Wednesday, January 16, 2013

perjalanan ke Bachok


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Alhamdullliah.. dah selamat sampai ke rumah manis rumah kat Puchong semalam.
update citer balik kampung .
ahad selepas subuh, nik dan adik-adik gerak balik ke Kelantan. seronok gerak pagi-pagi.sejuk jea.
mak cik ni memang excited nak balik kampung.malam tu tak lena nak tido ko tahu..hahaha  
permandangan sepanjang perjalanan 
ku lihat hijau :)
dah start bina lebuhraya yea. kalau betul nanti senang lagi la nak balik ke Kelantan ngan kereta.
dekat sikit katanya. moga usaha murni ni di permudahkan . benda baik harus di sokong .
weee..singgah beli lemang tepi jalan kat Laloh kalau tak silap.
rm 10/ 3 batang lemang.tak raya pun still ada orang jual lemang :)

yeayyy.. akhirnya sampai ke kampung selepas 6 jam tidur bangun tidur bangun dalam kereta..haha
perjalanan amat smooth, tak sesak. maklumlah bukan cuti sekolah..jalan clear jea
6 jam jea dah sampai kat kampung
ku lihat bulan :)))..hohoho

malam sebelum adik masuk wad kami keluar makan. makan kat kedai sepupu. sepupu bukak kedai makanan jual chicken chop dan masakan panas.ramai yang kata sedap. so harus la kita try kan.
ex seam dora nama kedainya.sapa-sapa orang bachok boleh singgah makan sini tau.
not bad la rasa masakan dia. ramai jugak yang datang makan dan bungkus. hope makin maju yea kak Nora .sian. sebelum ni ada orang iri hati. sampai penah satu masa tak ada sorang pelanggan pun singgah makan. busuk kan hati manusia ni.tak boleh tengok orang senang. huh..

ok.tamat citer balik kampung :)


49 comments:

  1. laaa..doh buat highway kat bukit 7 ke tu kak??lmo doh xg kl lps hbis dip kat bangi dlu.hihihi

    ReplyDelete
  2. wahh, bukan main lagi cik Nik! hehe btw, take care, lama saya tak balik kelantan. :[

    ReplyDelete
  3. Rindunya kehijauan sepanjang highway tu, kalau dulu every month tarah jalan tu,merata pusing sana sini. huhuhu rindu rindu rindu.

    ReplyDelete
  4. kak nikkkkk, kuwusssssssnyaaa T__T
    amek la lelemak nadia niiii :P

    ReplyDelete
  5. nice photo!!
    contrast dgn hutan batu di kotaraya

    ReplyDelete
  6. kedai sepupu nik ke tu?
    kerap sangat g makan situ :)

    ReplyDelete
  7. tah bila liza dpt jejak kelantan ek?

    ReplyDelete
  8. sonoknyerrr!!
    kampong laloh tu kampong tok nens tau..kalo kt latarek plak mak sdara duk sana..kalo g sana wajib singgah latarek..nik kampong kt mana?

    ReplyDelete
  9. best nye balik kg.. balik kg pun carik western juga eh...hihi

    ReplyDelete
  10. Bestkan balik kg. Bau udaranya pun dah buat kita rasa segar dan selesa.

    Masyarakat kita masih ada yg dengki buat secara sulit - ikut nafsu syaitanlah tu.

    ReplyDelete
  11. erm.. sedapnya chicken chop tu :D

    ReplyDelete
  12. wah..siap amik gambo pemandangan ye... =) saya belum sampai lagi perjalanan jauh ke sana...teringin gaks..

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...smpi ngan selamatnya..

    ReplyDelete
  14. selamat kembali ke bachok kak...hihi...umah MIL jaa kat gunong. mmg daerah bachok, tp jauh bebenor ngn panta bachok...haaha,,,

    ReplyDelete
  15. masa dok kat kelantan dulu, penah pergi bachok kejap, pekena maggi ketam.. hehehe

    ReplyDelete
  16. lme tak mkn ciken chop...tp tgk kuah tu mcm cair jer...

    ReplyDelete
  17. sampai hati..ada jg orang dengki kat bisnes orang :(

    ReplyDelete
  18. rindunyo nok jale2 klate...hehehe

    ReplyDelete
  19. @iyka syafika ntah la dik.akak pun confius gak sbenarnya.dah buat blum..huhu

    ReplyDelete
  20. @Nastyna kan...rindu kalau dah lama tak balik

    ReplyDelete
  21. @Nens Collection nik kat bachok. nik lalu jea masa nak balik kat laloh tu.jauh lagi kg nik :)

    ReplyDelete
  22. @Warna Warni Kehidupan bestttt..kat kedai tu femes ngan western food.so order tu jea la..hehe

    ReplyDelete
  23. @jaakechik jauh skit la ngan pata bachok tu..hehe

    ReplyDelete
  24. @pha is wahhh..kat bachok ada meggi ketam..tak tau pun..huhu

    ReplyDelete
  25. Thanks for the compliment. ..balik kg dtg lgi...k.nora

    ReplyDelete
  26. Thanks for the compliment. Balik kg singgah lgi yer...k.nora

    ReplyDelete
  27. Thanks for the compliment. Balik kg singgah lgi yer. K.nora

    ReplyDelete
  28. Thanks for the compliment. Balik kg singgah lgi yer. K.nora

    ReplyDelete
  29. Thanks for the compliment. Balik kg singgah lgi yer. K.nora

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^