Tuesday, February 26, 2013

jangan terliur


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

good morning to everyone !
saja nak tayang gambar makanan kat korang. iiolss terliur sebenarnya. so nak bagi korang terliur jugak.kahkahkah * gelak jahat
adik nik selalu macam ni. upload gambar makanan kat facebook pastu tag akak-akak dia
yang dah kenyang pun boleh lapar balik tau tak :)

banana cake n choc topping
laksa kelantan
simple plain baked cheese cake
base:cake
topping: puding karamel :)
roti jala
kuih sagu
buah melaka aka onde-onde
honey pancake! :)
agar-agar milo
feveret family. paling biasa pun family kena pandai masak ni
kalau tak pandai jugak memang tak boleh ngaku family.haha
taip kali raya ni hidangan wajib.tak raya pun Ma akan buat jugak
kecik-kecik selalu bukak peti sebab makanan ni la :)

ya Allah, lapar pulak tengok gambar-gambar makanan. ni masakan adik bongsu saya.
agak-agak kalau dah pandai masak ni semua boleh kawen tak?
ikut ayah nik la,  adik tak ada sijil lulus untuk kwen lagi.muehaha
nasib la adik.sapa suh study lama-lama.

adik selalu baca blog saya, tapi memang jarang komen.silent reader gitu. tapi skarang kat kampung tak tahu la baca ke tak..hehe
adik!! nanti datang sini...nak cheese cake pleaseee
teringin nak makan cheese cake.buat sedap macam raya puasa aritu boleh.hehe

jangan salahkan saya kalau korang terliur.semua ni salah adik  ^___^


20 comments:

  1. rajin betul adik nik ni..
    eh, dah lulus nak kawin ni...
    sejuk hati mak mertua makan yng sedap2 ni...

    ReplyDelete
  2. laksa kelantan tu nina paling terliurrr... warghhh..susah nak cari kat sini. mama buat jugaklahhh yang sodap!!! hihihi... sis, bulan 5 ni kelik kapong kea?

    ReplyDelete
  3. uinahhh..cane tak terliur kak....kek tu sedappppp nyum nyum

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum ros....sedap2nya..:)

    ReplyDelete
  5. alamak dah terliur....lagipun perut tgh kosong ni

    ReplyDelete
  6. Jangan terliur la wat terliur ni..
    Saya nak yang banana choc tu...uhuk...pantang nampak cekelat ni......hehe

    ReplyDelete
  7. sedapnyeeee!!!! ble tgk laksam tu terus terliur, lama dah tak makan laksam..

    Ala.. dah lapar daaa :)

    ReplyDelete
  8. asal byk sgt mknn ni..xmnhan btl lah..huhu

    ReplyDelete
  9. benci benci benci. hahaha.. cake tu melting sg tgkkkkkkkk.. nak please

    ReplyDelete
  10. hihi..bgusnyee sume looks really222 yummy!!!

    ReplyDelete
  11. hmm hmmmm akak saje jek kannn. huwaaaa terliurrrrrrrrr -_____-

    ReplyDelete
  12. Telan air liur tengo laksa tu.....huhu

    ReplyDelete
  13. habis basah laptop air liur duk meleleh, by the first picture lagi.
    sama la my adik pun, letak gambar siap citer2 lagi sedapnya sedapnya. pastu cek my blog tnegok kueh tak jadi siap gelak2.

    ReplyDelete
  14. menangis tengok entry ni malam2 butaaa T___T

    ReplyDelete
  15. dah terliur T__________________T

    ReplyDelete
  16. fist time masa makan laksa kat kelantan ari tu, rasa pelik sbb kena letakkan belacan dalam laksa masa nk makan... heheh

    ReplyDelete
  17. kalau macam tu punya kuih mmg dah boleh kawen tu hehee...
    yang OKje suka .... buah melaka, roti jala, laksam....yg keke kek ...bolehlah.....makan tapi tak delah kronik hehe

    ReplyDelete
  18. Adehhh semua tu feberet nory...
    Menendang2 cacing dlm perut ni...
    Laparrrrnyer....

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^