Wednesday, March 13, 2013

Pray4Sabah


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

 Al-Fatihah buat wira muda negara, Allyahyarham Ahmad Hurairah Ismail, 24, dari Batalion 7  Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) berpangkalan di Tawau yang gugur ketika bertempur dengan pengganas di Sungai Nyamuk, Lahad Datu, 7.45 pagi ini.


anak klate WIRA negara yang gugur arini
Innalillah hiwainna ila hirojiun
semoga roh Allahyarham ditempatkan bersama mereka yang beriman dan beramal soleh!


 Al-Fatihah juga kepada Prebet Ahmad Farhan Ruslan, 21 tahun - Batalion 3 RAMD KK.
Anggota tentera yang terkorban dalam kemalangan jalan raya ketika mengiringi konvoi menghantar bekalan makanan kepada pasukan keselamatan yang bertugas dalam Operasi Daulat di Lahad Datu


dari penyokong Kelantan untuk rakyat Sabah disana.
gambar diambil waktu AFC Cup Kelantan vs Maziya

jom bersatu hati untuk Malaysia.tak kira apa fahaman politik kita
berbeza pendapat itu biasa.berpecah itu binasa.please jangan terlalu taksub .
tiada parti yang sempurna sebab sistem demokrasi (read: apa pun sistem ciptaan manusia) itu sendiri ada cacat celanya

sumber gambar : J Photography

46 comments:

  1. al-fatihah utk arwah td mmg ada sorg blogger update tp igtkan info x btl sbb kt tv blm keluar ms tu...

    ReplyDelete
  2. Betul tu...buat mase ni soal politik kite tolak tepi...sokongan padu tuk pewira2 kire di lahad datu lebih utama....

    ReplyDelete
  3. yelah dengar jugak berita semalam pasal ni...oh dia kemalangan eh...ingat kena tembak ke apa...moga cepat-cepat amanlah kat sana tu

    ReplyDelete
  4. kan..patut time2 mcm ni kite sama-sama berdoa...xpayah nk ikut politk2 sangat...

    ReplyDelete
  5. innalillah buat perwira negara kita..bakti mereka..akan semua igt hingga hujung dunia..al-fatihah

    ReplyDelete
  6. betul tu nik, tak kisah parti apa, yang penting kita bersatu...sedih sangat sebab kita berperang sesama muslim, hm~..

    ReplyDelete
  7. al-fatihah buat perwira2 negara... dan salam takziah buat ahli keluarga

    ReplyDelete
  8. takziah buat keluarga semua pahlawan yg terkorban.

    ReplyDelete
  9. alfatihah untuk wira kita... moga rakyat sabah aman lepas ni..

    ReplyDelete
  10. sama2 kita doakan keadaan disana..

    ReplyDelete
  11. Innanillah.. semoga mereka ditptkn dlm klgn org yg beriman..

    ReplyDelete
  12. pray 4 sabah...doakan suami wani dan pejuang2 lain selamat dan dilindungi disana

    ReplyDelete
  13. doakan masalah ni cepat2 selesai kan kak. kesian dorang.

    ReplyDelete
  14. tak de kate nak ucap lagi ...semoga yg masih berjuang tu, dilindungi allah, yang dah gugur tu, saya seddekahkan alfatihah ye ..

    ReplyDelete
  15. Innalillah.. Takziah kepada keluarga beliau.

    ReplyDelete
  16. memang menakutkankan.. rasa macam tak peracaya perkara gini berlaku...

    ReplyDelete
  17. setuju! walau apa pun agama kita, bangsa kita, fahama politik kita. ayuh2 sama2 pray for sabah!

    ReplyDelete
  18. @||Sis aLeaSaRa||

    kat tv mmg lambat skit laporannya.
    tapi nik tulis pun bila dah sah mmg ada yg meninggal. takut salah info lak nnt kan.

    meninggal ni bukan perkara main2.

    ReplyDelete
  19. @lieyalatif

    btol sgt..biar la org politik jea yg terlibat ngan hal politik

    yg penting kita bersatu hati menyokong perwira kita yg mempertahankan negara :)

    ReplyDelete
  20. @hainom OKje

    sorang kemalangan.dah sorang lagi meninggal di sebabkan pengganas tu.

    ReplyDelete
  21. @misz sheyla

    setuju. politik boleh tapi jgn la lebih2.

    ReplyDelete
  22. @nens cellection

    btol. mmg akan ingat sampai bila2.sedih sgt

    ReplyDelete
  23. @Orga

    tau tak pe.mmg sedih kan. sesama islam berperang

    harap sgt mereka berundur dan tamatkan peperangan ni.tak nak ada lagi yg terkorban

    ReplyDelete
  24. @munna

    family mereka la yg paling terasa atas kehilangan mereka.

    ReplyDelete
  25. @BERT

    berharap sgt tak ada lagi peperangan. tak sanggup nak dgr sapa2 lagi yg terkorban.

    ReplyDelete
  26. @are_lin@yu

    sama2 berdoa. tu jea senjata yg kita ada skrang ni

    ReplyDelete
  27. @Chipsmore

    insyaAllah. jihad mereka mempertahankan negara besar ganjarannya.

    ReplyDelete
  28. @Wanieys a.k.a IbuQalief

    suami wani kat sana yea.moga selamat yea. dan moga pejuang2 kita di lindungi

    ReplyDelete
  29. @nadia

    mmg kesian sgt.lagi2 dgn family mereka.

    ReplyDelete
  30. @shazrina

    kita hanya mampu berdoa.moga mereka di lindungi

    ReplyDelete
  31. @MarnieyZ

    moga sabah kembali aman .InsyaAllah

    ReplyDelete
  32. @Cho Zila

    mmg sgt2 tak percaya. tetiba jea jadi kat negara sendiri kan

    ReplyDelete
  33. @نورعيم

    btol.berbeza pendapat tak kisah cuma jgn la berpecah belah.

    sama2 berdoa utk sabah

    ReplyDelete
  34. alfatihah...

    dan takziah kepada keluarga si mangsa..

    ReplyDelete
  35. Al fatihah dan takziah....pada keluarga mangsa.

    Betul ckp nik.biar apa pun fahaman politik,kita doakan terbaik tuk sabah dan negara kita..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^