Monday, January 21, 2013

Restoran Ayam Penyet AP, Kubang Kerian


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nik ni kalau balik ke kampung Kelantan, jarang sangat la nak berjalan-jalan. malas la uolss.lepak kat rumah lagi bagus.huhu..so kalau tanya tempat menarik or tempat makan yang best kat Kelantan,sila jangan tanya yea.

balik kali ni, nik duk ulang alik dari rumah ker HUSM jea. pagi keluar, malam baru balik ke rumah.so kita cari la makanan kat luar :) masa mula-mula balik tu, kami singgah makan di Restoran Ayam Penyet AP. restoran ni ada dalam Pasar Raya Besar Mydin yang berdepan dengan hospital HUSM tu

dekorasi dalam kedai ni lawa dan selesa. banyak gambar-gambar lama


Restoran Ayam Penyet AP
masakan Jawa Timur dan Minang

menu

dah lapar sangat so pilih menu yang dah biasa nik makan. nik order set A.
ada nasi putih+ayam penyet+teh o ais.

nik menu adik. tak silap nik, ni Dendeng Belado

okay la makan kat sini, duduk sekejap je makanan dah sampai.
rasa makanan kat sini pun kira sedap jugak la. kena la ngan selera nik

Kelantan (Kubang Kerian)
Lot G-01+G-02,Mydin Mall
Kubang Kerian, Kelantan
09-5162866,019-9163737

47 comments:

  1. Sis. Nasi kerabu dekat kantin husm best.. dulu masa jg arwah abah kt icu. Hari2 pergi cari makanan kat kantin jea. 3 weeks.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Ninazs..sebenarnya nasi kerabu yang dijual di cafe usm tu adalah air tangan famili mertua sy. InsyaAllah, kami akan buka cafe sendiri bulan 3 ni di sebelah Nirwana Maju Kubang Kerian. Nasi kerabu akan menjadi produk utama kami di samping pelbagai lauk pauk lain yang akan menjadi penambat selera pengunjung..Nnt jemput ramai-ramai ke cafe kami..

      Delete
  2. nampak sedap cantik plak tempatnya.. tapi sayang tmpatnya jauh huhu

    ReplyDelete
  3. best ek ayam penyet tu, kita xpenah makan..hehekk

    ReplyDelete
  4. Hehe..kat sini pun ada tapi jarang makan.
    Sesekali makan tu,yang rasa sedap terpenyet dibuatnye..hehehe

    ReplyDelete
  5. Yunk , teleng kepala nak tengok gambo mule3... haha...

    My fav OK!!!!!!

    ReplyDelete
  6. aduss..sy baru buat entry auto publish 29 ke 30 hb Jan pasal ayam AP ni jugak..tp tempat lain.. kalau tak publish comment ni pun tak pe

    ReplyDelete
  7. kat bangi pun ada restoran ni. memang sedap lagi2 sambal dia yg pedas tu =)

    ReplyDelete
  8. wah kat kelantan pun dah ada ayam penyet ni. nnt boleh suh my mom try sini.

    ReplyDelete
  9. nasi ayam penyet? even kita dok kelate jgk, xpenah smpai pn sane kak. huhu.

    ReplyDelete
  10. wowwww, lamaaa tak makan ayam penyett! hehe, BTW, how's ur sis :)

    ReplyDelete
  11. selalu nampak masa study kat husm dulu... teringin nk pi, tapi, kawan cakap tak sedap. mungkin sebab expectation dia tinggi, sebab kalau kat usm induk sini, ada satu kedai pecel (ayam penyet) yg sangat2 sedap. hehehe

    tapi, tengok gambar ni nampak mcm sedap plak.. argh.. rasa rugi plak tak pergi.. hehehe

    ReplyDelete
  12. kalo g klate nk gak singgah hehe...

    ReplyDelete
  13. lya mkn sekali j ayam penyet.. sedap tu sedap..tp rsa lekat tekak sbb x bkuah

    ReplyDelete
  14. pernah makan kat AP Alamanda.. erm... tak pegi untuk kali kedua kot hehe

    ReplyDelete
  15. sedapnye tgk makanan tu, terliur kat opis.. huhuhu :D

    ReplyDelete
  16. Halal kor?

    hari tu adok baca dalae internet , Ayae Penyek Ap ni tok halal

    ReplyDelete
  17. ayam penyet...blhla..tp kan smpi skrg ayut tak pham...npe dinamakan ayam penyet ek?apa yg dipenyek kan yer??huhuhu

    ReplyDelete
  18. akak kalau gi kelantan tak cariler ayam penyet kot.. mestilah makanan kelantan yang lebih mengancam.... ala dah lama tak gi kelantan..

    ReplyDelete
  19. ayam penyet api ni bnyk cawangan... arituh nk try gak makan kt shah alam..tpi belum berkesempatan....huhu

    ReplyDelete
  20. @NinaAz tak sempat nak singgah ke kantin husm..

    ReplyDelete
  21. @ashra nik pun jarang gak makan.sekali sekala jea makan :)

    ReplyDelete
  22. @Yan Ty hehe..ambik dari jarak jauh..hehe

    ReplyDelete
  23. @Miss A adik makin sihat :)
    thanks sudi bertanya

    ReplyDelete
  24. @pha is citarasa kita semua tak sama kan. ada yang suka dan ada yg tak suka :)

    ReplyDelete
  25. @pB

    tu ayam penyet yang lain. ni tak ada lagi kata tak halal.

    ReplyDelete
  26. @Cho Zila tak sempat nk cari kak.makan jea la apa yg jumpa.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^