Thursday, February 28, 2013

flyover runtuh di laluan Putrajaya


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Satu kejadian jambatan runtuh baru sahaja berlaku 2.30 petang tadi (28 Feb 2013) di laluan Putrajaya Link selepas Plaza Tol Putrajaya Lebuhraya Elite berhampiran Selangor Science Park 2.
-Berita Harian-

terkejut bila baca status di Facebook. dekat sangat la ngan umah nik kat Putra Perdana ni.
 flyover tu memang dah tutup untuk laluan.. memang dah dilencongkan ke laluan lain
bebulan dah rasanya. 

rupanya ada masalah.berlaku pemendapan tanah. 
dengar khabar, sebelum jambatan tu runtuh, cable TNB yg supply kat kilang Q CELL tu dah hampir nak teputus disebabkan tanah kat area tu mendap lagi lepas repair..hari ni tiba-tiba jambatan tu betul-betul runtuh 


dah terjawab la kenapa kawasan ni di tutup.ada masalah rupanya.
nasib baik la tak ada yang cedera .
tetiba teringat ayah nik yang pernah jatuh di sebabkan jambatan runtuh. tragedi november gitu..huhu
nasib baik sempat berpaut kat sampan.
semoga Allah swt melindungi kita semua dari bahaya

15 comments:

  1. Syukur la takder yang cedera. Macam2 kan.

    ReplyDelete
  2. Serammnyaa tengok jambatan runtuh ni.. mintak jauh dr malapetaka semuaa

    ReplyDelete
  3. yup..memang dalam pembaikpulihan...nak lalu pepagi pun memang dah dilencongkan

    ReplyDelete
  4. Kena cari kontraktor yg buat flyover ni dulu..nih mesti kes rasuah byk ni..

    ReplyDelete
  5. mmg kt situ dah ttp kan sejak bulan 12 aritu

    ReplyDelete
  6. dasyat sangat , ya allah terase takot da nak naik jambatan nie

    ReplyDelete
  7. Mujur tempat ni dah ditutup, kalau tidak lagi bahaya kepada orang ramai

    ReplyDelete
  8. nasib memang da ditutupkan.kalu x,lg naya ada yg tkorban.

    ReplyDelete
  9. elok je kan runtuh kat tengah2 tu. nasib baik dah ditutup awal2.

    ReplyDelete
  10. sib baik laluan tu dh ditutup kan?

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^