Saturday, March 30, 2013

entry sampah



Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

dalam dunia blog ni.macam-macam jenis blog kita akan jumpa.so kita sebagai readers, harus respect blog orang lain walapun korang tak suka dengan cara penulisan or pendapat dia. korang ada pilihan untuk baca or tak. tiada paksaan 

setiap kali kita komen or kritik tentang apa saje, harus fikir dulu..tiada siapa yang sempurna.kadang-kadang manusia boleh buat silap..maybe blog kita pun lebih teruk dari itu..dan pleasee la jangan asyik nak cari kesalahan orang lain jea.

orang yang baik..tak akan mengkritik orang tak tentu hala..contohnya komen sesuatu yang tak de kaitan dengan entry..contoh entry pasal makanan, tapi kutuk cara penulisan orang tu. 
fahami btol-btol isi kandungan entry sebelum buat kesimpulan. jangan main terjah jea.

tak salah nak tegur, tapi biar la kena pada tempatnya.
dunia blog ni bagi nik lebih kepada mengeratkan silaturrahim,bukan tempat mencari musuh.
sama - sama la berpesan ke arah kebaikan.

kata-kata motivasi untuk saya hari ni :)


gambar sumber google

maaf kalau ada komen-komen nik yang menyakitkan hati rakan-rakan blog. biasa la, kita taip lain, tapi bila orang lain baca, lain pulak pemahaman diorang kan. niat nak bergurau tapi kadang-kadang ada yang salah faham.
apa pun
selamat berhujung minggu untuk semua :)

24 comments:

  1. selamat berhujung minggu. betul tu.. fikir dulu sebelum menaip :)

    ReplyDelete
  2. akak pernah kena ke org kutuk2 cara penulisan akak??

    ReplyDelete
  3. N3 nik yg ni tenrunya bukan entry sampah.

    Yeaaa jgn kritik penulisan org. Tp CiM pernah ada 1 n3 baru2 ni yg CiM sndiri hide komen2. Komen2 mereka bkn tk elok tp terlampau elok utk dipublish smpi CiM malu sndiri. So hide jer buat simpanan peribadi....

    ReplyDelete
  4. Kannn. Kadang-kadang kita rasa macam alamak tak bestnya blog dia, cara penulisan dia, sedangkan blog kita pun belum tentu semua orang suka. Hormat cara orang lain dan orang lain pun akan hormat kita :)
    Peringatan untuk diri sendiri jugak :)

    ReplyDelete
  5. tahu tak pe kan.. yang paling tak suka bila orang komen nak jual barang.. tak ada kaitan.. sabar jela..

    ReplyDelete
  6. exactamento. Itu la kadang2 luluh hati bila apa yg cuba disampaikan tak sampai, sebaliknyer melencong ke lain. tak salah yg mengomen, geram pada diri sebab penulisan berterabur. Takper, kena lebih gigih mengarang hahaha. Sama2 la ingatan untuk saya pun, kadang2 komen kat orang ikut suka jer, tambah lagi bila rasa macam dah mesra kan. bertepuk tampar orang kata.

    ReplyDelete
  7. Yep. Setiap pemikiran manusia berbeza, menjadikan setiap blog tu juga berbeza. Kalau ada pun yang salah, boleh ditegur dgn cara berhemah :)

    ReplyDelete
  8. betul tu.. entry sy pun dah x tahu nak kategori sampah atau tak. haha.
    main tulis je..

    ReplyDelete
  9. SABAR KAKNIK .. MANUSIA MANG CAMTU .. DE JE YG XPUAS HATI .. DA LA .. ABAIKAN DORANG TUH :) YG PNTING KITE THU PE YG KITE WAT

    ReplyDelete
  10. betul tu nik.. pilihan di tangan kita, kalau tak suka tak perlu baca, ye tak?
    Menulis boleh berikan pahala jika kena tempatnya dan akan dapat dosa percuma bila sebaliknya :)

    ReplyDelete
  11. zyra kurang suka baca entry yg panjang2 sgt nieh..hehe tp kadang2 uwh zyra sndri pon wt entry yg panjg2...adoi :P

    ReplyDelete
  12. betul3....setiap orang tu berbeza..ada yang menulis untuk share ilmu..ada pulak yang tulis pasal kehidupan seharian.. itu hak setiap individu..=)

    ReplyDelete
  13. setuju..tp syukur spjg blogging sekali je ada 'org luar'tiba2 hentam sy utk satu n3,padahal x tuju pd sapa2 pun alahai....

    ReplyDelete
  14. hana komen ikut kata hati hana ja.. kira hana ni jujur n direct komen la.. hehe yang jujur tu kadang2 buat blogger terasa.huhu

    ReplyDelete
  15. aduhh manusia nie x pernah sempurna kan huhuh

    ReplyDelete
  16. memang pun nik, kekadang bila kita komen niat nak melawak, tapi ada pulak yang terasa hati. kalau nak komen ayat baku, tak seronok pulak baca kan...tapi saya tak kisah pun orang nak komen apa, ambik positif :)

    ReplyDelete
  17. betul tu mcm2 jenis gaya ada dalam dunia blog ni...tapi kalau nak kritik pon biarlah secara halus jgn sampai maki2...hehe

    ReplyDelete
  18. in Shaa Allah....cuba hasilkan entry yg tak mengundang kebencian org..

    ReplyDelete
  19. Tq share! kalau kita nk yg terbaik mesti beri yang terbaik.

    ReplyDelete
  20. ha'ah. sokong tu kak nik.
    kdg2 komen yg takda kaitan dgn entry pun. huhuu.
    kata2 yg menarik. :D

    ReplyDelete
  21. ada gak yg camtu ke nik??? setakat yati blogging ni tak penah lagilah ada org komen camtu tak taulah sok lusa pulak...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^