Wednesday, February 20, 2013

adik..semoga tabah dan sihat selalu :)


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Alhamdulillah, my sista yang saya panggil Adik dah makin sihat.
cuma kena jalan slow-slow dan pantang macam orang baru bersalin :)
berat badan turun ker 40.5 kg. amboi nak lawan berat akak dia nampak ni..hehe

ni rasanya dalam beberapa hari keluar ward. sempat lagi ke kenduri kawan dia kawen.
sepatatutnya kena masuk ward balik tapi mintak kebenaran doktor untuk ke kenduri her bestfriend dulu. sempat aje kan.
adik saya yang ber shawl pink tu :)

sumber photo

yang tak sedap hati nak dengar, doktor tak dapat nak kenal pasti penyakit sebenar adik. penyakit adik tu baru first time berlaku kat HUSM. kena tunggu histopathological result untuk decide follow up yang seterusnya.
berkemungkinan tu penyakit genetik. so doktor siap nak suh kami adik beradik dan family terdekat datang buat ujikaji. jadi bahan experimen mungkin..huhu

walau apa pun keputusan, kami semua serah pada Allah. operation dah buat kan.so apa-apa keputusan terpaksa la kami terima .

saya tahu adik saya positif orangnya.kata-kata di di twitter dia buat saya tersentuh.
copy paste dari twitter Adik, akak malas nak print screen :)

org y senyum bila diuji bkn krn ujian itu mudah tp sbb dia yakin Allah kira setiap kepayahan,air mata n pertolongan Allah pasti tiba ;)

want to b strong but u dont know how?there's only one way and it's to b closer to Him

when He put u through a test,u should feel lucky..it means He loves you..n maybe He misses you and wants u to talk to Him

He takes a little from me just to give me more..Allah is soo sweet ;)

went through the operation and learned that having faith in Him is a beautiful feeling..alhamdulillah for this journey ;)

terima ujian dgn redha dan yakinlah dgn perancanganNya.. ;)

stay positif Adik :) insyaAllah, Allah itu sebaik-baik perancang
kalau kita yakin dengan rancangan yang Allah telah aturkan, insyaAllah yang terbaik akan kita dapat

psttt!!!
sian adik. ada sorang doktor yang merawat dia berkenan lak kat dia.
nurse-nurse kat ward tu siap duk perli adik lagi. nasib la adik ooiii..anggap la ni sebahagian ujian jugak
doktor pun.dah ada anak 4 pun gatal lagi.rupanya baik ada makna ni. adik saya dah sakit, doktor nak menambah lagi sakit dia ker. be professional pleaseee..huhu


38 comments:

  1. Happy to see her getting better, and how beautiful of her words. So positive, Alhamdulillah. Tersentuh saya Nik.
    Psstt, payah kalau lawa kan. Doctor tu mmg tak patut.

    ReplyDelete
  2. Adoi.. doktor gatal pulak dah..huuu.
    Allah sebaik2 perancang. Semoga adik sis tabah hadapinya. Mudah2 baik2 belaka

    ReplyDelete
  3. be strong. smoga adk cepat smbuh. Amin :)

    ReplyDelete
  4. semoga adik kak nik cepat sembuh. manisnya senyuman.:)

    ReplyDelete
  5. cantikk adik awk tu. patut lah doktor berkenan. semoga dia sembuh cpt yer :)

    btw, pengantin pun cantik, warna baju dia saya suka!

    ReplyDelete
  6. Bagus betul adik nik..sentiasa positif..

    Get well soon adik!

    ReplyDelete
  7. kak nikkkk, nadia doakan yang terbaik untuk kak nik. semoga dia cepat sembuh. :) aminn

    ReplyDelete
  8. biasala, doktor hensem tu manusia biasa jugakkk.,ahhHKs

    ReplyDelete
  9. sakit pe tu sis? teruk ke sakitnye.. insyaallah semuanya akan pulih.. aminnnn...

    ReplyDelete
  10. adik tu comel sgt..ingatkan anak dara. Get well soon dear!

    ReplyDelete
  11. Semoga adik Nik terus tabah...Mungkin Allah Sayang Pada Adik Nik.. Itu sebab Di beri Ujian sebegitu....

    ReplyDelete
  12. moga adik nik ni makin sembuh ya.. isnyallah doakan selalu

    ReplyDelete
  13. nampak sihat.. memang semangat adik nik tu tinggikan.. sempat lagi gi kenduri kawen...
    ala kalau doktor bujangoklerk kot...

    ReplyDelete
  14. Semoga semuanya dipermudahkan dan berakhir dengan baik. Amin.

    ReplyDelete
  15. doakan moga adik pulih seperti biasa dan menjalani kehidupan seperti biasa. Stay positif ye always !

    ReplyDelete
  16. insyallah, just don't give up...memang patut pun adik nik mendapat support dari keluarga...

    ReplyDelete
  17. insyaAllah, moga adik sihat kembali.. Amboi doktor tu... haih..

    ReplyDelete
  18. aduhai..same2 kite doakan kesihatan beliau yeak....

    ReplyDelete
  19. mg kesihatan kembali pulih..ish apalah org sakit pun ada doktor dok nak try lagi..

    ReplyDelete
  20. mg adik tu kembali sihat,..pedulikan benda lain...

    ReplyDelete
  21. adik akak yg operate hari tu ke? setuju dgn kata2 adik akak tu. Allah rindu hambaNya sbb tu Dia turunkan ujian.

    #terlebih 'baik' dah dokter mcm tu. bg pelempang sikit.

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah..hepi tgk wajah adik nik.mmg tabah dan kuat orangnya..

    Mudahan terus sihat ya

    ReplyDelete
  23. Moga semuanya baik-baik sahaja..

    ReplyDelete
  24. get well soon... muka dah ceria dan berseri tu.. Insya Allah getting better..

    ReplyDelete
  25. Semoga adik kak Nik cepat sembuh. Saya doakan dari jauh :') sentiasa berdoa pada Allah. Allah sentiasa membantu hamba-hambanya yang dalam kesusahan :')

    ReplyDelete
  26. Semoga adik Nik cepat sembuh ye... Insyaallah ... berdoa dan usaha okay..

    ReplyDelete
  27. adik kak nik tu mmg comel, sbb tu doktor tu berkenan....hihi... btw moga dia makin sembuh...

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah..amboi nurse perli buat apa..dah terang2 adik nik sakit tak boleh buat apa2 pun kat doktor yg sihat walafiat tu hu hu hu..

    apapun adik nik cantik mesti baik jugak...tak hairan doktor pun ble jatuh hati..

    ReplyDelete
  29. semoga adik nik cepat sembuh dan sihat seperti sedia kala...

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah adik nik makin sembuh...semoga dia tabah dengan dugaan Allah S.W.T

    ReplyDelete
  31. doktor tu nk kena sebat ke apa...adehh.tak lawak tau bt nk suke2x kat pesakit.huhuhu.be positive slalu bt anik nik...moga selamat seglanya nnt.amin.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^