Saturday, March 30, 2013

Johor | Jalan-jalan Cari Makan # Part 1


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kadang-kadang pegi mana-mana tempat makan, mesti akan snap dulu gambar-gambar makanan.
konon nanti boleh la update kat blog kann
ini semua makanan yang dah selamat masuk perut. jemput tengok gambar  :)

Kawasan Rehat Machap
singgah makan kat sini masa otw nak ke hotel. nik order Mee Hoon Soto
hubby lak order Soto Nasi Impit

pagi sebelum pi kerja hubby belikan Nasi Lemak Ayam.
isteri manja sangat, malas nak turun beli makanan
tak biasa ngan tempat ni.takut iolss di culik nanti..ngehngehngeh 


malam kalau malas nak kuar, hubby akan tapaukan makanan.
Nasi Goreng Ayam ni sedap.siap ada sambal belacan pedas lagi.

Nasi Goreng Seafood Stulang Laut
malam ke dua di Johor, kami ke Stulang Laut . 
nasi goreng seafood dia panas-panas di balut dengan daun pisang.
ada udang dengan sotong.rasa nasi dia biasa jea..tak ada la sampai sedap gila kan :)
harga dia agak mahal jugak. tapi ada orang belanja kan, so iolss tak brapa nak kisah sangat tentang harga..hihihi
pilih 2 jenis lauk jea
sotong dan udang

rojak kat rumah mak mertua masa kenduri. tersenyum lebar nampak ni.
lama dah kot teringin nak makan.
kuah rojak dia sedap sangat sangat. pedas dan banyak kacang.
banyak sangat makanan kat rumah mak masa kenduri aritu, tapi tak sempat nak snap gambar pun. hehe


Restoran Jumaat
Restoran Jumaat berdekatan dengan tol Simpang Renggam .
tak sempat nak snap gambar makanan nyer.
tom yam kat sana sedap. dia letak tomyam dalam periuk tanah liat macam dalam gambar ni
sumber en google

Restoran Harum Kasturi
 hari last kat Johor Bahru sebelum pindah ke hotel Pasir Gudang . lepas suami balik kerja, rutin kami keluar cari makan. hehe..kami singgah jea mana gerai yang bukak.so singgah la kedai ni.
order tom yam lagi. rasa dia memang not bad.
pstt
harap - harap dapat makan cendol sedap kat Simpang Renggam. 

15 comments:

  1. hehe, biasalah blogger, sebelum makan kena snap pic dulu, :D
    Nanti ada idea nak buat entri, kankan hehe

    ReplyDelete
  2. Even Nik cakap biasa2 jer rasa dia, air liur saya tak percaya, tetap merembes hahaha. Memang patut hubby Nik bekalkan segala nasi lemak tu semua, dah bini comel sangat saper tak risau kena culik hahah.

    ReplyDelete
  3. baca sambil ttp mata nie..hiihhi..tak tahan tgk menu,..hiihhi..sodap woo

    ReplyDelete
  4. owh... byknye makanan.. terliurrrr :)

    ReplyDelete
  5. wahh...nnri dtg johor lg bgtau yep. kt jb pown ada cendol sdp, abc power, seafood yg meveles.

    ReplyDelete
  6. baca entri ni dngan perut yg belum makan tgh hari.. huh.. hahaha

    ReplyDelete
  7. makan sampai lebam ni. hehehehe.

    ReplyDelete
  8. terus lapar tgk semua gmbr tu. hehhe.
    meleleh air liur.

    ReplyDelete
  9. tergodanya tgk soto tu..sebab ada sambal kicap tu..pergghhh!!

    ReplyDelete
  10. sedapnya soto tu nik....nyamnyam...
    wajiblah kene bagi wife perut kenyang dulu, takkan nak bagi nik pi sorang2...klu yati pun takut hihi

    ReplyDelete
  11. lapar sudah tgk makanan2 tu. nasi goreng seafood paling menggoda. huhu..

    ReplyDelete
  12. fuuhhh terliur pulak tgk nasi goreng seafood tu....

    ReplyDelete
  13. Salam Nik Ros...hmmm lain kali sebelum turun JB, pastikan jenguk2 dulu blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com sebab blog saya nih cakap pasal tempat2 makan di JB ok? hehe
    Kalau bolih follow la yer jugak TQ
    Demo orghe kelate ko? samo la kito..kat johor ni takdo budu hok beh2 :)

    ReplyDelete
  14. Salam Nik Ros...hmmm lain kali sebelum turun JB, pastikan jenguk2 dulu blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com sebab blog saya nih cakap pasal tempat2 makan di JB ok? hehe
    Kalau bolih follow la yer jugak TQ
    Demo orghe kelate ko? samo la kito..kat johor ni takdo budu hok beh2 :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^