Wednesday, March 27, 2013

makan petang : Pengat Ubi Kayu


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

hoyeahh..dah sampai johor. sejuk sangat aircond hotel ni.boleh la feeling duk Berlin sekejab. 
boleh kan Mama JJ..kikiki

sejuk-sejuk gini terus teringat Pengat Ubi Kayu yang sempat nik makan semalam
adik kedua nik yang masak.tetiba jea ada kat dapur, rajin adik kita uolss :)
dah lama tak makan ubi kayu... haa..siap snap gambar Pengat Ubi Kayu yang dari dalam periuk lagi ..hihi
dessert simple,  dessert untuk minum petang
terangkat jugak makan panas-panas..nyumm nyumm
hirup pengat petang-petang..nikmat
nik suka sebab manis dan lemak jea rasanya

makanan ni kalau selalu sangat makan memang cepat jemu,
tapi bila makan ni sekali sekala memang syiokk abis :)

psttt !!!
internet tak brapa nak cun kat sini, so lambat skit nak terjah blog korang :)

update
nik idzni dalila, ingat yunnie yang masak sebab dia kata dia beli barang.kuikuikui
tak tahu lak adik yang buat..hahahaha..ampun.kikiki

15 comments:

  1. bestnya nik bercuti. cikna suka makan pengat cicah dgn roti. nyummm.. terliur sudah. :)

    ReplyDelete
  2. Hahaha boleh ajer Cik Nik, letak ekon full blast kalau nak rasa gigil lagi.
    Nasib baik semalam I buat bubur telur katak tu, so takder la marah sangat bila nampak pengat ubi kayu ni hihih.

    ReplyDelete
  3. Sedapnyerrrr... meleleh terus.. -_-

    ReplyDelete
  4. hai..una kunjung ke sini..

    tak pernah makan pulak pengat ubi kayu ni..ada time nanti nak try lah..macam sodaaap je..

    ReplyDelete
  5. arrhh...tidak! nampak sangat sedap nik, sok jugak nak paksa wife buat, memang dah lama sangat kot tak makan...

    ReplyDelete
  6. Akak suka pengat yg dah masak simpan kat peti ais...sejuk2 sedap..tapi kena tgk cuaca gak ya...

    ReplyDelete
  7. owh..husband bawak balik sagu suh masak bubur...tapi die silap..die tak ingat yg wife die ni x pandai masak desert T__T.. ada resepi tak ??

    ReplyDelete
  8. nens pon suka mende2 manis..sedapp je rs..
    skali skala layan mmg terangkat kan..;)

    ReplyDelete
  9. sedapnya!!!!!!!!!!
    psot kat didiey ckit blh x??

    ReplyDelete
  10. Adik bongsu buat adik no dua dpt nama :p muhahahahaha :-)

    ReplyDelete
  11. ayut krg sikit pengat...tp sekali mkn blh lg...sedap klu mkn panas2x :)

    ReplyDelete
  12. sedapnyeee....lama laks tak masak pengat pisang
    feveret saya ni!

    ReplyDelete
  13. dulu mak rajin gak buat pengat pisang ni.. pha is je yg kurang minat sikit pengat ni..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^