Monday, March 11, 2013

oh my SPM !


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

SPM?? mesti ramai yang dah ambik kan.
sama lah dengan nik pun..nampak sangat korang semua dah tak brapa nak muda.
sedar la diri yea..muehehe
tahun ni family terdekat ada 2 orang yang ambik SPM.sorang adik ipar dan sorang lagi anak saudara. 

Cara Semakan Keputusan SPM 2012
Tarikh Keputusan SPM 2012 : 21 Mac 2013 (Khamis)
Masa : Bermula 10 pagi

Semakan melalui SMS
Taip SPM < Nombor KP > < Nombor Giliran > dan hantar ke 15888.
Contoh format penghantara: SPM 951229085468 ABC123456 SMS ke 15888

SPM 2012 (Semakan SPM 2012) akan dicaj RM 0.35 sahaja

Semakan melalui website
2. Masukkan Nombor Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
3.  Pilih Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah
4. klik butang Semak Laporan.

agak-agak ada yang tak tido malam menunggu result nanti ni.
dan kadang-kadang orang lain yang tunggu result, orang lain yang berdebar-debar.hehe
* ni boleh jadi kat anak saudara nik ni..huhu
my niece tengah berdoa moga abang-abang dan kakak-kakak yang nak ambik SPM dapat result yang gempak-gempak :)

my ES PI EM
result akak memang tak gempak dik.cukup-cukup makan la nak masuk matrik
paling penting tak ada subjek yang gagal. tu kira dah syukur sangat dah tu  :)
*nampak tak beza orang cemerlang dengan yang tak cemerlang kat situ. orang cemerlang mesti fikir brapa straight A dia dapat, akak lak fikir asal tak failed tu dah kira ok la tu..kuikuikui

ada yang nak share perasaan or result masa ambil SPM?

16 comments:

  1. adik nens pon amek result spm nnt..cepat2 nk masuk blajar katanya..sbb nk elak khidmat negara..hoho

    ReplyDelete
  2. wah gd luck utk student yg tengah tunggu result

    ReplyDelete
  3. Dah lama saaaaaangat dah la hahahhaa. Nampak dah macam tua saaaaaangat la kan.
    Kalau tak silap, masa kuar result SPM dulu, I dah kat matrik kot masa tu, tu pasal I tak kisah sangat pasal result. For sure tak gempak la, cukup2 makan hoho.

    ReplyDelete
  4. jantung berdebar2 ni nak tggu result keluar. huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. hehe..samela mcm nabila..pikir lps ke x je.heheh=p

    ReplyDelete
  6. Hehe.rindu zaman belajar dulu...lagi lagi time spm.
    Result...huhu.bolehlah..tak la hebat. Hehe

    ReplyDelete
  7. @nens cellection blh elak msk plkn ker kalau sambung blaja.

    ingat mmg tak boleh lari..hehe

    ReplyDelete
  8. @N.Aima K

    good luck la untuk mereka. kita dah lepas azab dah..hehe

    ReplyDelete
  9. @Nastyna

    sama la kita.cukup2 makan jugak.

    nik la dapat result dulu baru leh masuk matrik.naseb baik la dapat masuk matrik jugak .

    ReplyDelete
  10. @MarnieyZ good luck dear..

    InsyaAllah.moga dapat result gempak ok.budak2 skarang semua bijak2.

    ReplyDelete
  11. @nabila azmi

    aik...bakal doktor pun fikir lulus ker tak.of course la lulus. mesti lulus ngan cemerlang la

    sebab tu blh jadi doktor..hehe

    ReplyDelete
  12. @ashra

    rindu kan. tapi cuma kalau suh ambik exma balik mmg tak nak la.

    cukup lah sekali..kikiki

    ReplyDelete
  13. dulu setiap tahun nk ambil kisah pasal result spm, sbb nk tengok result. skrg, adik yg paling muda pun dah masuk U.. so, dah tak ambil pot la.. hehehe

    ReplyDelete
  14. tak lama je lagi tu... buat calon2 semoga mendapat keputusan yg cemerlang ye

    ReplyDelete
  15. dah dapat masuk matrik dah kira gempaklah tu Nik oiiii... hehe

    ReplyDelete
  16. student yg nk ambik result mesti nebes kan

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^