Sunday, February 17, 2013

buah tangan dari Kelantan



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

murah rezeki . family bakal mertua adik yang kasi ni semalam..hehe
diorang baru pindah tinggal 1 taman dengan kami.
so setiap kali diorang balik dari kelantan mesti ada jea buah tangan.
macam-macam ada :)
owh my fav..ketupat palas manis..bakal mak mertua adik saya memang teror masak.lagi-lagi kuih muih tradisional. untung dapat tumpang makan skali..hahaha
lama dah tak makan .  4 ketul dah selamat semalam..hehehe.sedapppp sangattt
ketupat palas yang ada serunding pun best kan.
yang tawar or ada kacang tu nik tak brapa suka.
kalau nak tahan lama, selalu kami goreng ketupat palas ni. lagi best sebab dia rangup.goreng skali ngan daunnya. tapi please jangan makan daunya yea :)

eh okey la, nak sambung makan.byee

26 comments:

  1. Sedap tu ketupat palas di goreng

    ReplyDelete
  2. Simpan ketupat dalam peti pahtu goreng. Owh. Sedapppp. Hihi

    ReplyDelete
  3. Ketupat palas ni mmg faveret, tak kisah la berkacang, berdaging atau kosong.. huuhu
    untung la pasni sokmo dapat buah tangan kelantan.

    ReplyDelete
  4. raya lambat lagi, tapi ketupat dah ada...?

    ReplyDelete
  5. Hohoho..baru tau rupanya ketupat ni blh goreng.dulu masa kt kolej..kwn kte dr klntn mesti bwk ketupat ni blk kolej. Kte suka yg tawar. Sedappppp

    ReplyDelete
  6. Kopok ikan yg 'pedas' tue mmg favret sy..dl ms study ramai kwn2 ore klate,so selalu suh dorg beli bl dorg balik kg..skrg,dah payah nak dapat..
    Tapi semalam ade mber bagi kopok ikan tue,dia pun br balik kg kt klate..seronok sguh....

    ReplyDelete
  7. arhh..kenapa perlu ada ketupat? ni yang jeles nih...nak buat tak reti, kena tunggu time raya jelah baru dapat makan...

    ReplyDelete
  8. elya mmg suka satu keropok dr kelantan ni..lupe laaa nama die..packaging seakan serupa mcm kt gamba tu..ehhe

    ReplyDelete
  9. ketupat palas dgn serunding tu sedap! kalo ketupat saje sy xgemar sgt. huhu.

    rindu nk makan dodol la. sedapnya.

    ReplyDelete
  10. ketupat palas tu mmg feveret KA lah hehehe

    ReplyDelete
  11. mcm2 ada... kira bertuah jugak nik kan...

    ReplyDelete
  12. Hehe.kalu duk sebelah umah nik ni,mesti kita da dapat rasa..
    Uhukkkkkk...hehe

    ReplyDelete
  13. :) ketupat palas....ni la msalah klu bt entry smbil nk mkn...hihihihi

    ReplyDelete
  14. hahahhaa, kebetulan sungguh la kak nik. jaa skang ni pun tgh makan asam yg dlm botol tu jugak ni (tudung purple) sedap!! mak yg jaa bagi beberapa hari lepas....heee!

    ReplyDelete
  15. tak pernah lg makan ketupat palas manis tu...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah rezeki, sedapnya tgk buah pelam tu..

    ReplyDelete
  17. alahai sodapnya.
    suka makan ketupat palas cicah serunding ikan bilis.sedap

    ReplyDelete
  18. like ketupat palas n kopok ikan tuh

    ReplyDelete
  19. dulu masa belajar roomate dari kelantan selalu bawak benda-benda ni...hehe suka sangat

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^