Friday, February 8, 2013

Restoran Alam Wadiah, Kamunting


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

asyik entry sal restoran orang lain jea. apa kata promote restoran family lak kan.hehe
ni restoran family mertua saya . sapa-sapa orang Kamunting, Perak boleh singgah makan kat sini tau
berhampiran The Store Kamunting dan KFC Kamunting
restoran ni bukak dari pagi sampai petang. isnin hingga khamis jea. weekend tutup.

makanan of course la sedap, air tangan MaMa kan :)
yang penting ada banyak pilihan makanan. 

tukang masak menjeling manja ..hehe
Mama ambik alih uruskan restoran ni.pemilik lama tak sanggup nak uruskan.
penat sebenarnya nak uruskan restoran ni. setiap hari dalam kul 4.30 pagi, Ayah dah bangun nak ke pasar borong. Ayah memang suka beli barang basah yang fresh.
nak bukak restoran kena IKHLAS, bukan fikir untung jea, tapi kualiti makanan macam nak bagi kucing makan

saya sokong cara mertua saya berniaga. kalau fikir untung, ayah boleh jea beli barang basah yang dah tak segar. ada yang jual longgok jea kat pasar dan harga memang sure murah. tapi Ayah tak nak macam tu.
kalau kita nak berniaga makanan, biarlah lauk pauk yang di jual ibarat kita masak untuk kita makan sendiri. untung skit asal rezeki BERKAT.

jemput ke sini kalau korang singgah Kamunting yea :)

Restoran Alam Wadiah
Alam Wadiah, No. 5, Jalan Medan Saujana 8,
Medan Saujana, 34600 Kamunting, Perak

alang-alang dah dekat ngan The Store Kamunting, mai la kita singgah ke sana sekejab
thanks hubby, dapat sehelai baju..pink lagi
sayang lebih la kalau gini :)

salam Jumaat semua dan selamat bercuti (^_^)

18 comments:

  1. haa. nanti samapai perak kene try singgah cni. he3

    ReplyDelete
  2. dkt area kg. sy nie.. blek kg nanti boleh singgah =)

    ReplyDelete
  3. jauh nak singgah... tapi makanan yg sedap n segar mmg akan dapat permintaan ramai..

    lagi satu mmg jarang ada restoran yg tutup weekend, mmg famili mentua ni berniaga tak kejar duit semata mata, kan?

    ReplyDelete
  4. nak gi taiping gak... bilakah itu...

    ReplyDelete
  5. Suka kakak bila ada saudara sesama Islam kita yg maju macam ini. Nama restoran pun sedap didengar telinga. Kalau dekat dgn kakak mesti kakak terjah. Mana tahu akan dtg kakak ke utara kan nik...

    ReplyDelete
  6. wah memang banyak pilihan
    selalu kalau air tangan org tua nie lebih sedap .. cuma daya ngan x daya sahaja nak uruskannya .. ;)

    sedap2 laukk .. geram lak ;)

    ReplyDelete
  7. besnye ada restoran keluarga.. kalau akak balik ipoh nanti boleh le singgah....

    ReplyDelete
  8. ada restoran sendiri baguslah kan... rezeki mereka pada perniagaan makanan...

    ReplyDelete
  9. owh restaurant famly. patut boleh ambik gambar siap masuk dapur lagi.hehe terkejut hana tengok sampai masuk dapur

    ReplyDelete
  10. setuju sangat, nak berniaga kena ikhlas, baru kekal lama. orang pun akan sentiasa ingat.

    ReplyDelete
  11. wah... kalau saya sampai sini..mesti saya roger-roger :)

    ReplyDelete
  12. hihi..nnti blik mlysia ti bleh try kedai nih=)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^