Friday, March 15, 2013

Kawan yang baik



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nik memang ramai kawan baik. tapi yang betul-betul rapat memang tak ada
makin umur meningkat..makin macam - macam  peel kawan yang kita akan jumpa kan

kadang-kadang  kita akan jumpa kawan yang jenis talam dua muka, jenis yang pentingkan diri sendiri
disebabkan ade kawan macam tu la buat iolss malas nak kawan rapat sangat ngan orang.
ermmmm..kadang-kadang terfikir maybe iolss ni pun bukan jenis kawan yang baik kot
so skarang nik dah tak kisah kalau tak ramai kawan or tak ada langsung kawan rapat
dah kawen hubby la kawan rapat paling best kat dunia. susah senang bersama..gaduh pun boleh baik balik.
tapi still bersyukur. mana-mana tempat nik pi blaja or keje mesti akan ada kawan baik yang sekepala ngan nik. Alhamdulillah, ada yang sudi berkawan dengan nik. 

harini 15hb Mac, birthday kawan baik saya, Salmie
kawan baik saya sejak di Pusat Matrikulasi Kolej Negeri (PMKN), N9.
pastu sambung berkawan kat Universiti Malaysia Terengganu (UMT) walaupun bukan dalam course yang sama
pernah jugak keje sama-sama dulu.. banyak yang sama sebab tu la boleh jadi kawan baik :) 
happy birthday sayangku. wishing you a wonderful year ahead, filled with joy and happiness.
may all your wishes come true 
walaupun kita dah jarang jumpa, Che Sal tetap dalam ingatan dan doa Che Nik
miss you so much..masing-masing dah ada life sendiri
Che Nik happy Che Sal dah ada family sendiri. jaga diri, suami dan anak baik-baik.
hope bila Che Nik balik Kelate nanti kita dapat jumpa.

to kawan-kawan blog
thanks sudi jadi kawan alam maya kite ^____^


24 comments:

  1. Betul tu kak. Nina skg sejak keje. Payah nk cr kawan mcm time belajar dulu. Huuu... apapun... hubby kawan terbaik y kita ada sekarang...

    ReplyDelete
  2. Seronok kalau dapat jumpa balik kawan baik....mesti macam2 yg nak diceritakan...

    ReplyDelete
  3. sahabat sejati mmg susah nak jumpa.. hb utk salmi juga ya

    ReplyDelete
  4. betol tu...Sama mcm MG..kawan xramai,tp alhamdulillah..walaupun kawan blh di kira dgn jari..tp sgt2 sekepala..biarlah kurang kuantiti..jnji berkualiti..Happy birthday utk kawan nik..
    kebetolan..baru2 ni bithday BFF MG jgk :D

    ReplyDelete
  5. hepi besday buat kawan nik..nens pon ade BFF..2 3 org..mmg ssh nk cari kawan ssh senang bersama..semoga BFF nens pon akan bahagia dgn kehidupan die..;)

    ReplyDelete
  6. selaamt hari lahir buat sahabat sis ;)

    ReplyDelete
  7. kak nikkk, walaupun kita hanya kawan alam maya, tapi nadia tetap rasa hubungan kita erat gituuuuuewww ;)))

    ReplyDelete
  8. dpt kwn yg mcm sis ckp tu mang xbesz la huhuhu..tp ain xde lagi kwn yg mcm tu huhu..sume giler2 punye kawn ahhaa..yg xbesz nye sume dok jauh2 huk2..

    ReplyDelete
  9. kak munna pun takde kawan yg betul2 rapat .... happy birthday buat kawan nik

    ReplyDelete
  10. thanks jdi kawan ngn nabila juga

    ReplyDelete
  11. happy birthday to kwn kak nik. hehehe. yup, kawan waktu susah senanf mmg susah nak dicari.

    ReplyDelete
  12. Nory pon tak ramai kawan rapat kak..
    sebab nory "berkawan" rapat dgn hubby je..hikhikhikhik

    ReplyDelete
  13. Kawan2 lama seme dah lost contact, tapi nak jumpa diaorang boleh aje on kan FB tu tapi malas tul nak bukak FB, ialah kat ofis FB kena block.. haha
    Tapi alhamdulillah kat ofis sekarang dapat geng yang betul2 jenis memahami. Nak kata betul2 sekepala tak jugak sebenarnya tapi diaorang ni time susah ke time senang memang boleh harap lah. :)

    ReplyDelete
  14. Kdang2 pelik je perangai kawan ni kan.. aiihh..

    Hmm, hepi bfday tuk kawan baik.. hehe.. :D harini pn bfday kwn baik sy jgak..

    ReplyDelete
  15. kita selalu ckp dia kawan baik kita.. tp last2 dia jugak yg tikam belakang kita.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir utnuk kawan nik

    ReplyDelete
  17. Happy birthday to Che Sal hehe.
    Betul tu Nik, dah kawen ni hubby la jadi bff..
    Thanks juga Nik sudi berkawan dengan kami.

    ReplyDelete
  18. hepi besday to kawan nik.moga persahabatan berkekalan.

    betul.kawan baik ramai,tapi yang betul betul susah senang amanah dgn rahsia kita,sgtlah sedikit atau boleh dikatakan hampir tiada..haha.ada tiada.saya sendiri pun tatau nak ckp.

    lagi masing masing da kawen kan. =)

    ReplyDelete
  19. cahayacinta.com

    sy duduk jauh tak ada kwn dulu kl ramai kawn2 rasa sunyi mujur ada blog

    ReplyDelete
  20. susah nk cri kwn yg bebetul kwn kn kak. hmm

    ReplyDelete
  21. Zmn skrg ssh nk cr kwn baik. Time sklh dulu je ada kwn baik. Skrg dah x de.

    ReplyDelete
  22. thanks Nik sudi kawan dgn kte jugak :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^