Friday, March 22, 2013

kisah adik beradik perempuan


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

 family nik tak ada la besar mana. kami 7 beradik jea. 6 perempuan 1 lelaki.
masa kecik terasa ramai tetapi bila dah besar, rasa macam skit la pulak kennn.
nak suh Ma pregnant lagi dah tak boleh..hohoho..Ma nik kawen lewat so sempat produce 5 anak jea.kalau kawen awal gak-agaknya kami dah 11 beradik.siap boleh buat team bola agaknya* mula mengarut dah :)

sepatutnya kami 9 beradik, tapi 2 orang meninggal masa kecik :(
abang sulung dan adik lelaki bongsu saya. tak dapat nak merasa macam mana rasanya ada adik lelaki.
tapi tak pe.Allah lebih sayangkan mereka. sekurangnya ma dan ayah ni ada someone yg menunggu mereka kat sana nanti .InsyaAllah.
keluarga kecil kami... ma, ayah, anak-anak, menantu-menantu dan cucu-cucu
pelbagai bentuk, rupa dan saiz..ngehngehngeh
kami adik beradik se ibu dan se bapa
kesian kat ayah nik, tak ade geng laki.hehe

ada orang tanya best ker ada adik beradik perempuan ramai?

of course la best *sambil angkat ibu jari tangan dan kaki sekali
tak caya tanya ayah nik. muka bahagia di kelilingi wanita-wanita cantik .
kan best tu * mata ke atas tangan ke bahu ..hahaha

yang best kami boleh pinjam dan share barang or baju
adik-adik saya ni memang jenis yang tak kisah. pakai dulu sebelum mintak kebenaran pun tak ada hal la. dah biasa berkongsi so memang tak kisah sangat.
tetiba rasa bosan pakai baju sendiri, iolls pi la selongkar almari adik. cari kot-kot ada baju yang boleh di pakai
beg ni pun adik bongsu iolss punya, tapi dan buat macam beg sendiri.

dan semua tahu kan kalau perempuan jumpa perempuan mesti kecoh . memang itulah selalu terjadi dalam family.meriah satu rumah bila berkumpul

jarak umo kami tak jauh beza so kalau gaduh-gaduh tu biasa sangat la.jenis ada yang cepat nak marah,pastu ada yang cepat tersentap..kuikuikui..tapi adik beradik, gaduh macam mana pun takkan simpan dalam hati. hati nik memang macam tu. tak tahu la hati korang ngan adik beradik korang..huhu

seronok ada adik beradik ramai...banyak cerita, banyak ragam ,banyak kerenah
tapi bukan senang tau nak berkumpul, masing-masing ada life sendiri
semalam semua adik pompuan saya ada kat rumah ni tapi bukan dapat borak dan ber kumpul pun
contoh arini la.sorang pi keje, sorang pi interview, sorang duk terlentang kat umah * saya la teww..huhu

Alhamdulillah...saya bersyukur atas kurniaan yang berharga ini. 
i love all my sisters!!
semoga hubungan kami adik beradik bahagia hingga ke syurga.InsyaAllah

korang pulak ada berapa adik beradik ?


18 comments:

  1. adik bradik ramai mmg seronok..sama la shinju, 2 org akak dh tunggu depan pintu syurga...insyaAllah..sekarang tinggal 3 org..pinjm meminjm mmg dh adat la tu...hihi.pmpuan la katakn..pernah la ktorg kne tegur ngn nenek belakng umah sebab kecoh sgt kt dapur...nenek tu ingt ktorg gaduh...hihihi...

    ReplyDelete
  2. Nina pun 7 org. 5puan 2 laki.hihi
    Betul tu kak. Seronok ramai adik beradik ni... ♥♥

    ReplyDelete
  3. sama la kita.....nini pon sume pompuan...=D

    ReplyDelete
  4. @ShiNju

    tinggak kan la link.sis tak dapat nak terjah kalau tak ada link..huhu

    pompuan biasa la kan.kalau tak kecoh mmg tak salah.lagi2 kalau jumpa family.huhu

    ReplyDelete
  5. @NinaAz

    kita sama bilangan adik beradik.

    seronok kan. dah dewasa gini baru tahu seronoknya ada adik beradik ramai :)

    ReplyDelete
  6. @nini

    sis ada sorang lelaki.tapi se ibu mmg semua pompuan la..hehe

    ReplyDelete
  7. kecik-kecik dulu ada bergaduh tak nik?saya ada 3 adik perempuan, asyik bergaduh jer dulu, now dah semua dah besar, kadang-kadang tu adalah jugak mengusik sikit-sikit. untunglah, tang bab pakai tu memang setujulah, size lebih kurang, apa lagi, terus buat harta sendiri ler, hehe...

    ReplyDelete
  8. meriah nya ramai sisters sebaya, lawa2 semua. I ada sorang jer adik perempuan, cukup la kot. hehehe

    ReplyDelete
  9. @dEdEQ dE wIshEs

    terima kasih la. puji comel lak.makin kembang la hidung diorg nnt yg dah sedia kemmbang...huhuhu

    ReplyDelete
  10. @Orga

    tipu la cakap kalau tak gaduh.ade jea yg tak kena..haha

    wahh..seronok la. ada gak 3 adik perempuan.

    ReplyDelete
  11. @Nastyna

    aik..cukup la sorang yea
    ok la. ada jugak sorang kan...hehe

    ReplyDelete
  12. skrg, kalau 7 beradik tu, kira dah habis ramai dah... kalau dulu2, fmily yg 11 beradik tu, biasa2 je.. kan?

    ReplyDelete
  13. seronoknya ramai adik beradik kan,..akak ada 4 kakak, n 4 abang..tapi sebab akak yg bongsu,...ssh laa nk jumpa sbb mereka dah bekeluargga..tapi bila sesekali jumpa..mmg meriah

    ReplyDelete
  14. hehe, samalah. Saya pun adik beradik 7 org. 1 lelaki dan 6 perempuan. :)

    ReplyDelete
  15. Hehe, teringat masa kecik2, perang sokmo adik beradik, le ni hajat dihati nak anak ramai tapi masa dan kewangan tak mengizinkan. :)

    ReplyDelete
  16. woaaaa... ramainya adik beradik. anis ada 3 je adk beradik. 2 perempuan 1 lelaki. tp mmg betul, kalau ad adk beradik perempuan best.. boleh pinjam n share baju.. hehe

    ReplyDelete
  17. jaa pun suka ada adik beradik pompuan ramai ni, boleh bergilir pakai baju, hahahah... part tu yg paling best kot... hikhik... lagi best bila time masak2, semuanya pakat sinsing lengan join masak2...best oooo....

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^