Tuesday, February 26, 2013

semakan daftar pemilih PRU 13 secara online dan SMS


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Insyaallah, tak lama lagi kita akan hadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13). 
bahang  PRU 13 semakin terasa walaupun tarikhnya masih belum ditetapkan oleh YAB Datuk Seri Najib. 
khabar angin kata PRU 13 akan diadakan pada April 2013. kita tunggu jea la yea.
 tak payah pening-pening nak fikir. biar orang yang bertanggungjawab jea pening..muehehe

ada yang tak sabar nak tunggu pilihanraya yea.
popular lak kata kunci PRU13 kat blog ni. rasanya macam tak pernah taip entry sal PRU13 lagi.
sebelum tu jom kita semak daftar pemilih PRU13( entry bermanfaat skit coz selalu up entry merapu jea kan..kikiki)
cara untuk semak daftar pemilih PRU13. 

Semakan melalui laman web

1. Semakan daftar pemilih individu
klik laman Web Rasmi Semak Daftar Pemilih.
masukkan No. K/P (tanpa "-" atau "space") dan klik Semak


2. Semakan daftar pemilih bagi isi rumah
boleh juga buat semakan lebih daripada seorang seperti untuk diri sendiri, suami/isteri dan anak-anak.
Masukkan No. K/P (tanpa "-" atau "space") dan klik Semak
Jika ada tambahan isi rumah, klik Tambah IC

Semakan melalui SMS
Taip SPR< jarak >SEMAK< jarak >No. K/P
dan hantarkan ke 15888

saya dah semak. korang dan semak ?
Dun Perupok. Parlimen Bachok.

tak sabar nak mengundi.excited okey. 5 tahun dulu tak sempat nak pi mengundi.
kali ni harus balik walau susah macam mana pun. yang bagusnya semua adik beradik saya dah layak mengundi :)
selamat mengundi  untuk semua ^_^

15 comments:

  1. tadi dah pergi cek, tapi xdpt,

    p/s: jemput singgah di blog saya :)
    ehfarahin.blogspot.com

    oh lupa, sy belum cukup umur :)p

    ReplyDelete
  2. belem pernah mengundi.... insyaallah mungkin yg akan dtg berkesempatan

    ReplyDelete
  3. selamat mengundi!!!!!!!! pangkah elok2. hahaha

    ReplyDelete
  4. tak saba nak mengundi tapi pru asyek tangguh je. bosan. hmmm....

    selamat mengundi ! :D

    ReplyDelete
  5. thanks. first time join PRU ni sbb umur bru cukop

    ReplyDelete
  6. nadia pon tak sabarrrr nak balik mengundi kak nikkk. :)))
    first timeee ni. hewhew

    ReplyDelete
  7. mesti jatuh masa cuti sekolah juga..sebab nak pinjam sekolah hu hu

    ReplyDelete
  8. dah check dah.. tak sabar nk mengundi jugak...

    ReplyDelete
  9. dah bertahun-tahun tak mengundi, kalini nak mengundi jugaklah.thanks for the info :)

    ReplyDelete
  10. Sy br dftar tahun lps...hahah

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^