Tuesday, February 12, 2013

Sunplay Super Block SPF 130 PA++


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sebelum pi Langkawi, dalam list memang nak kena beli sunblock. panas kat pulau ni lain macam skit dari panas kat darat. sunblock kan penting, nak protect skin dari pancaran matahari. kulit nik lak jenis yang mudah sangat sunburn.

nik dah cuba produk ni masa kat Langkawi, bagi nik memang best. teksturnya cair so cepat menyerap dan mudah diratakan ke kulit dan tak berbau
tak rasa melekit pun bila berpeluh.
cari yang spf lebih tinggi coz sepanjang hari nak berjalan dan terdedah dengan matahari terik lagi-lagi  masa aktivit island hopping kan.

ni bukan sponsor advertisement ye.nik beli dengan duit hubby tau.kikiki
kulit nik ada acne. tapi bila pakai tak ada effect apa-apa
balik dari Langkawi tak sunburn langsung
suka dengan design botol dia,  kecil dan slim so senang nak bawak kemana-mana dan letak dalam handbag.

ada yang cakap , untuk kulit Asia, kita tak boleh guna sunblock SPF nya lebih dari  50.
cause akan membahayakan kulit :) ada sapa-sapa tahu, ni fakta atau auta?
atau ada sunblock yang lagi best dari ni? ce kongsi. nak gak tahu  ^__^


19 comments:

  1. as far as i know,, makin tinggi spf makin baik,, maria elena pun guna yang ni time gi pulau ape entah hari tu,, ok je rasanya,, hehe

    ReplyDelete
  2. ok2 nanti i cuba carik info dan share... he he he... tapi sunblock sunplay memang best...

    ReplyDelete
  3. nak masuk hutan nanti boleh gune ni kot.. hehe..

    ReplyDelete
  4. tinggi jugak ye spf dia? saya paling tinggi pun 15 je tu pun dlm compact powder hehe.. teringin nak pakai tapi mcm rasa berminyak je kat muka, sebab muka saya mmg jenis tu kot hehe

    ReplyDelete
  5. sama lah nik, ritu masa pergi phuket pun beli yang ni jugak, dah balik langsung tak nampak sunburn.padahal kat phuket tu asyik main air laut jer...

    ReplyDelete
  6. disponsor oleh hubby gitu. hehehe
    I tak tau pulak pasal skin rules ni, tapi sunplay ni mmg best, satu lagi bananaboat ker nama dia lupa dah.

    ReplyDelete
  7. Hallo sobat di petang ini saya datang lagi berkunjung, blog anda ini menceritakan apa?? apakah anda gemar menulis tentang diri sendiri??

    ReplyDelete
  8. kita tak tahu sbb tak penah amek tau pasal sunblok ni. hikhik

    ReplyDelete
  9. umanggg ai spf 130 pa+++ tuh....xpe,walaupun mhl puas hati kan...

    ReplyDelete
  10. yang hana tau kan. no kat spf tu mewakili masa kita boleh berjemur di bawah panas. makin tinggi nombor tu makin lama kita boleh terdedah dengan matahari.

    ReplyDelete
  11. jaa ingtkan iklan advertorial td... baru nk ucap tahniah...nasib baik kak nik dah mention awal2...hihihi...

    p/s : produk ni bgus, ada spf tinggi, cuma rege dia mahal laa.. guna time bercuti kat pulau mmg bagus.

    ReplyDelete
  12. Sunblock ni memang terbaik!Hari tu gi P.Tioman pakai sunplay 130+++ xburn pun kulit! Memang sangat disarankan walaupun mahal berbaloi tau!! pakai kat muka pun xberminyak walaupun kulit muka saya berminyak dan cepat meresap kat kulit =]..

    ReplyDelete
  13. Di mana nak beli produk ini ye ? Saya cari di giant tapi hanya spf80 sahaja yang paling tinggi , yang lain 50 dan 60 . spf130 tidak jumpa .

    ReplyDelete
  14. spf 60 tu pn dh lebih 12 jam tu main panas boleh tahan.. klu pakai yg tggi5 nilai spf tu rasa membazir je sbb bukan nk berjemur 24jam pn hehe..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^