Friday, March 8, 2013

Jenjalan Di Jalan TAR


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

dah lama nik tak jejak kaki ke Jalan Tuanku Abdul Rahman aka Jalan TAR.
last pi aritu sebelum raya puasa tahun lepas. macam malas nak pi tempat yang ramai orang nie
pening uolss. nak pi punya susahkan tapi belinyer tidak jugak ken.

so kali ni pi time weekdays :) so nak jalan pun tak yah bersesak sesak
pi naik bus rapidKL. dari Putra Perdana terus ke Pasar Seni. so kena menapak skit la nak ke Jalan TAR tu.
kuar seawal 8.30 pagi. nak make sure sampai kat Jalan TAR sebelum 11 pagi.
niat sebenar just nak jalan-jalan, teman adik. 2 orang jea adik dapat join. 2 lagi keje
adik bongsu dan adik ke dua saya. * adik bongsu saya dah sihat. Alhamdulillah
shopping hari ni memang heaven, orang tak ramai.
adik bongsu nak cari kain untuk baju raya Ma dan dia. lambat lagi nak raya tapi kami dah shopping baju raya.over tak? kikiki
nak kena beli awal sebab kami ada tema warna. tahun ni warna kuning .
tak suka cari last minutes,  mesti susah nak jumpa yang berkenan.
berpusing-pusing jugak la nak cari yang berkenan di hati. serius, bila tengok kain ni terus berkenan.
RM 40 sepasang.murah la dari kedai-kedai lain :)
borong 3 kain corak sama, cuma warna yang berlainan.
milik nik, Ma dan adik :)
nik punya warna pink.tahun ni kita raya kat Johor.tema suami isteri tahun ni pink.kikiki..sian en hubby yang tak brapa nak cerah iteww.
tapi nak kena stanby baju kaler kuning jugak. kot2 hubby tak dapat cuti time raya. so nik balik kelantan la ^__^
nik TER beli kain sari. suka kaler dia :)
RM39 diskaun jadi RM26 = 6 meter
jimat. kongsi ngan adik. niat nak buat maxi dress. so cukup la 3 meter sorang.

cukup la dengan 2 kain ni.kalau duk lagi lama kat sana.sure banyak lagi nik beli.
tu pun kami banyak abiskan masa dengan makan dan borak-borak.
kalau 2 orang adik lagi dapat join pasti lagi meriah  ^___^


31 comments:

  1. rindu nk jalan2 sana...brg2 pon murah

    ReplyDelete
  2. lamaaaa saya tak gi jalan TAR..niat di hati nak gaks cari kain baju tuk raya tahun ni.tapi tah bila nak kesana..hehe

    ReplyDelete
  3. cantik cantik.saya suka kain sari biru..setuju nik buat maxi dress =)

    ReplyDelete
  4. Klaau shopping adik-beradik memang syok nik. Kakak sejak raya sampai sekarang macam dah cuti menjahit belum beli satu kain pun..

    Cantik dan murahlah kain yg nik beli tu. Berkenan kakak.

    ReplyDelete
  5. jalan tar mmg oshem.. shad jarang2 pergi.. satu sem sekali.. naik ktm, nilai straight to kl central, naik lagi monorel. baru sampai. hehe.. baju2 pun cantik dan boleh tawar-menawar..

    ReplyDelete
  6. cantiknya corak baju yang 3 pasang tu nik.. :)

    ReplyDelete
  7. nory dah lama tak naik bas..

    wahh bestnyer shoppig sakan..

    nory aritu pegi jugak, belanja mak kain pasang selai..hehe

    ReplyDelete
  8. BUNDA dah lama tak gi jalan TAR...

    ReplyDelete
  9. smnjak duk perak ni dh lama dah tak g jalan tar.. kalau duk kl dulu slalu sngat pergi hihi mmg best kan shopping sane

    ReplyDelete
  10. rindunya...dah lama tak naik rapid....hehe

    ReplyDelete
  11. rindunya...dah lama tak naik rapid....

    ReplyDelete
  12. adk bradik smua pmpuan ke? :D

    Amboii, awal giler shoping raya.. Hahaha.. tetiba rasa nak shoping jgak la.. Heheh..

    ReplyDelete
  13. Saya pernah pergi jalan TAR sekali ja tahun lepas masa lawatan sekolah. Hihi memang tak borang banyak la sebab tak pergi dengan menteri kewangan ;)

    Saya pun sebenarnya dah mula cari kain untuk buat baju raya. Yeay sama-sama over la kita. Haha :D

    ReplyDelete
  14. Kak.. kak jahit mana maxi dress??

    ReplyDelete
  15. Rasanya sy lagi over..sy dh tempah pun baju raya..wahahaha..

    ReplyDelete
  16. Akak memang suka wrn biru tu..tema raya pun akak nak biru nila....

    ReplyDelete
  17. wahhh nik wane biru...sukanyeeee ^_^

    ReplyDelete
  18. hamboiii. dah prepare awal2, bagus pun sebab takder la kalut nnt. Ni tadi call my sister pun dah tanya2 pasal raya nak buatkan baju kurung untuk JJ. I ingat nak jahit pakai kain langsir jer hahaha. Aunty Nik tak belikan untuk JJ skali ker? boleh la sedondon :p

    ReplyDelete
  19. betul tu nik, yati yg jarang2 pi pun klu dapat pi situ mau RM200 melayang... mang gila la...rs cam nak beli semua je..

    ReplyDelete
  20. amboi rambang mata nak pilih kain kan kat ctu...huhu..lama dah tak g ctu

    ReplyDelete
  21. Adeh bestnya shopping kat jalan tar! walaupun pernah sekali je shopping kat sana, tp kain kt sana mmg murah :)

    this year x dpt la nak shopping buat baju kurung huhu. tak sempat nak kurus kot hehe.

    ReplyDelete
  22. Cantik kain tu nik...awal da beli bj raya ye
    Suka jugak gi sini...tp xtahan sakit kaki...

    ReplyDelete
  23. Pengsan, sesak nafas, semua ada kak kalu saya pijak kaki ke jalan Tar. hehe sy tempat yg crowded xbleh nk msk sgt =)

    ReplyDelete
  24. hehehe TER beli? saya pn sll buat

    ReplyDelete
  25. Syg..jln tar available tak mlm for weekday?

    ReplyDelete
  26. Jln tar avaiable tk mlm for weekday?

    ReplyDelete
  27. sis nk tanya..macamane boleh dpt diskaun kain sari tu..byk tu dari 39 ke 26..sy ingat nk beli bykk..bole dpt harga tu tak..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^