Wednesday, February 6, 2013

Trip to Langkawi : Part 7 | Idaman Suri dan Haji Ismail Group


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nik dan en hubby tak pernah jejak kan kaki ke Langkawi lagi. so macam rugi la kalau datang semata-mata nak buat aktiviti kat pantai jea. nak gak merasa macam mana naik cable car, nak gak masuk tengok apa ada kat dalam Underwater World walaupun orang kata tak berbaloi masuk sebab bayaran mahal..huhu..insyaAllah kalau ada rezeki kitorang akan jejakkan kaki kesana lagi, so nanti dah tak perlu nak ke tempat-tempat yang dah pernah singgah sebelum ni :)

last day memang plan nak ke Idaman Suri dan Haji Ismail Group untuk ber shopping.
2 tempat ni memang popular kat Langkawi kan. tempat shopping lain tak sempat nak terjah :)
petang sebelumnya tu dah ushar-ushar ape yang boleh dibeli .

 Haji Ismail Group
semua coklat kami borong di Hj Ismail Group di Pekan Kuah. harga lebih murah compare dengan Idaman Suri masa nik pi aritu. harga tak ada la semua murah. depends jugak pada jenis coklat.
rambang mata nak pilih yang mana :) macam-macam jenis coklat ada. so pandai-pandai la pilih :)

yang bagus dekat Hj Ismail Group ni, dia letak harga borong kalau beli 3. contoh kalau coklat Ritter Sport untuk satu RM3.90 tapi kalau beli tiga jadi RM11.50.

coklat Ritter Sport..RM11.50 untuk 3 bars
sedap coklat ni.korang mesti beli.


Coklat Daim
Harga 1 Coklat Daim 300g – RM14.50
Harga 3 Coklat Daim 300g – RM42.50
bahagian pinggang mangkuk jeling-jeling jea.

 Idaman Suri 
Idaman Suri ni bukannya kat tengah pekan Kuah macam Haji Ismail Group (HIG) tu. lokasi dia jauh sikit la. 15 minit dari Pekan Kuah.
kalau pinggan mangkuk rasanya kat Idaman Suri lagi murah. macam-macam jenama ada
sediakan duit jea. sempat rembat double pan dan sudu garfu kat Idaman Suri.

nik tak minat sangat pinggan mangkuk ni. orang bagi pinggan mangkuk masa hadiah kawen 3 tahun lepas pun banyak lagi yang tak pakai.siap tinggalkan kat kampung lagi. 

double pan

shopping skit jea. malas nak angkut beg berat-berat naik feri.
yang sikit tu pun dah rasa macam senget bahu nak bawak. siap beli lagi 1 beg tarik untuk letak coklat.
beg sangat murah kat sana.rugi lak kalau tak beli.hehe

nik shopping coklat dan minyak gamat untuk family. untuk family jea. tu pun ada yang terlupa nak beli. hehehe..beli coklat pun, dekat rm200 lebih jugak abis. beli coklat yang memang confirm murah  macam coklat Kisses dan Daim.

tamat kisah percutian di Langkawi
balik dengan hati gumbira

bye LANGKAWI
we will be back next time
^___^



29 comments:

  1. Bestnya coklattt... mesti byk borong nih

    ReplyDelete
  2. salam nik, kalau compere dengan tesco or mydin, murah ke coklatnya? contoh mcm cadbury bar tu kat supermarket rasanya dalam rm7 plus plus je, time offer leh dapat rm6plus plus, macama mahal je kat langkawi..

    ReplyDelete
  3. kalu pi lankawi harus bawak duit manyak2 sebab nak shopping n beli beg tambahan memang kena tu sebab nak bawa barang yang dibeli.. hehe

    ReplyDelete
  4. wahhh.. kte yg tak makan coklat pun jadi rambang mata tengok gambar...

    murahnya set cawan tu. RM20 je.. bestnyeeeeeeeee

    ReplyDelete
  5. nory kalau gi sana, nak spent duit untuk beli coklat jela...heheheh...
    bestnyer...murah2..
    mesti akak beli banyak kan...

    ReplyDelete
  6. tpt ditunggu untuk kaki shoppping pinggan mangkuk terutamanya, choclate lover.. alamak bestnyer...

    ReplyDelete
  7. mmg syurga membeli belah lah kat sini

    ReplyDelete
  8. gi langkawi tak sah kalo x singgah haji ismail kan

    ReplyDelete
  9. Hj Ismail Group dah kaya-raya. Setiap org yg ke Langkawi mesti singgah di sini. Geram tengok coklat tu Nik.

    Outlet idaman suri tepat betul nama pilihan dia. Kalau kakak rambang mata dibuatnya.

    ReplyDelete
  10. wahh salam kenal.. naik meroyan nengok cekelat bebanyak tu.. dik leh tak kalau akak nak mintak tolong belikan double pan tu.. minat la ...

    ReplyDelete
  11. bley gila bila tgk pinggan mangkuk yg cantik2 tu...

    ReplyDelete
  12. rambang mata tengok coklat sume tuuuu kak nik ooiii..heheee ;)

    ReplyDelete
  13. wowwwww!!
    banyaknyer cokelat.. klo la pegi sana..confem borong byk2.. sbb dpt harga murah kan

    ReplyDelete
  14. heaven. Saya coklat boleh jugak la layan sekali sekala, tapi pinggan mangkuk tu macam tak pernah nak jeling pun hahaha. bercorak sangat.

    ReplyDelete
  15. salam sis
    Meriah mata tgok cekelat..

    ReplyDelete
  16. banyaknya pilihan coklat murah-murah pulak tu...boleh buat mata jadi kelabu dan buleh gak buat poket kering tanpa sedar, kan?...hihihi...

    ReplyDelete
  17. bestnya coklat banyak macam tu..

    ReplyDelete
  18. Amboi tengok gambar je saya dah rambang mata, kalau depan mata macam mana lah agaknya nanti ye. Hehe.

    ReplyDelete
  19. Adehh murahnya coklat kt sana...klu nik nk tau..cadbury yg nik tayang ni made in australia..mmg takde jual kt tesco or mydin..biasa mmg jual kt duty free jer..klu kt KLIA, hrga satu bar tu rm 19.90 tau..kt langkawi 8.50 jer..huhuhu murah gile..

    Wah ini yg semangat nk ajak pi lgkawi ni..hahaah

    ReplyDelete
  20. haji ismail group.. kedai yg wajib singgah bila ke langkawi.. dah penah pergi kedai tu dah.. heheh

    ReplyDelete
  21. klu g ismail group mmg giler memborong coklat kihkihkih

    ReplyDelete
  22. rugila x beli pinggan mangkuk..
    version mak2 mcm saya kene byk pinggan,byk org bertandang ke rumag,nak masak itu ini, nak jamu tetamu2..
    bulan depan ingat nak singgah langkawi semata2 nak beli pinggan ;p

    ReplyDelete
  23. seronoknyeee..tengok coklat tu giler sedappp...hehe

    ReplyDelete
  24. http://ratuguesthouse.blogspot.com penginapan bajet di langkawi rm80 semalam

    ReplyDelete
  25. https://m.facebook.com/GuesthouseLangkawiRatu?__user=100000703511095 penginapan bajet Rm80.00 semalam

    ReplyDelete
  26. http://ratuguesthouse.blogspot.com penginapan bajet di langkawi rm80 semalam

    ReplyDelete
  27. cuti sekolah ni nk g langkawi..:)

    ReplyDelete
  28. mai order cokelat kalo nakkkk heee https://www.facebook.com/kedairuncitonlinecokelatlangkawi

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org