Friday, March 29, 2013

Johor | Hotel Crystal Crown, Johor Bahru


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sekarang ni tengah bersiaran langsung dari Johor Bahru. 
kami stay kat Hotel Crystal Crown, Johor Bahru sampai Ahad ni.tu pun kalau keje en hubby siap.
kalau tak extend lagi la. best jugak sekali sekala duk hotel kenn. hotel free lak tu.kuikuikui
tak ada apa nak update, kita tengok gambar bilik hotel yea..kikiki
first impression mula-mula masuk bilik....boleh tahan gak la bilik hotel ni.review from my point of view la yea. orang lain iolss tak tahu.
moh le kite tengok rupa bilik hotel nyer 
mula-mula masuk harus mata kat katil dulu..hehe
so comfortable..katilnya agak besar
dekorasi bilik biasa jea.tak ada la wow mana..hehe

side lamp yang romantik! haha
suka lantai hotel ni..hotel yang tak pakai carpet.better sebab takde la berbau kalau basah

ada mini fridge

jom tengok keadaan bilik air lak
toiletteries
siap dengan bath tub

ada menu.  nak order makanan suh hantar ke bilik pun boleh tapi harga makanan dia bapak mahal
Nasi Goreng Istimewa harga RM 20.apa yang istimewa pun iolss tak tahu.
sepanjang 3 hari kat sini tak pernah order apa-apa makanan kat hotel ni.selalu kami makan kat luar
 setiap pagi dapat Utusan, lagi bagus dalam seminggu tu setiap hari tukar newspaper
macam isnin Utusan, esoknya Harian Metro, lusa lak Star and then Harakah..eh! hihi
or maybe masa nak booking hotel tu, diorang dah pilih newspaper apa kot..huhu
Hotel Crystal Crown ada 4 branch

yang tak best, bilik hotel yang tidak kedap bunyi.
boleh dengar bunyi orang berjalan dan bersihkan kan bilik sebelah. tapi nasib la nik jenis yang tak heran ngan bunyi- bunyian tu. dah ngantuk lena jea :)
tapi yang pelik bunyi TV dari bilik lain memang tak dengar langsung.

hotel ni ada WiFi free.tapi sepanjang 3 hari kat sini, memang langsung tak boleh nak guna. kedekut ke apa ni. pagi tadi, WiFi kat hp ok.kat laptop signal limited lak.
ok tu jea review nik tentang Hotel Crystal Crown ni.
overall hotelnya not bad la. yang penting bersih :)

117 Jalan Tebrau,
80250 Johor Bahru.
Malaysia.
Tel : 07-333 4422
Fax : 07-334 5505
Email address: cchjb@crystalcrown.com.my

pstttt!!!
lambat pulak en hubby balik keje arini. bosan.nak keluar makan..huhu

19 comments:

  1. wah .... boleh ber bulan n madu sekali lah yer...hihihi...

    ReplyDelete
  2. Alaaa belum pernah sampai JB, sobs sobssss T_T
    Seronoknya Kak Nik pergi tidur hotel, free pulak tu. Kuikuikui :p

    ReplyDelete
  3. wahh, untunglah kak nik dpt jejalan jgk. hehhee

    ReplyDelete
  4. waaaaa... lawa laaa.. free ek? kalo bayar bpe lah harga? kalo yg free ni mmg lawa je kan.. keh3.. teringin gak nak stay hotel fOC.. hahaa

    ReplyDelete
  5. not bad la gak hotel nie...huhu...

    ReplyDelete
  6. harakah pun nak mention? of course la, kelantan kan?

    ReplyDelete
  7. mcm selesa je. boleh la pusing2 johor lama sikit. ;)

    ReplyDelete
  8. @FataMorgana

    so what kalau saya taip harakah pun.awak ada masalah ker? hak saya.tak suka sila jgn baca yea .iolss tak paksa pun.

    dan kalau saya org kelantan pun.ada apa2 masalah ker bagi awak.dah la tak ada link. haishhhh..org penakut mcm ni pun ada

    ReplyDelete
  9. nasi goreng alsmot sama harga ngan lamb rack? betul ker i tengok menu tu hihi mata kabur2 sikit ni. tu la, yang penting bersih, crown hotel ni pun mmg stars hotel kan.

    ReplyDelete
  10. Hadoiiii fatamorgana!!! Ni Morgana yg jht kt dlm Merlin tu kot.

    Nik,,,, CiM baru nmok n3 ni. Huhuhu...klau tau u kt jb dh bbrapa hari, boleh kita jumpa CiM bw gi pusing2 jb. Tp malangnya ni CiM dh otw ke BP ada acoustic mlm ni. Huhuhu.....

    Next time klau drg drop 1 komen kt blog yep. Time en.hubby nik buat keje, kita jln2

    ReplyDelete
  11. WOW .. BAPAK MAHAL . HIKHIK ..

    BESHH NYE .. XPENAH AG TIDO OTEL .. TINGIN GAK NI .. BILE LA DPT GI BERCUTI NGAN PAMILY .. HOHO

    ReplyDelete
  12. bestnya nik duk hotel... cantik pulak tu :)

    ReplyDelete
  13. @nik rosahaha ada masalah eh kalau takde link pun?

    maafla kalau terasa.

    ReplyDelete
  14. @FataMorgana

    aik..datang lagi yea. hahaha
    menarik agaknya entry saya ni sampai awak tertarik untuk singgah lagi skali.
    mula2 baca terasa jugak la. naper sibuk nak pertikaikan apa yg saya mention dalam blog kan. tapi skarang dah tak heran. lagi2 bila awak datang lagi untuk komen..muehehe

    terima kasih sudi singgah lagi tau.iolss rasa di hargai.wahaha

    ReplyDelete
  15. sama2, this is about psychology, how you react to negative comments, anyway, thanks again, Salam'alaik :)

    ReplyDelete
  16. @FataMorgana

    sepatutnya tak perlu pun komen negative gitu.apa motif buat gitu.
    so hope tak ada komen2 yg gitu lagi dari awak.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^