Saturday, March 2, 2013

Salam Takziah


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

semalam tengok buletin utama TV3 semata-mata nak tahu berita tentang Lahad Datu
sebak bila tengok video ni :(

ibu akmal tak sihat, bapak ninggal, dalam kubur, apak kena bom - 4 tahun
anak anggota polis, Inspektor  Zulkifli B. Mamat yang terbunuh
dia tak faham apa yang berlaku. Moga Allah pelihara mereka


sumber video SINI

dah la isteri arwah Inspektor Zulkifli tengah pregnant anak ke 3.
mereka sekeluarga antara orang-orang yang terpilih untuk diuji oleh Allah S.W.T.
berat sangat ujiannya. hilang ketua keluarga. berat mata yang memandang ..berat lagi bahu yang memikul
salam takziah buat keluarga arwah, moga mereka kuat.
dan semoga ahli keluarga kita dilindungi daripada bahaya

kat Malaysia ni selagi tak pilihanraya selagi tu la segala benda nak dipolitik.
selalu la saling menuduh antara satu sama lain.
boleh tak cari penyelesaian dari duk tuduh itu ini.

dan tolong jangan nak salahkan PDRM, komando or tentera laut semua
mereka ni hanya orang bawahan yang mengikut perintah.mereka dah jalan kan tugas, tinggal anak bini dan family semua.kalau tak tahu apa -apa jangan senang-senang nak cakap bukan-bukan dekat mereka. nak tahu hal sebenar pi la tanya PM or Hishammuddin sana tu.
PrayForLahadDatu

26 comments:

  1. takziah pada pejuang negara

    ReplyDelete
  2. al-fatihah. semoga perkara ni xberlaku lgi. Amin.

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah...
    Takziah buat keluarga mangsa...
    Sedih tengok video ni....

    ReplyDelete
  4. @MarnieyZ harap mcm tu la. tak ada lagi yg terkorban

    ReplyDelete
  5. @LiLy @ MaMaQiStInA mmg sgt sgt sedih. lagi2 bila tgk keadaaan isteri arwah

    ReplyDelete
  6. sedih sgt kan.. kesian mereka..moga smua ni cpt berakhir...

    ReplyDelete
  7. tu lah pasal...benda begini pun nak dipolitikkan....saling menuding jari...bukankah elok sama2 cari cara penyelesaiannya

    ReplyDelete
  8. Salam takziah untuk keluarga arwah.....al fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
  9. al fatihah ..akka pun sedih betul bila dengar anak di kata mcm tu ..

    ReplyDelete
  10. sedihnya dear.. dah la anak kami sebaya.. kebetulan samasama pl tu mengandung anak ke3

    ReplyDelete
  11. jijah yg menangis bila tgk video.. sesungguhnya berat mata memandang berat lagi bahu memikul..

    jijah paham.. kerana suami jijah juga standby ke sana jika ada sebarang kemungkinan..

    semoga semuanya selamat..

    ReplyDelete
  12. Pray for sabahhh. Keluarga mertua ada disana.. huuuu. Alfatihah buat wira negara

    ReplyDelete
  13. salam takziah pada keluarga mereka...

    ReplyDelete
  14. kesian sgt.. takziah bt keluarga wira negara

    ReplyDelete
  15. Kesian sgt..!..(taktau nk ckp pe dah)

    ReplyDelete
  16. Takziah. Macam macam dh jadi. Takot jgk kalau satu hari nanti pembangkang menang, pembangkang kene tanggung habis hutang2 mereka yg berbuat hutang tu. haish

    ReplyDelete
  17. Hm, semua masalah nak dipolitikkan. Macam ni lah jadinya. Menuding ibu jari kaki siapa salah. Jangan sampai dah ramai yang terkorban, baru terhegeh-hegeh nak ambil tindakan :(

    ReplyDelete
  18. AL-fatihah. Betul tu kak ros. xtahu la apa nak jadi zaman skrg ni sampai kita ni rakyat xtau mana betul mana salah, cume kalau kita teliti betul2, kita mesti boleh nampak sikit2.

    p/s: lambat kak ros tido. amin baru je nak off =) kalau kak ros ade cbox kan best hehe

    ReplyDelete
  19. Takziah to them. sedih kan. Politika... ambil kesempatan la mereka sekarang ni.

    ReplyDelete
  20. takziah utk mereka semua ..
    semoga keluarga tabah hadapi ujian allah .. amin

    ReplyDelete
  21. Alfatihah..kesian nengok anak kecik lagi dh hilang ayah....tu la jgn nak salah polis komando navy sagt kan

    ReplyDelete
  22. Sedih tengok video ni. Kesian anak anak masih kecil, isteri pulak sedang mengandung. Dah hilang tempat bergantung.

    ReplyDelete
  23. salam takziah buat keluarga rwah. moge tabah menghadapai ujian yg Allah aturkan ini. moge arwah ditempatkan dalam kalangan orang beriman,. ameen :)

    ReplyDelete
  24. betul, kesian dekat dorang, dorang cuba orang bawahan yang ikut perintah, tinggal keluarga demi negara. sedih baca..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^