Tuesday, January 8, 2013

pelik


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


orang kelantan pelik-pelik? apa pelik ngan kami ni..ce citer ce citer..hehe
mana-mana orang pun ada yang pelik dik.. kena la pandai pilih. jangan lah pilih yang pelik, pilih lah yang baik
pelik tak pelik tu atas diri orang tu sendiri,tak ada kena mengena dengan kenegerian

rasanya dia pernah kapel dengan orang kelantan ni, pastu tak sesuai. sebab tu keluarkan kenyataan ni kat twitter
ni luahan hati dia, biaq pi lah ngan dia kan ...dia tak suka, takkan nak paksa
biasanya, benda yang kita tak nak tu la yang kita dapat :)

42 comments:

  1. salam kak nik, tu laa dsebabkan setitik nila semua terpalit,, dulu pon wak penah gak dengar masa carik rumah sewa tuan punye rumah kata kalo boleh xmoh org negeri *tut .. UHhuuuu

    ReplyDelete
  2. hoho mcm tu pun ado ,ain penah kapel ngan dak klate tapi dah putus xde pulak ain nk buat mcm tu ,betul ckp sis xde kene mengena ngan kenegerian nih ,pelik betul...eh3 sis ore klate ek hek2 bakal abg ipar ain ore klate gak nanti leh jadi jiran sis *tetibe haha....

    ReplyDelete
  3. Ahaha...budak tak matang lg nehs...1day tiba2 berjodohan dgn org kelantan baru dia tau kot langit tinggi ke rendah... hehe :P

    ReplyDelete
  4. Ke org kelantan tolak cinta dia hehehe

    ReplyDelete
  5. Ye setuju sgt...mybe dia pernh ada pglmn pernh kapel ngn owg klntan ni...

    ReplyDelete
  6. tapi lagi pelik ngan orang yg kelate-phobia, masih ada yer zaman skang hehehe. and betul tu Nik, selalu yg kita tak nak tu la yg selalu kita dapat.

    ReplyDelete
  7. dia igt org suka sgt kat dia tu hehehe

    ReplyDelete
  8. mungkin jugak tu nik, lain orang, lain hati budi dia. lagipun, jodoh tu bukan kita yang tentukan...

    ReplyDelete
  9. kalo melibatkan sensitiviti nih tak pyh la nak post kat laman sosial

    ReplyDelete
  10. hahahha..leyh gelak aje ble bace statement dye tuh..kat fb pon da ramai yg share2 psl dye neyh

    ReplyDelete
  11. Mesti ramai yg sentap ngan tweet dia..isk2 x patut la..

    ReplyDelete
  12. ELEH .. POYO .. ORG PANTAI TIMUR PUN XNK LA KAT HENGKO TUH ..

    ReplyDelete
  13. rasanya nanti dpt terus org Pantai timur

    ReplyDelete
  14. Betul tu.... orang mana mana pun sama pokok pangkalnya diri sendiri...

    ReplyDelete
  15. Susah nak describe orang macam ni..

    Macam2 hal la kan..

    ReplyDelete
  16. eh ada jgk gini..mybe pnh frust kot.hehe

    ReplyDelete
  17. Haha...die yang pelik kot..

    Betul.setuju dgn nik...yang pelik kalu kita yang berkawan dgn orang pelik2 tak kira negeri negara mana pun..

    Sian die....pk positif je la....kan..kekeke

    ReplyDelete
  18. jangan cakap besar sebab ajal maut, jodoh pertemuan semua di tangan Allah... manatau satu ari nanti mang jodoh dia ngan orang kelantan camne? tak kan nak elak kot?

    ReplyDelete
  19. xsuka xapa cari jer rokyat negeri lain huhu

    ReplyDelete
  20. hahaha, pun boleh!!..
    cyda suka orang kelantan sebab nasi kerabu kelantan sedapppppppp.. :D

    ReplyDelete
  21. Ya Allah, Semoga Dia Dipertemukan JODOH dengan orang KELANTAN. Amiin~

    haha

    entah lar kenapa ramai yg tak suka org kelantan.

    sy kawen ngan org kelantan, ok jer. takde apa yang pelik pn.

    dia yg pelik sbnrnya tu. =)

    ReplyDelete
  22. @Wak Gelas™ ada gak org mcm tu yea. tak bagus ada sifat mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  23. @Cik Ain jiran gak la tu..hehe
    hai jiran

    maybe pengalaman dia teruk kot ngan budak kelate sebab tu dia berani keluarkan statement mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  24. @Faizah^Ramli sian la dia. nnt hidup ngan org pelik2..hahahaha

    ReplyDelete
  25. @Nastyna kan...masih ada lagi yg phobia ngan org kelate.pelik sgt kot ore kelate ni..hahaha

    ReplyDelete
  26. @Orga

    btol.jodoh kita bukan kita tentukan.

    ReplyDelete
  27. @Mimie btol gak tu. buat gaduh jea kan.
    tapi tak pe la.hak dia jugak tu. terima jea la pandangan dia..hehe

    ReplyDelete
  28. @Si Matatajam ade la yg balas balik sampai dia dah close rasanya account twitter dia..hehe

    ReplyDelete
  29. @dEdEQ dE wIshEs kot2 ramai la yg nak kat dia sebab tu dia tweet mcm tu

    nak bg org pantai timur jgn dekat ngan dia..hikhikhik

    ReplyDelete
  30. @Arjuna Silvera abis la dia. dapat org pantai timur yg pelik.naya nnt..haha

    ReplyDelete
  31. @hainom OKje setuju. tak perlu libatkan negeri lain

    ReplyDelete
  32. @Myra Jay mcm2 hal. terima jea la. tu pandangan dia..hehe

    ReplyDelete
  33. @are_lin@yu kalau frust mmg kesian la kat dia..hakhakhak

    ReplyDelete
  34. @ashra tu la. fikir positif jea la

    tu pendapat dia kan. takkan kita nak paksa dia suka benda yg dia tak suka lakkkan

    ReplyDelete
  35. @Haryati Faizal tu la. takut gak cakap tak nak ni. yg tak nak tu la selalu dapat

    haa baru padan la..hehe

    ReplyDelete
  36. @Wanieys a.k.a IbuQalief btol. byk lagi negeri lain kat Malaysia ni kan. harap dia tak jumpa yg pelik2 lagi la.

    ReplyDelete
  37. @Cik Syida aishhh..suka ore kelate sebab nasi kerabu yea. pun boleh la..haha

    ReplyDelete
  38. @DiilaNordin bagus la.biasa la.ada yg dapat ok dan ada yg tak ok kan..hehe

    dia ni salah pilih kot.sebab tu dapat yg pelik.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^