Saturday, March 16, 2013

pasar malam


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kat sekitar kawasan rumah nik ni ada pasar malam.
dalam seminggu ada 3-4 pasar malam sekitar area rumah ni. setiap tempat, hari lain-lain.
sampai dah tak ingat hari apa. tapi yang selalu singgah ialah pasar malam ari ahad.
1 or 2 kali dalam sebulan tu memang wajib la ke sana.apa yang iolss paling suka kat pasar malam..tentulah makanan

tapi selalu nik pesan jea kat en hubby belikan. kalau nik yang ke sana, makanan yang tak perlu pun iolss suka beli. untuk elak pembaziran baik kirim sajo..macam mem besar pun ada gak..main pesan jea kan. tak pe, en hubby dah biasa..kikiki

makanan feveret nik kat pasar malam 
Apam balik
pi pasar malam aritu.dah macam-macam jenis apam balik dah. ada letak kelapa parut, letak pulut hitam, berperisa pandan pun ada. tapi yang biasa ni jugak jadi feveret nik.
Laksam ..baru makan semalam
(gambar ni curi en google)
Jagung Bakar
Nasi Kerabu
(gambar ni curi en google)
esok pasar malam. tengah fikir nak beli apa nanti..haha
so, ape yang korang selalu beli kat pasar malam..cecite sikit

21 comments:

  1. adoyaiiiii.. jagung bakar tu mengganggu gugat jiwa laaaa... meleleh trus.. -_-

    ReplyDelete
  2. eh, silap guna id lah td.. -_-

    ReplyDelete
  3. sedapnya laksam!!!lama sungguh tak makan..mn la nak cr laksam kt utara nie kan..huhuhu..
    kl ira g pasar malam selalu beli hati ayam goreng yg cucuk2 tue,wat makan ngn nasi putih hihih..

    ReplyDelete
  4. Nik.... sajer jer kan letak gambar nasi kerabu besar2 gitu..sob sob.

    Lebih kurang la makanan yg sealu ditapau from pasar malam, kecuali apam balik tu, kami ganti dengan putu bambu instead.

    ReplyDelete
  5. sedapnya kak.......kecur liur....=p

    ReplyDelete
  6. eh..sama la kite..sy pun suka beli apam balik tu..satu lg saya suka beli kebab daging...

    ReplyDelete
  7. Nina suka rangka ayam celup tepung. Hihihihihihihihi

    ReplyDelete
  8. tirah pon g p.mlm kt melor...apam wajib...hihi

    ReplyDelete
  9. samalah kat tempat Lia ni banyak kali ada pasar malam dalam seminggu., biasanya kalau pegi pasar malam Lia akan beli yong tau fu atau kebab. heee

    ReplyDelete
  10. saya dah follow ya ..tq follow kita balik ya

    ReplyDelete
  11. wah tak tahan bila tgk gambar jagung bakar tu...sy kalau pg pasar malam suka beli kuew tiau....

    ReplyDelete
  12. mcm syok je tgk jagung bakar tu....urmm..

    nyummy!

    ReplyDelete
  13. saya pun suka sangat kat apam balik tp kalau dekat sni apam balik nama dia "terang bulan" :)

    ReplyDelete
  14. saya pun suka sangat kat apam balik tp kalau dekat sni apam balik nama dia "terang bulan" :)

    ReplyDelete
  15. wow ! terliur tengok laksam ngn nasi kerabu...

    memang feveret bunda tu..

    ReplyDelete
  16. Ohh klu ke psr mlm sini, sy suka putu mayam..kecik comel je tp..sedap. Cuba la nik try gi psr mlm putrajya setiap hr selasa n jumaat..cr gerai putumayung utara..

    ReplyDelete
  17. makanan selalu beli kat pasar malam : satay..!!!

    satay kat tempat saya murah. 3 seringgit. sedap plak tuh.. hehehe

    ReplyDelete
  18. Tu semua kegemaran family Okje walaupun bukan org kelantan haha....

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^