Saturday, February 23, 2013

dari ‘Gangnam Style’ ke ‘Harlem Shake’


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tahun 2012 tahun untuk fenomena Gangnam Style aka tarian kuda oleh PSY.
skarang muncul pulak  'Harlem Shake'
dikatakan telah mencipta satu lagi fenomena di laman Youtube
tarian merapu meraban pun boleh jadi popular uolss
tarian ini berasal dari sebuah kawasan bernama Harlem di New York dan pernah dipopularkan sekitar tahun 80an. Nama Harlem Shake kemudian digunakan sebagai tajuk bagi lagu eletronik yang dihasilkan oleh Baauer. Tarian ini hanya memerlukan anda menggoyangkan bahu, pinggang dan tangan anda dengan pantas.
Oh Bulan
video viral pertama tarian ini telah dimuat naik pada 30 Januari lepas dimana sekumpulan lelaki memakai topeng dan baju latex menari tarian Harlem Shake.






video kompilasi  ‘Harlem Shake’ di Malaysia


macam - macam la korang ni

yang ni paling best. korang mesti tengok
‘Harlem Shake’ versi muslim

nice one.... a thousand thumbs up  ^___^

21 comments:

  1. Hahaha yg Muslim Version tu paling best. Betul, jangan la diikut benda2 mnegarut ni, burok pun.

    ReplyDelete
  2. Macam2...kalau pkara yang mcm ni cepat jer terpengaruh.

    ReplyDelete
  3. Macam2 dahh dunia hiburan zmn sekarang nie

    ReplyDelete
  4. macam macam sekarang nih.cuba malaysia pulak buat versi sendiri. halimah jongang goyang goyang.kekekeke

    ReplyDelete
  5. Hehe tunggu kompilasi semua harlem tu 'dikompilasikan serentak'.

    Salam kenal, dari belog Monster Glider tadi :)

    ReplyDelete
  6. Mcm mcm fenomena skng ni kan...kdg rasa ngarut je

    ReplyDelete
  7. tengok harlem shake ni cam ntah pape..hehe

    ReplyDelete
  8. harlem shake pulak adessss..haha..hadoiii mcm2 la skunk ni..

    ReplyDelete
  9. kelakar lah diorang ni, tarian camni pun boleh glamor...

    ReplyDelete
  10. hu hu hu...x berapa nak berminat dengan Harlem Shake ni... x best... lol...

    ReplyDelete
  11. page pertama dalam utube benda ni lah.adoi..macam2 dah skrg ni.haha

    ReplyDelete
  12. @Nastyna diorg ni cipta mcm2 tarian.harap tak ada la ikut nya kan

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^