Thursday, February 7, 2013

Trip to Langkawi : Part 8 | Tempat Makan di Langkawi


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

ni entri terakhir tentang percutian kami ke Langkawi
dalam entri-entri Langkawi sebelum ni tak cerita pun aktiviti makan-makan sepanjang di Langkawi kan
sebenarnya nak buat separate entry tentang makan-makan kat Langkawi :)

masa hari first, masih baru di Langkawi , so jalan pun tak familiar lagi.
berpusing-pusing jugak la nak cari tempat makan. ni senarai beberapa tempat makan yang sempat kami singgah untuk makan :)

1st Day
Restoran Pak Hj. Ya Nasi Ayam
makanan tengah hari di hari pertama. restoran ni terletak dekat Pekan Kuah. ayam di goreng rangup. di tabur dengan sayur kobis. simple jea. bagi nik sedap :)

Restoran Haji Ramli
malam lak kami singgah makan di Restoran Haji Ramli, terletak di bahu jalan Pantai Cenang
dibuka dari petang hingga tengah malam. harga berpatutan dan makanan yang kami oder semua sedap. paling nik suka sup ayam :)

Lokasi : Pantai Cenang Kedawang 07000 Langkawi, Tel 049554128


2nd Day
sarapan di gerai makan sebelah Mc Donald
kecik cinonet jea kuih dia. 3 biji RM1. cukup la untuk alas perut nak buat aktiviti Island Hoping nanti.siap tapau untuk bawak ke sana skit
Harum Aroma Cafe
makan tengah hari kat sini. berdepan dengan Underwater World. restoran yang  menyediakan makanan ala kampung. kami makan lewat around kul 4 lepas balik dari Underwater World. so lauk yang tinggal tak banyak. makan jea la apa yang ada :)
Jai Island Cafe
terletak pekan Kuah dan dibuka dari petang hingga larut malam.kat sini ada menu masakan kampung, thai, tempatan dan juga western
makanan dia ok. cuma service macam lambat skit..huhu

Lokasi : Kuah Riverside 07000 Langkawi, Tel 04 9666948
unik menunya

Jai Burger, campuran burger ayam+daging+telur

3rd Day
last day. tak sempat sarapan. terus ke tempat shooping pastu baru singgah makan di Kenny Rogers ROASTERS di kawasan jeti

Kenny Rogers ROASTERS

banyak jea tempat makan yang tak sempat kami nak singgah macam kat Laksa Power , EE Burger, Artisan Pizza dan Restoran Wan Thai
masa kami nak singgah makan, Restoran Wan Thai ni tutup. Laksa Power pun sama..huhu
tak ada rezeki kan..tak pe la. nanti ada alasan nak datang ke Langkawi lagi :)


11 comments:

  1. Kat Malaysia ni memang banyak tempat makan kat best.. pegila memana pun tak susah nak cari makan..

    ReplyDelete
  2. makan makan dan makan lagi... meriah betul... yummylicious...

    ReplyDelete
  3. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  4. Wah. Ini entri penuh makanan ni. Hihi. Tgk pic nasi ayam tuu. Teringak nasi ayam pak mall seksyen 11. Best2

    ReplyDelete
  5. masa akak giharitu wan thai tutup frustjer.. akak tak berapa puas makan kat langkawi haritu.. next time kena plan baik2..

    ReplyDelete
  6. Hehe.dalam banyak banyak ni,kennys je saya penah gi..huhu..tak aci..

    Bestnye...tgk nik gi banyak tempat makan kat langkawi...

    ReplyDelete
  7. yang Haji Ramli tu sedap kan, penuh sokmo. tak makan kepci duti free? hehehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^