Saturday, February 2, 2013

Trip to Langkawi : Part 2 | Casa Fina Fine Homes


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Casa Fina Fine Homes, ni hotel yang kami stay untuk 3 hari 2 malam,. it was cabin based concept.
masih baru lagi konsep kabin ni kat malaysia kan.
terletak di Pantai Chenang. sebelah Landcons Hotel Langkawi. seberang dia ada Underwater World Langkawi, Mc Donald , duty free shop the Zone  dan Coco Valley . lebih kurang 20 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi. 40 minit dari Jeti Kuah

excited giler kot bila dapat booking hotel ni. teringin nak rasa stay kat cabin.
 booking thru fon jea. pastu pilih jenis room yang nak di sewa. then bayar duit booking. senang.


entrance to Casa Fina Fines Home
 kaunter reception ada kat sini, belakang tu cabin tempat kami stay
parking kereta free. dekat sangat la ngan bilik kami.so tak ade la nak menapak jauh nak ke bilik

setiap cabin ada 2 rooms
ada beranda boleh lepak-lepak

ada beberapa jenis bilik
our room - Twin Super Single Bed
jenis single bed jea yang ada, bilik-bilik lain dah penuh

bilik dia tak ada la besar mana, tapi cukup la untuk kami berdua. nak yang lagi besar boleh sewa Villa.
suka dengan interior designnya. lawa dan moden
love the bathroom, sangat besar dan bersih

facilities  yang di sediakan
* Air Conditioning
* Coffee & Tea Maker
* Shower
* High speed Wireless internet access (Complimentary)
* Writing Table
* LCD tv ( Satellite Channel )
* Toilet Amenities ( Shower Cap/Shampoo/Toothbrush/Soap )

nak  hairdryer or iron, boleh request daripada reception. ada WiFi free. iolss suka :)
yang tak best, tak di sediakan telefon dalam bilik, so kalau nak request apa-apa kena pi kat kaunter reception kat luar. 
kat garden dia siap ada water dispensing machine untuk kita refill air panas dan sejuk. free of charge
ada peti keselamatan kat tempat reception. so boleh tinggalkan barang berharga kat sana

harga hotel berpatutan. harga bilik bermula dari RM118 sebilik.
nak tahu detail tentang harga dan jenis bilik boleh check kat SINI
breakfast tidak disediakan tau. tapi jangan risau la.bersepah kedai makan kat kawasan hotel tu
tempat dia cantik, bersih and comfortable.
overallnya amat berpuas hati stay kat sini.memang selesa la! tak menyesal pilih tempat ni ..weee

Casa Fina Fine Homes
Lot 53, Persiaran Pantai Cenang,
Mukim Kedawang, Langkawi,
Kedah Darulaman,
07000 Langkawi,
Malaysia
Tel: +604 9533 555 /+60124344 991 /+60122516 338
Facebook Page :
Casa Fina Fine Homes

next entry : Dataran Helang dan Taman Lagenda

32 comments:

  1. Salam nik..
    saya pun nak ke langkawi juga march ni. nak tanya jarak hotel pantai cenang jauh ke atau dekat? mmg facing cenang beach ke?
    Thanks ye

    ReplyDelete
  2. Cantik n bersih bilik dia..brp rate bilik nik duduk ni

    ReplyDelete
  3. Cantik... kalau pergi holiday bilik besar ker kecik tak kisah, yg penting bersih dan selesa kan. bukan nak memerap kat bilik jer 24jam. Ok, nnt kalau ada peluang, nak cuba la tempat ni, tapi bukan depan2 beach kan ni...

    ReplyDelete
  4. bestnya bercuti!!! jeles2. hehe. saya tak pernah p honeymoon lagi niiiii

    ReplyDelete
  5. menarik jugak kabin style ni, tak pernah merasa lagi, harga pun ok boleh tahan. memang recommended sessangat la kan...kalau ramai-ramai best ni :)

    ReplyDelete
  6. salam...syok sgt g jenjalan. jgn lupe ole2 utk nealopah. hehehe..gurau jer!

    ReplyDelete
  7. Pantai cenaaaangggg !!! rindu sangat ! huhu

    Bilik nih mmg nampak XClusive kan..puas ati! :)

    ReplyDelete
  8. mmg nmpk moden..
    bilik dia pun cantik
    tak rugi dok kat sini kan

    ReplyDelete
  9. @Eny Abdullah wsalam.tak facing pantai chenang. tapi dekat la ngan pantai. jln kaki jea.

    ReplyDelete
  10. @ayu Ismail yg bilik nik rm 158 kak. nik pun sebab bilik yg lain dah penuh.

    ReplyDelete
  11. @Nastyna mmg bukan depan beach.
    tapi mmg selesa la. kira keluasan dia ok la tuk kami berdua kan. hehe

    ReplyDelete
  12. @NinaAz ok.nnt set masa boleh pi bercuti. pi bercuti jauh skit tau..hehe

    ReplyDelete
  13. @Orga

    mmg best kalau pi ramai-ramai. sebab tu stay kat sana. nak merasa mcm mana tinggal kan cabin

    kalau best boleh stay lagi

    ReplyDelete
  14. @nea lopah mmg syok sgt jln2 ni

    rasa tak nak balik pun ada..hehe

    ReplyDelete
  15. @Cik Farhana sis tak sempat pun singgah pantai chenang..haha

    mmg puas hati la bila dapat booking bilik ni..hehe

    ReplyDelete
  16. @nabila azmi aik..awak pun pi brcuti kan

    mesti lagi seronok kan.

    ReplyDelete
  17. @Chic Na holiday jea. tak honeymoon pun..hehe

    ReplyDelete
  18. Cantik bilik dia Nik...mcm best je ...tak perlu bilik besarkan...sbb kita pun nk berjalankan....bukan duk dlm bilik pun...

    ReplyDelete
  19. @hainom OKje mmg best sgt kak.suka sgt bilik ni..hehe

    ReplyDelete
  20. nmpk mmg best tmpt ni...Langkawi ea.selesa nmpk ye nk bercuti..

    ReplyDelete
  21. wah ok gak kan...tp time wani p tu kan puas cr hotel sbb cuti sekolah full jer semua

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^