Tuesday, February 19, 2013

Pure Marine Collagen (PMC)



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

ramai org duk citer sal Pure Marine Collagen. dulu tak ambik kisah pun. 
kebetulan collagen ni ada promosi , so saja je lah menggedik nak try. 
mana tau, kot kot lepas ni naik seri . agak-agak telan ni boleh cantik macam Cik Ta tak?
hehe
beli dengan kawan sekolah yang tinggal kat sandakan. beli 1 kg lagi tau. nak bagi kat adik-adik try jugak
nampak tak kasih sayang kakak kat situ? hehehe
Pure Marine Collagen adalah kolagen mentah. 100% asli dan belum diproses.
tiada campuran bahan atau pengawet atau pewarna.

Kesan-Kesan Pengambilan Kolagen Asli:
* melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
* meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
* memejalkan payudara, otot dan punggung
* menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
* mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
* mengurangi selulit dan memberi tenaga
* melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
* menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
* meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
* merawat penyakit gout dan mencegah kanser / tumor
* mengurangkan tekanan darah tinggi dan merawat anemia
* meningkatkan fungsi penghadaman / pencernaan, merawat gastrik
* anti bakteria / kulat dan memecahkan toksin
* menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
* menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
* melicin, menegang dan menghaluskan kulit
* mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
* menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
* memberikan rasa kekenyang (diet) dan memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit)


beza rumpai laut ungu dgn kuning?
rumpai laut ungu lebih banyak khasiat berbanding rumpai laut kuning kerana rumpai laut ungu diproses secara semulajadi. rumpai laut kuning diproses secara stim menyebabkan khasiat berkurangan.

banyak gak kelebihan makan collagen ni yea
so kita kena try dulu. baru boleh citer lebih.
anyone yang dah pernah try? ok tak?

nak beli jugak boleh la pm kawan kita yea. murah la sebab ada promosi. 1 kg tu banyak dah rasanya.sebab ada yang cakap 100 g pun boleh tahan 2 - 3 minggu.
 klik link ---> Pure Marine Collagen

harga Pure Marine Collagen (PMC)
gred AA -kuning
*1 kg - rm40 inc postage
*2 kg-RM75 inc postage
*3 kg-RM110 inc postage

gred AAA - ungu
*1 kg - rm40 inc postage
*2 kg-RM75 inc postage
*3 kg-RM110 inc postage

jom la kita try sama-sama. nanti boleh kita cantik sama-sama. muehahaha.
cantikk sangatttt * mata ke atas tangan ke bahu


31 comments:

  1. kita tak pernah cuba. Memang nak cuba, Tapi kat rumah sewa tak best.. rasa bersalah nak penuhkan peti sejuk dgn barang2 kita je.. hehehehe.. :)

    ReplyDelete
  2. haah...nory pon taw pasal collagen ni, teringin jgak nak try...org kata , nak cantik kena rajin mkn collagen...hehehe..

    ReplyDelete
  3. jaa pun dah try... sedap... campur ngan air oren twister...slurpp2x! sedap. kejap jer licin.

    ReplyDelete
  4. Saya pernah makan. Kawan bg y dah siap. Pastu 1kg y xbuat lagi. Makan dgn twister. Besttt

    ReplyDelete
  5. Ramai yg dah cuba kan nik. Tapi kakak tak lagi walau ada juga perasaan ingin nak cuba.

    ReplyDelete
  6. nik kalau berkesan infom ekk.. akak jiran sebelah umah jual tapi tak penah pun niat di ati nak membeli.. ghase cam malas aje bab2 nak masak2 ..

    ReplyDelete
  7. lama x dtg sini..hehe..
    banyak khasiat die..org ckp buat jeli kan..pastu letak dlm peti ais..mkn mcm jeli jek..boleh try ni..hehe

    ukiran henna tu lawa la..nens pon suka tau..aitu ukir sdirik je mcm hampeh jdnyer..mmg kene letak pd yg pakar baru ler cun..hehe

    ReplyDelete
  8. saya pun makan PMC ni..yang kaler purple purple punya..best jugak da makan almost seminggu da..sistem percernaan dah makin baik dari dulu..hee =)

    ReplyDelete
  9. kat rumah pn ada bendalah ni..hi hi x start pakai lg.. nak paki jugaaa

    ReplyDelete
  10. erkk.. sedap ke ek rase bnde nih.. takot nk try.. sbb tekak ni payah nk menerima kehadiran 'benda baru'.. heheh

    ReplyDelete
  11. nik try dulu nanti share keberkesanannya ye....

    ReplyDelete
  12. suke tgk rumpai laut ni....tp tak terasa kot mahu,,huhuhu

    ReplyDelete
  13. sekarang glamor pulak colegen rumpai laut..kitorang laki tak fikir sangat, mostly girlz la...

    ReplyDelete
  14. saya pakai pmc jugak. dah habis stock terus stop ehee.. skng jerawat naik blk -_-. Elok sebenarnya amalkan jgn stop :)

    ReplyDelete
  15. hihi.pernah cuba.tapi x tahan dengan baunya.;)

    ReplyDelete
  16. Macam musim colegen pulak sana sini org cakap colegen..colegen.., macam musim durian crepe dulu...

    ReplyDelete
  17. agak2, lelaki pun sesuai tak..? heheh

    ReplyDelete
  18. cantik sangat tu yg tak tahan tu hahahah. Nampak merata jugak orang duk cakap collagen ni.

    ReplyDelete
  19. Sy pun tgh amalkn pmc ni..so far ok kesannya pd sy..sakit lutut ( mcm org tua hahaha) byk kurgnya..

    Murah tu kawan nik jual..

    ReplyDelete
  20. Hehe.saya pun makan tapi dalam bentuk pil..cuma kurang disiplin..ahakssss...

    ReplyDelete
  21. sana sini org guna rumpai laut ni..tak berani nk cuba takut tak tertelan..

    ReplyDelete
  22. ramai dok cerita pmc ni kan...tingin nak try tp tkt xlalu kihkihkih

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^