tengok gambar. Tak kesian kat kami ker???

    ReplyDelete
  11. macam mana nak makan nasi dengan mangga tu ye?? saya tertanya2 ni. apa rasa dia tu?

    ReplyDelete
  12. Menu dia gambar Pasar Siti Khadijah ..menarik...

    ReplyDelete
  13. yeaaahhh..btul sgt sedap kt hayaki nie..dekat gn kolej sy tu klmu nursing dekat situ2,,da smpai stu x sah x singgah uptownn...

    ReplyDelete
  14. nasi kerabu my faveret kottt!! nyummeh

    ReplyDelete
  15. sedapnye...hu hu..ada jg ayam penyet yg tak halal aduh!

    ReplyDelete
  16. salam kenal..n follow sini juga.

    Nnti nk pegi lah jugak kat sini... nyum2..nasi kerabu!

    ReplyDelete
  17. ahahaha, terbaiklah makanan kat sini. nak try rasa :3

    ReplyDelete
  18. Sedapnya.. Akak rasa kalau nasi kerabu sedap , terasa nak pergi juga rasa...

    ReplyDelete
  19. nasi kerabu.....terliur akak tgk huhuhu

    ReplyDelete
  20. thanks share. menarik ni.
    boleh ajak mmbe keluar gi sana.
    tapi iced bandung tu terbaik!
    meleleh.~ (:

    ReplyDelete
  21. Kota Bharu is everywhere hihihuhuhoho XD

    ReplyDelete
  22. jaa pun ada makan nasi hayaki (dlm dulang & siap dibungkus) minggu lepas cuma x sempat nak post jer...hihi...

    ReplyDelete
  23. @Mia Kassim adik kata sedap nasi kebar kat situ

    ReplyDelete
  24. @Kakzakie mmg untung la kot kak. byk dah cawangan dia ni
    makanan pun sedap.

    ReplyDelete
  25. @NinaAz cun kan gelas air bandung dia.hehe

    ReplyDelete
  26. @Farah Waheda Wahid tu la. nik pun salah faham gak mula2.ingat restoran jepun la

    ReplyDelete
  27. @♥ ROS ♥ nasi berlauk kat kelantan terbaikkkk..

    ReplyDelete
  28. @Nory Zoulkefle harga ok la kan. nasi dia banyak kot.jenuh nak abiskan

    ReplyDelete
  29. @boni kacak tu bukan nasi. tu pulut en boni..hehe

    ReplyDelete
  30. @Amanina Nasuha sedap kan.nnt nak pi lagi makan kat sana

    ReplyDelete
  31. @Syahira Adisa air bandung dia mmg sedap.pekat btol.

    ReplyDelete
  32. @Awan Nina setuju. ore kelate kita kat mana2 jea kan. hehehe

    ReplyDelete
  33. @jaakechik sama la ngan sis. makan dalam dulung. pelik bila dia bagi yg bungkus..hehe

    ReplyDelete
  34. entry makan2 je ni..hehe hana kalau p hayaki untuk online je. xtau nak makan apa

    ReplyDelete
  35. Wooo apesal entry pasal makanan berturut nih..heee

    menu suma terbaekk

    ReplyDelete
  36. masa duk kat kelantan dulu, ada gk teringin nk merasa mkn kat hayaki.. tapi, tak sempat...

    ReplyDelete
  37. meleleh air liur tgk nasi kerabu nih

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^