Wednesday, February 27, 2013

kejam kejam kejam


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kawan facebook share gambar ni.terkejut tengok pic ni.subhanAllah, kejam nyer manusia ni

ya Allah.. comel sangat
seorang bayi yang dibiarkan seperti sampah dan dihurungi semut. kejadian di pondok tunggu bas Institut Veterinar hari ini. baby ni skarang di hantar ke Hospital Kluang, kat wad NICU

tergamaknya ibu dia buat anak dia macam ni...sebak nya hati
kalau tak nak sekali pun anak ni bagi lah pada orang lain pleaseee..jgn dibuang begini
semoga baby ni sentiasa sihat dan di lindungi

Ya allh brtuah sngt rse'y ary nie dpt selmt kn bby girl yg di buang di tpi bastop veterina....sdih sngt2,pilu hti seorg ibu...trgamk binatg yg buang seorg mnusia yg xbrdosa.....xlena tdo,x bsah mndi,x lalu mkn

tringt kat bby tu....sy yg angkt dia,sy yg buang smut api kat bdan dia,sy yg pluk dia kuat2....ksian sngt bdan dia dh biru,kmaluan dia biru.

41 comments:

  1. sape la parents budak ni.. rase mcm nk sepak2 je... org yg susah dpt anak ni mcm2 ikhtiar dibuat... tp diaorg yg senang ni senang2 je nk buang2....

    ReplyDelete
  2. ya Allah..subhanallah..apa perkembangan bby tu yer skrg nie..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah... montel pulak tu. Sayangnya kenapalah tak bagi aje kat org mesti ada yg mahu. Bukan aje bodoh tapi kejam ibunya!!

    ReplyDelete
  4. comeyynyer....
    siapalah yang takde hati perut sanggup buang baby yang tak berdosa mcm ni...
    sedangkan binatang pon sayangkan anak...
    ni kes lagi teruk dgn binatang...

    ReplyDelete
  5. Ya allahhhh. Kesiannya baby ni. Comel sgt.... sungguh tidak ada perasaan keibuan ibu yg buat mcm ni. Mungkin mereka ada apa2 masalah y kita tdak tahu. Tp tergamak dalam keadaan begini

    ReplyDelete
  6. ya ALLAH, terlampaunya. baby tu tak bersalah pun.

    ReplyDelete
  7. Ya Allah kejam nya manusia sekarang. Apa laa salah baby tu )':

    ReplyDelete
  8. alahai kesiannya dibuang macam tu..

    ReplyDelete
  9. Allahuakbar, kenapa la dorg sanggup buat camni, tmpt perlindungan utk baby dh disediakan, ape lagi x cukup. MasyaALlah dunia akhir zaman. Nauzubillah...

    ReplyDelete
  10. Allahu rabbi..!!Bergenang airmata tgk baby yg suci murni ni dicampak mcm buang sampah.moga ibu yg membuangnya dikejar rasa berdosa smpai kiamat!

    ReplyDelete
  11. ya allah..kesiannya.
    nasib tak jadi apa2 kat budak ni..
    kenapa la ibu dia x mau ank secomel tu

    ReplyDelete
  12. kejamnye!! meh sini mak ayah dia kte try lempang3.. sakit hati tengok. Dah laa nomey2 baby tu

    ReplyDelete
  13. Ya Allah nik,,,kesiannyer tgk baby tu..kenapa manusia semakin zalim skang ni...seyes rasa sebab nengok baby tu...baby tu lansung xder dosa kenapa buat mcm tu....Allahhuakbar apa nk jd dgn dunia skang ni

    ReplyDelete
  14. sampainya hati org yg buang tu... takde sifat kemanusiaan langsung...

    ReplyDelete
  15. teruklah diorang ni, hm...sekali kena bala dari Allah, baru terkedik-kedik nak bertaubat. harap-harap baby tu ok lah...

    ReplyDelete
  16. hati binatang betul mak bapak budak ni.. kesian dia..

    ReplyDelete
  17. akak pun ada baca '
    x sampai hati tgk
    sedih tgk bb nie
    sib baik dia panjang umur utk tgk kejahilan ibu kandung dia nanti

    ReplyDelete
  18. Ya Allah..sungguh kejam sekali siapa2 yg buat mcm ni kat baby tu..binatang pun tak buat mcm ni..

    ReplyDelete
  19. comel.. sanggp ibu dia buang bayi ni. tak kesian ke

    ReplyDelete
  20. sedihnyaa...sy walopon blum kawen teringin nak jaga baby yg mlg cmni dr ditgn makpak yg kwangjak!!!

    ReplyDelete
  21. @Siti Haslinda Sadiken dgr khabarnya kat hospital kluang.selalu bby mcm ni akan di serahkan ke badan kebajikan. so tak tahu perkembangan dia skarang.

    ni pun dpt dari kwn fb yg link gambar ni dari org yg jumpa bby tu.org tu pun dah tak tahu mcm mana keadaan bby tu.

    ReplyDelete
  22. @NinaAz semua org tertanya2 apa sebab bby tu di buang.

    harap pihak polis dapat cari ibu baby tu.

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah banyak pahala yang diperoleh. Syukur ya allah bayi tu selamat, kejamnya ibu dia sanggup buang macam tu saja, sedih dengan masyarakat hari ni

    ReplyDelete
  24. skenye tgok beby.. sejuk je tgk.. mcm mane la org blh pk nk buang.. kalau xmu jage pun letk la kat tempat y org akan lalu...aduhai..

    ReplyDelete
  25. sedangkan binatang pun tak buang anak. speechless sebenarnya I dah.

    ReplyDelete
  26. sebak jaa tengok gambar ni, lagi sebak bila baca apa yg kat maz tu cakap. seriyes kuar air mata ngn sendirinya...

    ReplyDelete
  27. Panjang umur baby tu..kejamnya ibu baby ni...

    ReplyDelete
  28. Kadang mmg tak sanggup tgk gambo ni..
    Tahlah..budaks muda skang,tau sedap je..tapi tatau nak bertanggungjawab.keji

    ReplyDelete
  29. ya Allah. dimane letak erti keprimanusiaan anda baby yang suci itu pun dibuang merate rate. :(

    ReplyDelete
  30. ya allah..sian tgk..dah la chomel & sihat..

    ReplyDelete
  31. Ya Allah.. kesiannya baby tu.. semoga siapa-siapa yang selamatkan baby tu sentiasa dilindungi oleh Allah SWT.. Amin..

    ReplyDelete
  32. alahai comel nye....smpai ati mak dia.

    ReplyDelete
  33. kena la sanggup buang macam tooo , kalau tanak anak too pun letak la dekat masjid atau rumah anak yatim , jangan la sampai tepi tong sampah , subhanallah ,

    ReplyDelete
  34. aduh...sampai hati dia buang camtu...kucing pon syg anak...ni manusia plak buang2...

    ReplyDelete
  35. Ya Allah, sebaknya tengok..
    Kita yg kalau terkena semut api pun dah sakit, apatah lagi bayi sekcil ini

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^