Friday, January 18, 2013

salam pagi jumaat


Assalamualaikum  (",)

salam jumaat yang indah buat semua.
semoga hari ini membawa kebahagiaan dan kebaikan buat kita.
jom basahilah lidah kita dengan zikrullah

Zikir Penenang Hati - Hasbi Rabbi


Hasbi Rabbi Jallallah, Ma Fi Qalbi Ghayrullah
Cukuplah Tuhan bagiku Allah Maha Agung, tiada Tuhan dalam hatiku kecuali Allah
My Lord is enough for me Glory be to Allah, there is nothing in my heart except Allah 

Nur Muhammad Salallah Laila Hail LaAllah
Cahaya Muhammad selamat atasnya, benarlah tiada Tuhan selain Allah
The light of Muhammad shines upon us, its true there is no God except Allah

Muhammad Rasulullah
Muhammad itu pesuruh Allah
Muhammad is the messenger from Allah




psttt!!!
sekejab lagi nak bertolak balik ke Kelantan
tak sangka plak akan balik kampung lagi dalam masa singkat camni,
last week balik ari sabtu, minggu ni balik ari jumaat lak. catat rekod ni.
walaupun penat tapi nak sangat tengok keadaan adik bongsu saya. kalau duk sini pun hati tak tenang jugak. adik-adik yang lain pun macam tu . kena mohon cuti lagi.
doakan kami selamat pergi dan pulang yea

26 comments:

  1. moga selamat dalam perjalanan ya

    ReplyDelete
  2. semoga adik nik selamat dlm pembedahan tu ye..insyaallah..berkat doa sumenyer akan okey..insyaallah

    ReplyDelete
  3. have a safe journey! insyaalah

    ReplyDelete
  4. salam pagi jumaat... semoga selamat perjalanan pergi dan pulang ye... ^_^

    ReplyDelete
  5. Penat kakak bayangkan walaupun sekadar mengikuti cerita dari N3 nik. Jauh driving tu ulang-alik kan. Dekat kg seronok sekejap dah nak bertolak lagi..

    pssst: kakak suka nada zikir penenang hati ini

    ReplyDelete
  6. tenang jiwa bile berzikir...
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. HAve a safe trip Nik, tu la dari tak tenang baik ada depan mata.

    ReplyDelete
  8. berzikir dpt tenangkan hati dan jiwa kita

    ReplyDelete
  9. @Kakzakie mmg penat tapi dari duk umah. hati tak tennag..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^